Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 2. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 2.10.2012



110. HULL – BLACKPOOL 1 kerroin 2,35


Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa

  • Hull on taulukossa sijalla 8
    • se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan
    • lauantaina se hävisi jumbo-Peterborough'lle kotonaan 1-3
  • Blackpool löytyy sijalta 7
    • sekin on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan
    • lauantaina se hävisi kovalle Cardiffille vieraissa 3-0
    • nämä joukkueet ovat kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen tasapisteissä
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi Blackpoolin 0-1 vierasvoittoon ja Blackpoolissa pelattiin tasan 1-1.

Hull oli ennen tuota lauantaista noloa kotitappiota voittanut kaikki kolme kotipeliään yhteismaalein 8-2. Hullilla on hyvä ja rutinoitunut manageri; Steve Bruce on luotsannut Valioliigassa Sunderlandia, Wigania ja Birminghamia – pelivuosiltaan hänet muistetaan Manchester Unitedin topparina. Miehistöltään joukkue ei kuulu aivan sarjan parhaimpien joukkoon, mutta esimerkiksi nousukarsintapaikan saavuttaminen on ihan realistinen tavoite. Se on hyvä kotijoukkue ja tasainen suorittaja – tuo lauantainen tappio oli joukkueelle epätyypillinen romahdus. Puolustaja James Chester (8 ottelua kaudella/0 maalia) loukkaantui edellisessä matsissa, eikä nyt pääse pelaamaan.

Blackpoolin manageri Ian Holloway teki peräti seitsemän vaihdosta edellisen ottelun avauskokoonpanoon, hävityn Huddersfield-matsin jälkeen. Se ei asiaa parantanut, vaan selvä tappio tuli ja nyt taas merkit viittaavat siihen, että pelaajapakka sekoitetaan uudelleen. Joukkueelta puuttuu tästä ottelusta todennäköisesti kaksi tärkeää miestä: hyökkääjä Gary Taylor-Fletcher (7/2) ja toinen hyökkääjä, joukkueen ykköstykki Tom Ince (7/6) missannevat matsin loukkaantumisten vuoksi. Tom Incen isä Paul Ince tuntee Blackpoolin managerin Steve Brucen hyvin, sillä nämä muodostivat aikanaan Manch.Unitedin selkärankan.

Joukkueet ovat tasaisia materiaaliltaan, mutta kotikenttäetu ja Blackpoolin kahden tärkeän miehen todennäköinen poissaolo kallistavat vaa'an Hullin suuntaan.

Arvio: 40% - 28% - 32%


 
113. BRIGHTON – IPSWICH 1 kerroin 1,6


Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa.

  • Brighton johtaa sarjaa maalieron turvin
    • se on voittanut viidestä edellisestä matsistaan neljä
    • lauantaina se hävisi kotonaan keskikastin Birminghamille 0-1
  • Ipswich on taulukossa toiseksi viimeisenä
    • se ei ole voittanut seitsemään otteluun
    • lauantaina se pelasi vieraissa 1-1 keskikastin Barnsleyn kanssa
    • kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Ipswich on 10 pistettä Brightonia perässä
Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kotikentällään

Brighton kompastui lauantaina yllättäen Birminghamiin. Tuossa matsissa laukaukset tilastoitiin Brightonille 8-3 ja kulmat 12-0, joten mikään pelillinen romahdus se ei joukkueelle ollut. Seurassa eletään ehkä kulta-ajan kynnyksellä  – katsomoissa käy väkeä eniten koko sarjassa ja on saatu kasaan joukkue, joka tosissaan taistelee noususta. Nyt heiltä puuttuu kauden paras maalintekijä, hyökkääjä Craig Mackail-Smith (7/6) loukkaantumisen vuoksi. Myös keskikentän Andrew Crofts (4/0) on sairastuvalla. He saavat kuitenkin takaisin espanjalaiskasikkonsa: puolustaja Bruno (7/0) ja keskikentän Andrea Orlandi (4/0) palaavat sairastuvalta.

Ipswich otti voiton kauden ensimmäisestä vieraspelistään, Watfordista, mutta sen jälkeen ei voittoja ole tullutkaan. Tuo Watford-ottelu oli myös ainoa matsi, jossa he ovat pystyneet pitämään maalinsa koskemattomana. Hyökkääjä Paul Taylor (3/0) loukkaantui hiljan, eikä pysty pelaamaan, mutta toinen hyökkääjä, Michael Chopra (6/2) saattaa palata kokoonpanoon. Tuossa heidän edellisessä matsissaan, joka päättyi siis tasan, tilastoitiin pallonhallinta Barnsleylle 66%-34% - todella yksipuolinen näytös.

Tässä matsissa pitäisi olla juuri sellainen tasoero joukkueiden välillä, kun sarjataulukko antaa ymmärtää. Brighton varmastikin pitää palloa lähes 70% peliajasta ja Ipswich yrittää kontrata.

Ennuste: 56% - 26% - 18%




114. BARNSLEY – PETERBOROUGH 1 kerroin 1,75


Englannin toiseksi korkeinta sarjatasoa.

  • Barnsley on taulukossa sijalla 13
    • se ei ole kärsinyt tappiota kahteen viime matsiin
    • lauantaina se pelasi tasan 1-1 heikon Ipswichin kanssa
  • Peterborough löytyy taulukosta viimeiseltä sijalta
    • se otti kauden ensimmäiset pisteensä lauantaina, kun se voitti vieraskentällä keskikastin Hullin 1-3
    • kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Barnsley on kerännyt kahdeksan pistettä enemmän kuin Peterborough
Viime kaudella Barnsley voitti molemmat joukkueiden keskinäisistä otteluista.

Barnsley on aloittanut resursseihinsa nähden ihan hyvin sarjan. Se on suorittanut kentällä tasaisesti ottelusta toiseen ja ainoa poikkeava tulos tasaisesta sarjasta on puolentoistaviikon takainen 0-5 vierasvoitto Birminghamista. Kotona on tullut kaksi voittoa ja kaksi tasuria, eikä noissa otteluissa ole yhtä maalia enempää tehty kummankaan joukkueen toimesta. Hyviä uutisia joukkueelle on kolmen miehen palaaminen kokoonpanoon: puolustaja John Stones (6/0) ja keskikentän portugalilainen Toni Silva (0/0) ovat toipuneet vammoistaan ja puolustaja Bobby Hassell (3/0) on kärsinyt pelikieltonsa.

Peterborough yllätti lauantaina Hullin vieraissa. Tuossa ottelussa hyökkääjä Emile Sinclair (7/3) teki hattutempun ja siirtyi samalla joukkueen sisäisen maalintekijätilaston kärkeen kolmella maalillaan. Joukkue oli tuota ennen hävinnyt kaikki vieraspelinsä ja maaliero noissa oli 8-2. Sir Alexin pojan, Darren Fergusonin luotsaamalla ryhmällä ei ole uusia poissaoloja illan otteluun. Uusi lainamies, WBA:sta tullut Burundilainen hyökkääjä Saido Berahino saattaa tehdä debyyttinsä.

Vaikka Peterborough otti hienosti kauden ensimmäiset pisteensä lauantaina, ei se tee vielä siitä suosikkia tähän otteluun. Barnsley on perinteisesti kova kotijoukkue, eikä varmasti tyydy tasuriin, kuten teki lauantaina toista häntäpään joukkuetta, Ipswichiä vastaan.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 50% - 26% - 24%
Oakwell Stadium, Barnsley