Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 16. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 16.10.2012



93. LEYTON ORIENT – HARTLEPOOL 1 kerroin 1,95

Englannin kolmanneksi ylintä sarjatasoa.

  • Orient on sarjassa sijalla 17
    • se on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan
    • lauantaina se hävisi vieraissa heikolle Bournemouthille 2-0
  • Hartlepool on taulukossa toiseksi viimeisenä – 3 pistettä hyvää jumbosijaan
    • se ei ole voittanut kahdeksaan otteluun
    • lauantaina se pelasi kotikentällään 1-1 keskikastin Doncasterin kanssa
    • kun sarjaa on pelattu 11 kierrosta, niin Hartlepool on Orientiä jäljessä 6 pistettä
Viime kaudella vastaava peli päättyi 1-1 ja Hartlepool voitti Orientin kotonaan 2-1.

Orient on kotoisin Lontoosta. Se on hävinnyt kaksi edellistä kotimatsiaan liigassa, mutta vastustajat olivat selvästi kovampia kuin tämäniltainen. Noita tappioita edeltäneet kaksi kotipeliään se puolestaan voitti. Tuo edellinen Bournemouth-vierasmatsi oli Orientilta heikko esitys; se hävisi sekä pallonhallintaprosenteissa (63-37), että laukauksissa (16-2) selkeästi. Kulmatkin olivat 17-1 Bournemouthille, joten ottelun olisi pitänyt päättyä Orientin kannalta vielä rumempiin lukemiin, kuin 2-0. Joukkueelta puuttuu tästä ottelusta loukkaantumisten vuoksi: jamaikalaishyökkääjä Kevin Lisbie (9/1) ja skottipuolustaja Scott Cuthbert (1/0).

Hartlepool ei ole vielä tällä kaudella vierasvoittoa ottanut – sillä on koossa ainoastaan yksi vieraspiste. Kolme edellistä vieraspeliään se on hävinnyt, noiden yhteismaalit olivat 10-2. Joukkueen lauantainen kotiottelu Doncasteria vastaan oli hyvin tasainen koitos tilastojenkin valossa. Keskikenttäpelaaja Andy Monkhouse (10/1) loukkaantui viikko sitten ja on edelleenkin sivussa. Lisäksi joukkueella on kolme pelaajaa, joiden pelikunto ratkaistaan vasta ottelun alla.

Pohjoisen pojat saapuvat Lontooseen ja takaisinviemisinä on tuskin pistettäkään.

Ennuste: 47% - 28% - 25%



94. BURY – CARLISLE 2 kerroin 2,3

Englannin kolmatta sarjatasoa.

  • Bury on sarjajumbo – kolme pistettä perässä edelläolevaa Hartlepoolia
    • kun 11 kierrosta on pelattu ei sillä ole vielä voittoa tilillään
    • lauantaina se hävisi kovalle Crawleylle vieraissa 3-2
  • Carlisle on taulukossa sijalla 13
    • se on pelannut viimeiset neljä kierrosta kotitappio-vierasvoitto vuorottelulla
    • lauantaina se hävisi kotonaan kovalle Notts Countylle 0-4
    • Carlisle on kerännyt 11 pistettä enemmän kuin Bury
Viime kaudella Carlisle voitti kummatkin seurojen kohtaamiset, yhteismaalit olivat 6-1

Bury on kaupunki suur-Manchesterin alueella, joka tunnetaan black buddingistaan eli on Tampereen lailla tullut ihmisten tietoisuuteen veriherkustaan. Kaupungin futisjoukkue ei sen sijaan tuo paikallisille mainetta ja kunniaa tällä hetkellä; joukkue on hävinnyt neljä edellistä kotipeliään yhteismaalein 2-9. Se pelasi kuitenkin sarjanelosta, Crawleya vastaan lauantaina kelpo vierasmatsin, sillä tilastot olivat melko tasaiset: pallonhallintaprosentit 57-43 ja laukaukset 16-10 isännille. Joukkueelta puuttuvat tästä ottelusta: Pohjois-Irlannin maajoukkuetehtävissä oleva hyökkääjä David Healy ( 4 ottelua kaudella/1 maali) ja toinen hyökkääjä, Mark Cullen (10/1) loukkaantumisen vuoksi. Leedsistä tulleet kaksi teini-ikäistä lainapelaajaa saattavat tehdä debyyttinsä joukkueessa: keskikentän Zac Thompson (0/0) ja hyökkääjä Dominic Poleon (4/1).

