Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 3.10.2012



17. LRNMKY – VILPAS ALLE/YLI 154,5 PISTETTÄ 2 kerroin 1,8

Korisliigan avauskierrosta.

Nämä joukkueet on rankattu ennakolta lähes yhtä vahvoiksi – kummatkin taistelevat luultavasti lopputalvesta niistä viimeisistä pudotuspelipaikoista. Olen itse käynyt katsomassa kaksi Vilpaksen harjoituspeliä - hyvin pärjäsivät salolaiset niissä, mutta vastus oli heikko. Vilpas teki viimeisissä pre-seasonin peleissä paljon pisteitä. LrNMKY voitti vieraissa Lahtea vastaan pelatun viimeisen harjoitusottelunsa, joka päättyi 82-88. Mutta harjoitusmatsit ovat harjoitusmatseja. Itse uskon, että Vilpaksen peli on hieman nopeutunut viime kaudesta, johtuen kolmesta uudesta jenkistä - tämä kasvattaa otteluiden kokonaispistemäärää. Tästä tulee tasainen ottelu; kummankin pitäisi tehdä 77,5 pistettä, jotta kakkosmerkki toteutuisi kohteessa – uskon, että näin myös  käy.
Jos Korisliigaa vähääkään kiinnostaa käy lukemassä erittäin persoonallinen kausiennakko tästä.
Tai jos haluat virallisemman ennakon kohteen joukkueista – lue se tästä.



32. NOTTINGHAM – BLACKBURN 2 kerroin 2,8

Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa.

  • Nottingham löytyy taulukosta sijalta 17
    • se on tahkonnut voitoitta neljä edellistä matsiaan
    • sunnuntaina se hävisi kotonaan keskikastin Derbylle 0-1
  • Blackburn on sarjassa neljäntenä
    • se ei ole ottanut voittoa kahteen viime otteluun
    • lauantaina se pelasi heikohkon Charltonin vieraana 1-1 tasurin
    • kahdeksan kierroksen jälkeen Blackburn on viisi pistettä Nottinghamia edellä
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan kolmeen vuoteen, koska Blackburn pelasi vielä viime kaudella Valioliigassa.

Nottinghamia pidettiin yhtenä mahdollisena nousijajoukkueena ennen kauden alkua, mutta aloitus ei ole ollut sitä, mitä odotettiin. Nyt joukkueen hyökkäyspäässä on paha vaje poissaolojen johdosta. Kaksi hyökkääjää on pelikiellossa: antigua ja barbudalainen Dexter Blackstock (8/2) ja irlantilainen Simon Cox (8/2) eli kummatkin tällä kaudella sarjassa maaleja tehneet hyökkääjät. Lisäksi hyökkääjä Marcus Tudgay (1/0) on loukkaantuneena. Myös keskikentän algerialainen Adlene Guedioura (6/1) on pelikiellossa.

Blackburnin manageri Steve Kean erosi tehtävästään perjantaina luottamuspulan vuoksi. Hänen tilallaan toimii nyt väliaikaismanagerina Eric Black, joka voitti pelaajana Aberdeenin paidassa Cup-Voittajien Cupin 1983. Tuolloin Aberdeenin managerina oli Alex Ferguson ja vastassa finaalissa Real Madrid – Black teki joukkueensa ensimmäisen maalin ottelussa. Blackin eka peli Blackburnin managerina oli tuo Charlton-tasuri. Laukaukset tuossa ottelussa olivat Charltonille 19-7 ja kulmat 6-1. Ruotsalainen puolustaja Martin Olsson (4/0) on loukkaantuneena, mutta turkkilainen hyökkääjä Colin Kazim-Richards (2/2) saattaa tehdä paluun loukkaantumisensa jäljiltä.

Eric Blackin eka peli Blackburnin luotsina ei mennyt ihan odotusten mukaan, mutta hänellä on käytössään yksi sarjan parhaista pelaajalistoista. Nottinghamin poissaolot veroittavat rutkasti sen hyökkäyspotentiaalia ja se tuskin pystyy tekemään maalia Englannin maajoukkueen ex-vahdin Paul Robinsonin selän taakse.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 40% - 28% - 32%




44. ANDERLECHT – MALAGA 2 kerroin 2,35

Champions-Liigaa.

  • Anderlecht on Belgian sarjassa toisena
    • se pelasi ekassa CL-matsissaan tasan 0-0 vieraskentällä Milanin kanssa
    • se ei ole vielä kärsinyt yhdeksän kierroksen jälkeen tappiota kotimaansa sarjassa
  • Malaga on Espanjan sarjassa kolmantena
    • ekassa CL-matsissaan se voitti kotonaan Zenitin 3-0
    • sekään ei ole kärsinyt vielä kotimaan sarjassa tappiota kuuden pelikierroksen jälkeen
Joukkueilta ei löydy keskinäisiä otteluita tilastoista.

Anderlecht on menestynein belgialaisista joukkueista, mutta vastukset suurista Euroopan maista ovat sille yleensä liian kovia. Se pääsi tähän lohkovaiheeseen voittamalla kyproslaisen AEL:n – ekan osan se hävisi vieraskentällä 2-1, mutta kotona se voitti 2-0. Tuo eka CL-matsi Milania vastaan oli tilastojen valossa tasainen; pallonhallinta Anderlechtille 48%-52% ja laukaukset Milanille 19-12. Joukkue on täysin terve, eikä pelikieltoja ole.

Malaga ajautui hyvin sujuneen viime kauden jälkeen talouskriisiin; siltä jäi palkkoja maksamatta ja se joutui myymään pelaajiaan. Odotukset kauteen lähdettäessä eivät olleet korkealla, mutta alku sekä sarjassa, että Champions-Liigassa on ollut hyvä. Chileläisvalmentaja Manuel Pellegrini on tehnyt seurassa hyvää työtä ja vaikka pelaajarinki on hieman kapeampi kuin viime vuonna, se ei ole esimerkiksi kauden vieraspeleissään sarjassa päästänyt vielä maaliakaan. Nyt siltä puuttuu kolme keskikenttämiestä: ranskalainen Jeremy Toulalan (3/0), argentiinalainen Diego Buonanotte (2/0) ja brasilialainen Julio Babtista (0/0) ovat kaikki jo harjoitelleet loukkaantumistensa jälkeen, mutta eivät matkusta Belgiaan.

Anderlecht on luultavasti paras joukkue Belgiassa, mutta Espanjan- ja Belgian liigan välinen tasoero on niin suuri, että Brusseliläisryhmä on selkeästi heikompi näistä kahdesta.

Arvio: 30% - 29% - 41%

Stade Constant Vanden Stock, Bryssel (Anderlecht)