Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 25. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  25.10.2012



83. GENK - SPORTING LISSABON  1  kerroin 2,45

Europa-Liigan lohkovaihetta.

  • Genk on Belgian sarjassa kolmantena
  • Europa-Liigassa se on kerännyt kahdesta ottelustaan neljä pistettä
  • lauantaina se voitti Belgian sarjassa kotonaan keskikastin Beerschotin 3-0  
  • Sporting on Portugalin sarjassa sijalla 12
  • Europa-Liigassa se on kahdesta pelaamastaan matsista ottanut yhden pisteen
  • sunnuntaina se hävisi cupin matsin vieraskentällä heikolle pääsarjajoukkueelle, Moreirenselle jatkoajan jälkeen
Joukkueilta ei löydy tilastoista keskinäisiä otteluita.

Genk on tutulla paikalla Belgian Liigassa - se ei ole maansa paras joukkue, mutta hyvin lähellä sitä. Tappiota se ei ole vielä tänä vuonna kärsinyt kotimaansa sarjassa, mutta viisi voittoa ja kuusi tasuria ei oikeuta kärkisijaan. Lauantain ottelussa Beerschotia vastaan ei joukkue mässäillyt maalintekopaikolla, vaan käytti vähät tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen ja tuloksena oli 3-0 voitto. Varsinkin hyökkääjä Jelle Vossen on ollut alkukaudesta tehokas - kotimaan sarjassa on tullut tilille 6 maalia ja Europa-Liigassa 4. Tuoreita poissaolijoita ei tietääkseni ole.

Sportingin kausi on lähtenyt niin heikosti liikkeelle, että se antoi kaksi viikkoa sitten potkut valmentajalleen, Sa Pintolle. Entinen seuran puolustajapelaaja, Oceano on seuran uusi valmentaja. Sunnuntain esitys ei ollut hyvä alku uudelle päävalmentajalle ja nyt on edessä vaikea vieraspeli Belgiassa. Tappio tästä, niin sen on enää kovin vaikea päästä lohkostaan jatkoon. Kokoonpanoon paluun tekee tässä ottelussa kuitenkin kolme pelaajaa: argentiinalainen puolustaja Marcos Rojo (6/0), venäläinen keskikenttämies Marat Izmailov (4/0) ja marokkolainen hyökkääjä Zakaria Labyad (3/0).

Genk ei ole kärsinyt tappiota kahdeksassa viimeisimmässä kotiottelussaan Euroopan kilpailuissa ja Sporting ei ole voittanut kahdeksaan peräkkäiseen vierasotteluunsa Euroopassa.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 37% - 28% - 35%  



89. PANATHINAIKOS - LAZIO  2  kerroin 2,15

Europa-Liigan lohkovaihetta.

  • Panathinaikos on Kreikan sarjassa sijalla 9
  • Europa-Liigassa se on kerännyt kahdesta ottelustaan yhden pisteen
  • sunnuntaina se pelasi kotimaansa sarjassa 1-1 kotitasapelin heikon Arisin kanssa
  • Lazio on Italian sarjassa kolmantena
  • Europa-Liigan kahdesta ottelustaan se on ottanut neljä pistettä
  • sunnuntaina se voitti Italian sarjassa kotikentällään keskikastin AC Milanin 3-2
Joukkueilta ei löydy keskinäisiä otteluita lähihistoriasta.

Panathinaikos on Kreikan suurjoukkueita ja siltä odotetaan aina menestystä. Alkukaudesta ateenalaismiehistön otteet ovat kuitenkin olleet todella vaisuja ja fanit vaativat jo tosissaan portugalilaisvalmentaja Jesualdo Ferreiran erottamista. Se on pelannut kotimaansa sarjassa neljä ottelua kotikentällään ja kaikki ovat päättyneet tasan. Noissa otteluissa vastustajat ovat olleet Eurooppalaisessa mittakaavassa todellisia pikkuseuroja ja Panathinaikos ei ole yhdessäkään noista otteluista onnistunut tekemään yhtä maalia enempää. Joukkueen hyökkääjien nimiin on merkitty kotimaan sarjaotteluissa ainoastaan yksi maali ja joukkueen paras maalintekijä on keskikentän Lazaros Christodoulopoulos kolmella maalillaan. Puolustaja Loukas Vyntra (5/1) on loukkaantuneena.

