Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 11. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 11.11.2012

Ei oo paljoo vaihtoehtoi, jos haluu futista pelata tänään! Näiden kahden brassimatsin pelisuosituksen olen lainannut paikalliselta asiantuntijalta, mutta koriksen merkki tuli omasta päästä.



54. LAPUA – FOKOPO 2 kerroin 2,3

Korisliigan matsi, jossa kohtaavat kahden kierroksen jälkeen voitoitta oleva Lapua ja yhden voiton Forssa. Kävin lauantaina katsomassa Vilpas-Lapua matsin, jonka kotijoukkue voitti 94-80. Tuossa matsissa Vilpaan yksi jenkeistä loukkaantui ottelun alussa, mutta Lapualla ei ollut silti mitään mahdollisuuksia voittaa. Se vaikuttaa Divaritasoiselta porukalta ja sehän saikin tietää vasta kesällä pelaavansa liigaa, kun ToPo joutui taloutensa vuoksi luopumaan sarjasta.

FoKoPo on myös sarjanousija ja sen riveissä pelaa kaksi minulle aiemmin tuttua jenkkiä Vilppaan riveistä: Charlie Burgess ja Jahmar Thorpe. Näistä varsinkin takamies Burgess on kova vahvistus tämäntasoiselle joukkueelle.

Tässä pelaa ehkä sarjan kaksi huonointa joukkuetta, joista Lapua on kuitenkin selkeästi sarjan heikoin. Sen jenkkihankinnatkaan eivät vaikuttaneet kauhean kovilta, vaikkakin urheilullisia olivat toki. Jos Lapuan kolmen pisteet heitot puolustetaan, niin joukkue on melko aseeton korinaluspelaamisessa – ainakin vielä näin sarjan alussa.


75. PALMEIRAS – CORITIBA 2 kerroin 3,65

Brasilian pääsärjaa

  • Palmeiras on sarjassa sijalla 18
    • viime ajat se on pelannut hyvin vaihtelevin tuloksin
    • lauantaina se hävisi vieraskentällä kovalle Sao Paulolle 3-0
  • Coritiba on taulukossa sijalla 16
    • se ei ole hävinnyt kahteen edelliseen otteluun
    • perjantaina se voitti kotonaan keskikastin Ponte Pretan 1-0
    • kun sarjaa on pelattu 28 kierrosta on Coritiba 6 pistettä Palmeirasia edellä
Heinäkuussa nämä joukkueet pelasivat Coritiban kotikentällä 1-1 tasurin.

Palmeiras tulee Sao Paulosta – 11,5:n miljoonan asukkaan kaupungista, jonka metropolialueella asuu 22 miljoonaa ihmistä, mikä on eteläisen pallonpuoliskon suurin asukaskeskittymä. Näistä ihmisistä vajaa 30 000 käy joka kerta Palmeirasin kotiotteluissa. Joukkue on moninkertainen Brasilian mestari ja kerran Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruuskin on tullut voitettua. Nyt se on kuitenkin putoajan paikalla liigassa. Se vaihtoi hiljan valmentajaansa ja uusi koutsi Gilson Kleina kärsi ekan tappionsa viime pelissä. Viime peli oli muutenkin seuralle vahingollinen, kun oikea laitapuolustaja Artur (17/0) näki punaista ja huilaa tämän matsin. Vasen laitapuolustaja Juninho (24/0) loukkaantui tuossa matsissa, kuten teki myös pelintekijä, chileläinen Jorge Valdivia (17/0). Nämä kummatkin ovat poissa tästä ottelusta. Hyökkääjä Hernan Barcos (17/9) on Argentiinan maajoukkuetehtävissä – hän on joukkueen paras maalintekijä.

Coritiba on yhden pykälän putoamisviivan yläpuolella. Se on pelannut viime aikoina vähämaalisia matseja – kolmen edellisen ottelun maaliero on yhteensä 2-2. Joukkuetta ei pidetä tämän ottelun suosikkina ja siihen pääsyy on keskuspuolustusongelmat; siltä oli ennestään jo loukkaantuneina molemmat vakiokeskuspuolustajat: Emerson (10/2) ja Pereira (12/3). Edellisessä matsissa heidän korvaajansa: Demerson (15/0) ja argentiinalainen Sergio Escudero (12/0) saivat varoitustilinsä täyteen ja missaavat tämän matsin. Hyvänä uutisena on se, että yli 260 päivää loukkaantuneena ollut keskuspuolustaja Cleiton (0/0) on vihdoin pelikuntoinen. Tärkeä mies hyökkäyssuuntaan ja erikoistilanteisiin, Ayrton (19/3) on myös poissa puolustuksesta.

Kummallakin on monta tärkeää miestä poissa ottelusta, joten voimasuhteitakin on vaikea arvioida – hajemme ylläriä.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 52% - 27% - 21%




76. SPORT RECIFE – GREMIO 2 kerroin 2,15

Brasilian pääsarjaa.

  • Recife on taulukossa sijalla 17
    • se on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan
    • perjantaina se hävisi vieraskentällä keskikastin Portuguesalle 5-1
  • Gremio on sarjassa kolmantena
    • se ei ole kärsinyt tappiota viiteen viime otteluunsa
    • sunnuntaina se voitti kotonaan keskikastin Cruzeiron 2-1
    • 28:n kierroksen jälkeen Gremio on kerännyt 26 pistettä enemmän kuin Recife
Heinäkuussa Gremio voitti Recifen kotonaan 3-1 lukemin.

Sport Recife majailee Recifen kaupungissa, jossa on 1,5 miljoonaa asukasta. Joukkueen matseissa käy vajaa 20 000 ihmistä. Se on nyt viimeisellä putoajan paikalla ja asiantuntijat veikkailevat sitä putoajaksi. Se on selkeästi parempi kotikentällään kuin vieraissa; kotisaldo sillä on 5-5-4 ja vieraissa on vain yksi voitto ja neljä tasuria, sekä 9 tappiota. Viime matsin jälkeen valmentaja Waldemar Lemos sai potkut ja hänen tilallaan on nyt ekaa kertaa Sergio Guedes. Heiltä on kaksi miestä pelikiellossa: keskuspuolustaja Diego Ivo (14/0) ja keskikentän Tobi (27/0).

Gremiolla on matkaa kärkeen 9 pistettä ja he taistelevat vielä tosissaan mestaruudesta. Tämä on pakkovoiton paikka. Joukkue on pelannut hyvin, etenkin puolustussuuntaan ja neljässä viime pelissäkin on mennyt omiin vain kaksi maalia. Bolivialainen hyökkääjä Marcelo Moreno (23/9) on sekä pelikiellossa, että maajoukkueensa mukana – hän on joukkueen paras maalintekijä. Keskikentän Fernando (24/1) on Brasilian maajoukkuetehtävissä.

Joukkueilla on selvä tasoero ja sen pitäisi näkyä myös kentällä. Vedonlyöntitoimistot ovat ennustaneet kummankin joukkueen voittomahdollisuudet yhtä suuriksi ja Veikkaus Oy pitää vierasvoittoa selvästi todennäköisempänä – oikeastaan ei kannattaisi pelata Veikkaukselle suosittelemaani merkkiä.

Ennuste: 35% - 30% - 35%


NFL-vihje

  1. TENNESSEE – PITTSBURGH 2 Kerroin 1,3


Amerikkalaiset asiantuntijat veikkaavat vierailijaa voittajaksi äänin 0-8, mutta kannattaako näin pienellä kertoimella pelata?

Estádio Adelmar da Costa Carvalho, Recife