Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 12. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 12.10.2012




55. NAMIKA LAHTI(+6) – PYRINTÖ 2 kerroin 1,9

Korisliigan ottelu, jossa kohtaavat kaksi tappiota kärsinyt Lahti ja kaksi voittoa ottanut Pyrintö. Molemmat pelasivat edelliset ottelunsa viime viikon loppupuolella, joten Korisliigalle tyypillistä, yllätyksiä ja väsymystä aiheuttavaa otteluruuhkaa ei ole vielä koettu. Joukkueet kohtasivat Lahdessa ennen kauden alkua harjoitusottelussa ja tuolloin Pyrintö voitti 72-88.

Lahti on voitoitta, mutta ei ole pelannut huonosti. Ekassa ottelussa sen kaatoi Lahdessa Karhu viime sekuntien korilla ja Kouvolassa pelistä tuli jatkoaikatappio. Sen pelin sielu on ollut viime kaudella Vilppaassa pelannut takamies Emmanuel Holloway, joka tekee näköjään edustamastaan seurasta riippumatta yli 20 pistettä per matsi. Joukkueen kaksi muuta jenkkiä ovat ihan keskitasoa ulkomaalaisvahvistusten kategoriassa. Roope Suonio heittelee hyvin kolmosrajan takaa ja on kerännyt keskimäärin 15 pistettä.

Pyrinnöllä valmentaja vaihtui viime kauden päätteeksi, kun menestysvalmentaja Pieti Poikola lopetti ja Ville Tuominen tuli tilalle. Hyvin on alkanut uuden valmentajan taival – ensin kaatui heikko Lapua vieraskentällä neljäntoista pisteen erolla ja sitten kova KTP Tampereella, seitsemän pisteen erolla. Joukkueessa jatkaa tänäkin vuonna kaksi tuttua tehojenkkiä: Damon Williams ja Kenneth Lowe. Uusi jenkki Lamonte Ulmer on päässyt myös hyvin peliin mukaan, kahdeksallatoista pisteellään per matsi.

Pyrinnöllä on yksi sarjan parhaista materiaaleista ja pituutta löytyy korin alle kotimaisestakin osastosta, sillä kaksoistornit Ahvenniemi (207 cm.) ja Nikkilä (210 cm.) jatkavat menestyksekästä uraansa seurassa. Lahti voi pysyä pelissä mukana onnistuneilla kolmosilla, mutta Pyrintö on kyllä keskimäärin yli kuusi pistettä parempi joukkue kuin Namika.



106. KREIKKA – BOSNIA-HERTSEGOVINA 2 kerroin 3.5

Euroopan MM-karsintaa.

  • Kreikka on kahden ottelun jälkeen toisena lohkossaan puhtaalla pelillä
    • edellisessä karsintaottelussa se kaatoi kotonaan Liettuan 2-0
  • Bosnia johtaa lohkoa puhtaalla pelillä tasapistein Kreikan kanssa
    • viimeksi se voitti Latvian kotonaan 4-1

Kreikka pelaa portugalilaisen luotsinsa, Fernando Santosin johdolla edelleenkin totutun kurinalaista peliä. Joukkue on uusiutunut viime vuosina puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla, mutta keskikentällä ja hyökkäyksessä on edelleenkin monta vanhaa tuttua nimeä: Katsouranis, Karagounis, Gekas, Salpingidis ja Samaras. Liettua ja Latvia ovat kaatuneet ekoissa karsintaotteluissa. Joukkue esittää tasaisia otteita, eikä huonoa päivää tunnu olevan.

Bosnia on  hyökkäysvoittoinen laatujoukkue, joka ei ole vielä esiintynyt arvoturnauksissa. Kärjessä sillä on kivenkova kaksikko: Stuttgartin Vedad Ibisevic (5/3 seurajoukkueessa) ja Manchester Cityn Edin Dzeko (6/3). Maalissa sillä on Stoken Asmir Bergovic (7/0). Joukkueen pelaajat pelaavat pääasiassa kotimaansa ulkopuolella ammattilaisina, mutta joukkueet eivät ole Euroopan kärkitasoa. Bosnian maaliero kahdessa ottelussaan on 12-2, mutta vastukset ovat olleet heikot: Liechtenstein ja Latvia.