Lazion alkukausi on ollut hyvä ja seura on noussut mestarikandidaattien joukkoon kotimaansa sarjassa. Se on voittanut kolme edellistä sarjaotteluaan yhteismaalein 8-3. Varsinkin keskikentän Antonio Candreva (8/2) ja saksalainen konkarihyökkääjä Miroslav Klose (8/6) ovat esittäneet huippuotteita. Joukkueen maalipaikkojen hyödyntäminen on ollut tehokasta. Joukkueen ykkösmaalivahti Federico Marchetti (7/0) on loukkaantumisen vuoksi poissa ja häntä tuuraa kokenut argentiinalainen Albano Bizarri (1/0).

Kotijoukkue on esittänyt heikkoja otteita tällä kaudella ja vierailija on ollut hyvässä vireessä koko alkukauden. Italian sarja on lisäksi huomattavasti kovampi kuin Kreikan sarja.

Ennuste: 29% - 29% - 42%        



114. PONTE PRETA - CRUZEIRO  1  kerroin 2,0 

Brasilian pääsarjaa.

  • Ponte Preta on sarjassa sijalla 13
  • se on voittanut viidestä edellisestä matsistaan 2 ja hävinnyt 3
  • sunnuntaina se voitti kotonaan keskikastin Santosin 1-0
  • Cruzeiro on taulukossa sijalla 9
  • se on viidestä edellisestä ottelustaan voittanut 2 ja hävinnyt 2
  • sunnuntaina se hävisi vieraissa heikolle Palmeirasille 2-0
  • kun sarjaa on pelattu 32 kierrosta on Cruzeiro kerännyt 3 pistettä enemmän kuin Ponte Preta
Elokuussa Ponte Preta vieraili Cruzeiron kotikentällä ja vei pisteet mennessään 1-2 lukemin.

Ponte Preta on kova kotijoukkue, sillä se on pelannut 16 matsia kotonaan ja hävinnyt vain 3 kertaa. Kaksi edellistä kotimatsia ovat päättyneet voittoihin ja vastassa ovat olleet Santos ja Nautico, jotka ovat suunnilleen tämänpäiväisen vastuksen tasoisia. Neljässä edellisessä kotipelissään se on päästänyt yhteensä vain yhden maalin. Nyt siltä on pelikiellossa yhtäaikaa kaksi puolustavaa keskikenttämiestä, kun Baraka (32/0) ja Rene Junior (26/1) saivat varoitustilinsä täyteen.    

Cruzeiro on jo oikeastaan menettänyt toivonsa päästä Copa Libertadoresiin osallistumiseen oikeuttaville sijoille. Pelaajat vaikuttavat motivaationsa kadottaneilta. Kuudesta edellisestä vieraspelistään se on hävinnyt viisi ja pelannut yhden tasan. Noissa kuudessa edellisessä vierasmatsissaan se on tehnyt yhteensä vain kolme maalia. Nyt se saa takaisin sairastuvalta kaksi hyökkääjäänsä: Wallyson (17/2) ja Wellington Paulista (22/9) palaavat kokoonpanoon. Argentiinalainen pelintekijä Walter Montillo (28/3) jatkaa puolestaan sairastupalaisena.

Ponte Preta on kova kotonaan ja Cruzeiron motivaatio loppukauden peleihin on kadoksissa. Kotijoukkue tarvitsee vielä pari voittoa lopuista kuudesta pelistään, varmistaakseen sarjapaikkansa.

Arvio: 45% - 29% - 26% 

Cristal Arena, Genk