Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 17.10.2012




30. LAPPEENRANNAN NAMIKA – LAPUA(+7) 1 kerroin 1,9

Korisliigaa.

LrNMKY on voittanut kaksi kolmesta matsistaan – Lapua on hävinnyt kaikki kolme matsiaan. Isännät ovat onnistuneet hyvin jenkkikolmikkonsa valinnassa tälle kaudelle; Jason Conley, Matt Gibson ja Greg Logins ovat tähän sarjaan ihan kelvollisia pelimiehiä ja heidän suoritustasonsa tuntuu olevan ottelusta toiseen tasainen. Tästä syystä Lappeenranta on luultavasti keväällä pudotuspeli-joukkue. Lapua taas on aloittanut kaikki matsinsa hyvin, mutta hiipunut toisella jaksolla. Joukkueessa ei ole penkillä tarpeeksi hyviä pelimiehiä, mikä on koripalloilussa kuitenkin menestyksen edellytys. Sanoisin, että kun pelataan Lappeenrannassa ovat isännät ainakin toistakymmentä pistettä parempia näin ennakolta arvioituna, ellei Lapua saa sitten kolmosralliaan päälle.



55. SANTOS – MINEIRO 1 kerroin 2,2

Brasilian pääsarjaa.

  • Santos on sarjassa sijalla 9
    • se on pelannut kaksi edellistä matsiaan tappioitta
    • sunnuntaina se voitti kotonaan kovan Vasco da Gaman 2-0
  • Mineiro on sarjassa toisena - eroa johtavaan Fluminenseen 9 pistettä
    • viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut 2 ja hävinnyt 2
    • sunnuntaina se voitti kotonaan heikon Recifen 2-1
    • Mineiro on 30:n kierroksen jälkeen kerännyt 18 pistettä enemmän kuin Santos
Heinäkuussa Mineiro voitti Santosin kotonaan 2-0.

Santos on kotoisin samannimisestä kaupungista, jossa asuu yli 400 000 ihmistä. Se on meille suomalaisille tärkeä paikka, sillä se on maailman suurin kahvin vientisatama. Futisseura tunnetaan ennenkaikkea siitä, että Pele pelasi lähes koko uransa Santosissa. Nyt joukkueella ei ole enää paljon saavutettavaa tämän kauden sarjassa. Kahdessa edellisessä matsissaan se on voittanut itseään korkeammalla olevat Botafogon ja Vascon 2-0 lukemin. Joukkueella ei ole varsinaisesti tuoreita poissaolijoita, mutta heidän kultakimpaleensa, hyökkääjä Neymar (10/8) pelasi tiistaina Brasilian maajoukkueessa. Santosin valmentaja, Muricy Ramalho lupasi kuitenkin peluuttaa häntä tässä matsissa.

Mineiro taistelee vielä mestaruudesta – kierroksia jäljellä 8, eroa johtajaan 9 pistettä. Se on huippukova kotonaan, mutta ei ole pärjännyt viime aikoina vieraskentillä; edellisestä kuudesta vierasmatsistaan se on hävinnyt 4 ja pelannut 2 tasan. Edellisessä vierasmatsissaan se hävisi Santosin tasoiselle Internacionalille 3-0. Joukkueen kärjessä pelaa kaksi Euroopassa hyvin tunnettua nimeä: Ronaldinho (25/7) ja Manc.Cityssä ja Evertonissa pelannut Jo (22/7). Puolustuksen tärkeä pelaaja Rever (21/3) on nyt loukkaantuneena. Ykkösmaalivahti Victor (21/0) on Brasilian maajoukkueen matkassa ja pelaaminen tässä pelissä on siitä syystä epävarmaa, koska Brasilia pelasi pelinsä tiistaina.

Mineiro on hyvästä sarjasijoituksestaan huolimatta kovin keskinkertainen tekijä kotikaupunkinsa ulkopuolella. Nämä ovat mestaruutta ajatellen pakkovoiton paikkoja vierailijoille, mutta joukkueella ei ole nyt hyvä pelivire päällä.

Arvio: 40% - 28% - 32%



59. BAHIA – PALMEIRAS 1 kerroin 2,05

Brasilian pääsarjaa.

  • Bahia on taulukossa sijalla 16
    • se on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan
    • sunnuntaina se hävisi vieraissa keskikastin Coritiballe 2-1
  • Palmeiras on sarjassa sijalla 18
    • se on hävinnyt kolme edellistä otteluaan
    • sunnuntaina se hävisi vieraissa keskikastin Nauticolle 1-0
    • kun sarjaa on pelattu 30 kierrosta, niin Palmeiras on kerännyt 9 pistettä vähemmän kuin Bahia
Heinäkuussa Bahia voitti Palmeirasin vieraskentällä 0-2 lukemin.

Bahia on kotoisin Salvadorin kaupungista, jonka metropolialuaalle asuu 3,5 miljoonaa ihmistä. Kaupungin futisjoukkue majailee juuri putoamisviivan yläpuolella, mutta matkaa ensimmäiseen putoajaan on 8 pistettä. Joukkue on kerännyt tasaisesti pisteitä kotona ja vieraissa. Sillä ei ole tuoreita poissaoloja. Nyt se saa takaisin molemmat avauksen keskuspuolustajansa, jotka olivat edellisessä matsissa pelikiellossa eli Danny Morais (25/0) ja Titi (27/0) palaavat kentälle. Lisäksi edellisessä ottelussa oli pelikiellossa myös hyökkäävä keskikenttämies Gabriel (17/4), joka palaa nyt myös kokoonpanoon.

Palmeiras on putoamassa sarjasta; tämä on suuryllätys, sillä tämän suurseuran pitäisi olla taistelemassa mestaruudesta. Viime kuussa valmentajalegenda Luiz Felipe Scolari sai lähteä huonojen tulosten johdosta, mutta hänen seuraajansa Gilson Kleina ei ole pystynyt parantamaan joukkueen otteita. Tähän otteluun seuran johtokunta suunnittelee lennättävänsä argentiinalaisen hyökkääjän, Barcosin (22/9) suoraan maaottelutehtävistä Chilestä erikoisjärjestelyillä. Suuri takaisku oli ehkä joukkueen tärkeimmän pelaajan, kapteenin ja keskikenttäpelaajan Marcos Assuncaon (13/2) loukkaantuminen, mikä pitää hänet sivussa tästä matsista. Puolustava keskikenttämies Daniel Carvalho (14/0) palaa taas kokoonpanoon.

Sarjaa on pelaamatta 8 kierrosta ja Palmeirasilla on matkaa ensimmäiseen säilyjään eli juuri Bahiaan 9 pistettä. Palmeiras ei ole luovuttanut, mutta tulokset eivät ole aiemmissa pakkovoittotilanteissa parantuneet.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 45% - 28% - 27%

Estádio Urbano Caldeira, Santos