Kun kävin nettiennustajia läpi yllätystulosta etsien illan kierrokselle, tämä ottelu tuli useimmiten esille mahdollisena yllätyksenä. Bosnia on positiivistä, hyökkäysvoittoista futista esittävä ryhmä, koviakokeneesta maasta, joten sympatiat ovat inhimillisistäkin syistä sen puolella. Kreikka on kontrolloitua, puolustusvoittoista futista pelaava maa, joka on saanut roppakaupalla negatiivistä julkisuutta kansakuntana viime vuosina.

Arvio: 44% - 29% - 27%




128. KANADA – KUUBA(+2) 2 kerroin 2,35

Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsintaa

  • Kanada on neljän joukkueen lohkossa kolmantena – neljästä matsista se on ottanut seitsemän pistettä
    • viimeksi se hävisi vieraskentällä Panamalle 2-0
  • Kuuba on lohkossa viimeisenä, eikä ole vielä saanut pistettäkään
    • viimeksi se hävisi vieraissa Hondurasille 1-0
Kesäkuussa Kanada voitti Kuubassa 0-1.

Kanada taistelee tosissaan jatkopaikasta, sillä kaksi joukkuetta menee jatkoon ja se on tasapisteissä kakkospaikalla majailevan Hondurasin kanssa, kun kaksi kierrosta on vielä jäljellä. Joukkueessa ei ole suuria tähtiä, eikä edes kauhean tunnettuja pelaajia. Meille Suomalaisille on tutuin keskikentän Tosaint Ricketts, joka pelasi menestyksellisesti MyPassa pari kautta ja potkii nykyään Norjassa, Vålerengan joukkueessa (0/0) – hän saapui sinne hiljan Romaniasta. Joukkueesta puuttuu loukkaantumisen takia, ehkä sen tärkein palanen, DC.Unitedin hyökkäävä keskikenttämies Dwayne De Rosario (26/7 seurajoukkueessaan). Joukkueeseen palaa pelikiellostaan keskikentän Will Johnson, joka pelaa Real Salt Lakessa (25/3).

Kuuballa ei ole enää mahdollisuuksia jatkoon, mutta se on puolustanut kaikissa otteluissaan kurinalaisesti. Sen kummatkin vierasottelut, joissa se kohtasi tämän lohkon kärkijoukkueet Panaman ja Hondurasin ovat päättyneet 1-0 tappiolukemiin. Joukkue valmistautuu jo Karibian Mestaruusturnaukseen, jonka karsinnat alkavat tämän kuun lopulla. Kuubalaiset ovat aina liikenteessä pienellä matkabudjetilla ja he saapuvatkin pelipaikkakunnalle Torontoon vasta pelipäivänä. Muutos ilmastossa on valtava, sillä Torontossa on samantyyppinen ilmasto kuin Suomessa, kun taas Karibialla ei ole.

Katsoin tuota Kuuba-Kanada ottelua kesäkuussa netistä; siinä Kuuba ei kyllä pystynyt luomaan paikkoja, mutta piti Kanadankin poissa maalintekotilanteista aika hyvin. Kuubalaisilla ei tuntunut olevan luovuutta pelinrakentelussaan, eikä pelaajien taitotasokaan ole päätä huimaava. Pelaajat pelaavat kotimaansa sarjassa ja Kuuban sarjoista ei löydy tietoa kovinkaan helposti netistä – ainakaan englanniksi.

Vedonlyöntitoimistojen arvio peruskohteelle (ei tasoitusta): 85% - 11% - 4%

Stadio Georgios Karaiskáki, Pireus (Kreikka)