Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 5. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 5.10.2012



47. LE MANS – SEDAN 1 kerroin 2,0

Ranskan kakkosliigaa.

  • Le Mans on taulukossa sijalla 12
    • se on pelannut kaksi edellistä peliään voitoitta
    • perjantaina se hävisi vieraissa kovalle Angersille 4-0
  • Sedan on sarjassa viimeisenä, yhden pisteen erolla edelläolevaan
    • sen neljä edellistä matsia ovat sujuneet voitottomissa merkeissä
    • perjantaina se hävisi kotonaan kovalle Istresille 0-2
    • Sedan on yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen viisi pistettä Le Mansia jäljessä
Viime kaudella Le Mans voitti kummatkin joukkueiden keskinäiset yhteenotot kahden maalin erolla.

Le Mans on kauden yhdestätoista pisteestään kerännyt seitsemän kotikentältään. Joukkue jäi jyrän alle viiko sitten Angersia vastaan. Lukemat olivat ansaitut kenttätapahtumiin nähden ja Le Mansin valmentaja Denis Zankokin myönsi tämän. Angers oli kuitenkin ihan eri luokan vastus, kuin tämän illan taistelupari, jumbo-Sedan. Joukkueelle tuli hiljan jobinpostia, kun hyökkääjä Fousseyni Cissen (6 matsia kaudella/3 maalia) loukkaantuminen todettiin niin pahaksi, että hän tekee paluun kentille vasta 2013. Beniniläinen puolustaja Khaled Adenon (2/0) on pelikiellossa. Keskikentän Massire Kante (5/1) on nyt pelikieltonsa kärsinyt ja palaa kokoonpanoon.

Sedan on kauden kuudesta pisteestään ottanut neljä vieraskentiltä. Joukkueen kotiesitykset ovat olleet heikkoja ja viime viikolla osa faneista vaati jo valmentaja Lauren Guyotin eroa. Joukkeen kokenut malilaishyökkääjä Mamadou Diallo (9/1) on nyt pelikiellossa – hän on tärkeä maalipaikkojen järjestelijä. Algerialainen keskikenttämies Ahmed Yahiaoui (5/0) on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Kahden edellisissä otteluissaan heikon suorituksen esittäneen joukkueen kohtaaminen. Le Mans on kotikenttäedun vuoksi selkeä suosikki.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 46% - 29% - 25%




48. LENS – NIORT 2 kerroin 3,5

Ranskan kakkosliigaa.

  • Lens on taulukossa sijalla 17
    • se on pelannut kuusi edellistä peliään voitoitta
    • lauantaina se hävisi vieraissa kovalle Nantesille 4-0
  • Niort on sarjassa sijalla 11
    • se ei ole kärsinyt tappiota kolmeen edelliseen otteluun
    • perjantaina se voitti kotonaan kovan Dijonin 4-2
    • yhdeksän kierroksen jälkeen Niort on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Lens
Joukkueilta ei löydy lähihistoriasta keskinäisiä otteluita, koska Niort on sarjanousija.

Lens antoi potkut valmentajalleen Jean-Louis Garcialle ennen joukkueen edellistä ottelua. Tilapäisvalmentaja Eric Sikora ei kuitenkaan saanut joukkueeseen ryhtiä ekassa matsissaan, vaan tuloksena oli murskatappio Nantesille. Joukkue oli ihan hyvin mukana tuossa ottelussa, mutta lukuisat virheet kostautuivat vastustajan maaleina. Joukkueen muodostamisessa tähän otteluun on haasteensa, kun kolme miestä on yhtäaikaa pelikiellossa: keskikentän Ludovic Baal (9/0), puolustuksen Alassane Toure (8/0) ja keskikentän Pierrick Valdivia (9/2) missaavat matsin. Erityisesti puolustaja Touren puuttuminen näkyi jo edellisessä ottelussa epävarmuutena ja virheinä puolustuslinjassa. Tuskaa lisää vielä keskikentän Jerome Le Moignen (9/0) tuore nivusvamma, mikä pitää hänet sivussa ottelusta.