Carlisle on voittanut kolme edellistä liigapeliään vieraskentillä 1-2 lukemin. Se onkin menestynyt selvästi paremmin vierasotteluissaan verrattuna kotikamppailuihinsa. Erikoinen ottelu lauantaina kovaa Notts Countya vastaan kotikentällä; pallonhallintaprosentit 51-49 ja laukaukset 11-3 Carlislelle ja tuloksena kuitenkin 0-4 murskatappio. Carlisle solmi juuri jatkoajan Watfordista lainalla olevan hyökkääjän Joe Garnerin (5/1) lainasopimukseen.

Tämä ottelu siirrettiin ajankohdasta 2. lokakuuta tähän päivään, koska Buryn kenttä oli tuolloin veden vallassa. Luotan siihen, että Carlisle jatkaa hienoa vierssaldoaan, myös heikon Buryn kustannuksella.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 33% - 29% - 38%



96. BELGIA – SKOTLANTI(+1) 1 kerroin 1,95


Jalkapallon MM-karsintaa.

  • Belgia johtaa lohkoa – 3:sta ottelusta 7 pistettä
    • perjantaina se voitti vieraskentällä Serbian 0-3
  • Skotlanti on lohkossa viidentenä – 3 matsia, 2 pistettä
    • perjantaina se hävisi vieraskentällä Walesille 2-1

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on toistakymmentä vuotta.

Belgia kuuluu tällä hetkellä mielestäni ihan maailman maajoukkueiden huippujen joukkoon. Maalle on ilmaantunut viime vuosina liuta todellisia tähtipelaajia. Belgian tähdet ovat pakkaantuneet Englannin Valioliigaan. Seurajoukkueidensa tähtipelaajia ovat mm. Vincent Kompany (Manch.City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Marouane Fellaini (Everton) ja Eden Hazard (Chelsea). Joukkueen syvyydestä kertoo sekin, että kukaan näistä tähdistä ei tehnyt maaliakaan perjantaisessa Serbia-ottelussa. Maalintekijät olivat: Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Werder Bremen, lainassa Chelsealta) ja Kevin Mirallas (Everton). Kun vielä maalivahtikin on ihan kelvollinen eli Sunderlandin Simon Mignolet tai Atletico Madridin Thibaut Courtois, on koossa todellinen maailmanluokan ryhmä. Marouane Fellaini on nyt loukkaantumisensa vuoksi poissa keskikentältä.

Skotlanti hävisi perjantaina Walesille kahdella Garreth Balen maalilla. Belgia on todella paljon kovempi joukkue kuin Wales. Tämä saattaa olla valmentaja Craig Leveinin viimeinen ottelu joukkueen peräsimessä, sillä hänen potkujaan on jo vaadittu tiedotusvälineissä. Skotlannilla ei ole varsinaisia tähtiä, mutta Sunderlandin Steve Fletcher on tehnyt uudessa seurassaan viidessä ottelussa viisi maalia. Joukkueelta puuttuu tästä ottelusta kaksi Celticin keskikenttäpelaajaa loukkaantumisten vuoksi: Scott Brown ja James Forrest. Katsoin perjantain Wales-matsin netistä ja enpä usko, että yleensä kovasti taistelevat Skotit pystyvät pitämään tappiolukemia edes yhden maalin suuruisina.

Ennuste peruskohteelle, ilman tasoitusta: 73% - 19% - 8%

Gigg Lane, Bury