Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 4. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 4.10,2012



101. HELSINGBORG – TWENTE 2 kerroin 1,9

Europa-Liigaa.

  • Helsingborg on Ruotsin sarjassa kuudentena
    • ekassa EL-ottelussa se hävisi vieraissa Levantelle 1-0
    • kotimaansa sarjassa se on pelannut neljä viimeisintä matsiaan tappioitta
  • Twente johtaa Hollannin Liigaa yhden pisteen erolla
    • ekassa EL-matsissaan se pelasi kotonaan 2-2 Hannoverin kanssa
    • se voitti kotimaan sa sarjassa kuusi ekaa ottelua, mutta hävisi lauantaina vieraskentällä Ajaxille 1-0
Joukkueet eivät ole lähihistorian aikana kohdanneet toisiaan.

Helsingborgilta on käytännössä aivan kärkisijat karanneet kotimaan sarjassa. Joukkue teki elokuussa  erinomaisia pelaajakaupoja, kun se osti kaksi pelaajaa. Serbihyökkääjä Nikola Durdic tuli Norjan Haugesundista ja on tehnyt pelaamissaan kuudessa matsissa uudessa seurassaan kuusi maalia. Keskikentän ghanalainen David Accam tuli Ruotsin alasarjasta, Östersundsista ja on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa kolme maalia. Tähän otteluun ei kotijoukkueelta ole tiedossani tuoreita poissaolijoita.

Twente kävi tämän kilpailun karsintakierroksilla pudottamassa Turun Interin jatkosta. Eka osa Hollannissa päättyi tasan, mutta Turussa Twente voitti 0-5. Itse olin katsomassa tuota matsia ja hämmästyin sitä, kuinka valtava ero on edelleen Suomen ja Hollannin liigojen kärkijoukkueiden välillä. Tuolloin kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue, joka pelasi kuin Barcelona. Siitä matsista voi vetää linkin tähän – aina sanotaan, että Suomen- ja Ruotsin liigat eivät ole tasollisesti kaukana toisistaan, siksi uskonkin, että Twente hallitsee selkeästi kenttätapahtumia. Joukkueella ei ole tuoreita poissaolijoita illan otteluun.

Entisen Englannin päävalmentajan, Steve McClarenin luotsaama Twente tarvitsee voittoa, ekan kierroksen tasurin jälkeen. Jere Uronen (14/2) on kyllä hyvä puolustaja, mutta ei puolustajakavereineen pystyne katkomaan Twenten syöttörulettia. Liigojen välillä on selkeä tasoero, siksi vierasvoitto.

Ennuste: 27% - 27% - 46%



107. CLUB BRUGGE – MARITIMO 1 kerroin 1,8

Europa-Liigaa

  • Brugge johtaa Belgian liigaa kahden pisteen erolla Anderlechtiin
    • ensimmäisessä EL:n lohkovaiheen matsissa se hävisi vieraissa Bordeaux'lle 4-0
    • se ei ole yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen kärsinyt vielä tappiota kotimaan sarjassa
  • Maritimo on Portugalin sarjassa sijalla 12
    • ekassa EL-matsissaan se pelasi 0-0 kotonaan Newcastlen kanssa
    • se ei ole voittanut kotimaansa sarjassa neljään otteluun
Joukkueet eivät ole lähihistorian aikana kohdanneet toisiaan.

Brugge on aloittanut kotimaan sarjansa vahvasti. Se on esittänyt loistavia otteita varsinkin kotikentällään, jossa se on voittanut kaikki neljä otteluaan yhteismaalein 14-4. Sunnuntaina se vieraili Gentin kentällä ja tuloksena oli 2-2 tasuri. Kolumbialainen hyökkääjä Bacca on hurjassa vireessä – hän on tehnyt sarjassa kuudessa pelaamassaan ottelussa seitsemän maalia. Pohjoismaisilla pelaajilla on ollut sairauksia, mutta ne on nyt selätetty; ruotsalainen puolustaja Fredrik Stenman (0 peliä kaudella sarjassa/0 maalia) ja tanskalainen keskikenttämies Jesper Jörgensen (5/0) palaavat kokoonpanoon.

Maritimo on Madeiran Funchalista kotoisin oleva perinteinen seura. Seura on useasti selviytynyt Eurooppa-Liigan karsintoihin, mutta on nyt ekaa kertaa mukana lohkovaiheessa. Alku oli hyvä, kun se pelasi kotonaan maalittoman tasurin heikennetyllä miehistöllä palannutta Newcastlea vastaan. Edellisessä pelissään sunnuntaina se hävisi keskikastin Academicalle kotonaan 0-2.

Kuten kotimaan sarjojen tulokseista näkyy, Maritimo ei ole parhaassa iskussaan ainakaan alkukaudesta ja Brugge on aloittanut todella hyvin Belgian sarjan. Portugalissa sarjan kärki on Belgian vastaavaa parempi, mutta keskikasti ja häntäpää ovat molemmissa sarjoissa suunnilleen tasavahvoja. Tässä ottelussa myös kotikentällä on valtava merkitys.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 48% - 29% - 23%



NFL-vihje

119. ST. LOUIS – ARIZONA 2 kerroin 1,85

St.Louis on voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt kaksi. Arizona on voittanut kaikki neljä matsiaan. Amerikkalaiset asiantuntijani veikkaavat Arizonan voittajaksi äänin 3-5.
                     

                                        Edward Jones Dome, St.Louis