Niortin hyökkääjä Mustafa Durak (9/5) on varmasti kentän seuratuin pejaaja, sillä edellisessä ottelussaan hän teki hattutempun Dijonin verkkoon. Yksi noista maaleista oli volley keskiympyrästä yli kaukana maaliviivalta haahuilleen molarin. Joukkueelta on pelikiellossa puolustaja Johann Letzelter (5/0). Loukkaantuneena on mm. ykkösmaalivahti Paul Delecroix, mutta Rodolphe Roche on paikannut häntä jo kahdeksan ottelun ajan.

Lens on sekaisin – valmentaja sai potkut, kokoonpanohuolia ja paljon helppoja virheitä kentällä. Nyt on Niortin aika iskeä heikkouden tilassa olevaan suurseuraan. Tässä paras löytämäni yllätysmerkki illan Pitkävetokierrokselle.

Arvio: 47% - 30% - 23%



78. INVERNESS – ROSS COUNTY 1 kerroin 2,15

Skotlannin Valioliigaa.

  • Inverness on sarjassa yhdeksäntenä
    • se on pelannut sarjassa kolme viimeisintä ottelua tappioitta
    • lauantaina se voitti kotonaan heikohkon Dundee Unitedin 4-0
  • Ross County on sarjassa sijalla 10
    • se on pelannut neljä edellistä matsiaan voitoitta
    • lauantaina se hävisi keskikastin St.Mirrenille vieraissa 5-4
    • joukkueet ovat kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen tasapisteissä
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan pariin vuoteen, koska Ross County on sarjanousija.

Inverness murskasi lauantaina Dundee Unitedin 4-0, mutta ottelun tilastot kertovat, että ottelu oli tasainen ja Dundee U. voitti esimerkiksi laukaukset 7-10, mutta Inverness oli erittäin tehokas maalipaikkojen hyväksikäyttämisessä. Muutenkin joukkueen hyökkäys tuntuu toimivan, sillä se on tehnyt jokaisessa ottelussaan vähintään yhden maalin, vaikka on siis taulukon alapuoliskon joukkueita. Irlantilainen keskikenttämies Richie Foran pelaa maali/ottelua tahtia – edellisessä matsissa hän teki kaksi. Joukkueella oli ennestään sairastuvalla neljä miestä ja nyt ykkösmaalivahti Ryan Esson (8/0) loukkaantui ja on poissa kolme viikkoa. Hänen tilalleen maaliin astelee todennäköisesti espanjalainen Antonio Reguero (0/0), joka tuli seuraan täksi kaudeksi Espanjan mutasarjan Gandiasta – ikää hänellä on 30 vuotta. Hyviä uutisia joukkueelle on puolustaja Andre Blackmanin (2/0) tervehtyminen nilkkavammastaan ja keskikentän Owain Tudur-Jonesin (4/0) pelikiellon päättyminen.

Ross County ei ollut ennen lauantaita päästänyt neljässä ekassa vierasmatsissa maaliakaan, mutta St.Mirren takoi niitä sitten viisi. St.Mirren oli tuossa ottelussa tilastojen valossa hallitsevampi osapuoli. Joukkueen sairastuvalta löytyy kolme pitkäaikaispotilasta.

Tämä on Highlandin derby-ottelu. Paikkakunnat sijaitsevat lähekkäin Pohjois-Skotlannissa ja täysi tupa (8000 katsojaa) koostuu molempien joukkueiden kannattajista. Iso ottelu pienille seuroille. Jos Invernessin varamaalivahti ei imuroi palloja on kotijoukkue vahvoilla. Ottelusta tulee paikallisotteluhengessä hurja taisto, jossa jokainen laukaus yritetään blokata tosissaan ja vastustajaan käydään kiinni armotta.

Ennuste: 41% - 29% - 30%

MMArena, Le Mans