Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 26. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  26.10.2012




45. ENERGIE COTTBUS - 1860 MÜNCHEN  2  kerroin 2,5

Saksan toiseksi ylintä sarjatasoa.

  •  Cottbus on sarjassa sijalla 4
  • se ei ole voittanut kolmeen edelliseen otteluunsa
  • sunnuntaina se pelasi 1-1 keskikastin Aalenin vieraana
  • München on taulukossa sijalla 5
  • se on pelannut voitoitta viimeiset kaksi otteluaan
  • maanantaina se pelasi kotonaan 1-1 heikon Auen kanssa
  • kun sarjaa on pelattu 10 kierrosta on München yhden pisteen jäljessä Cottbusia
Viime kaudella München voitti kummatkin keskinäiset ottelut yhteismaalein 7-0.

Cottbus aloitti sarjan hienosti, mutta sitten iski loukkaantumissuma ja se ottanut vain yhden pisteen kolmesta edellisestä pelistään. Edelliseen kotipeliin saakka se oli välttänyt kotitappiot, mutta jumbo-Duisburg vei yllättäen sarjapisteet mennessään 0-1 lukemilla. Edellinen ottelu Aalenia vastaan oli pelillisesti huono esitys, mutta piste sieltä kuitenkin tuli. Tuossa ottelussa siltä loukkaantui kaksi miestä: tsekkihyökkääjä Martin Fenin (3/0) ja kazakstanilainen puolustaja Konstantin Engel (10/0). Ennestään heiltä ovat poissa: keskikentän  Daniel Brinkmann (0/0), hyökkääjä Marco Stiepermann (7/2), ranskalainen keskikenttämies Nicolas Farina (8/1) ja puolustaja Uwe Hünemeier (9/0). Hyvänä uutisena on keskikentän Daniel Adlungin (8/3) pelikiellon päättyminen.

München joutui pettymään maanantaina kotikentällään pelattuaan tasurin Auen kanssa. München hallitsi tuota ottelua ja loi tukuttain maalipaikkoja, joista se pystyi käyttämään hyödyksi ainoastaan yhden. Joukkueella on kaikesta huolimatta yksi sarjan kovimmista hyökkäyskalustoista ja maalissa sillä on monille tuttu unkarilainen veteraanimaalivahti Gabor Kiraly. Hän on pelannut vuosia Unkarin maajoukkueen maalilla ja kävi aikanaan Englannissakin, jossa edusti mm.Crystal Palacea. Hän esiintyy kentällä pyjamanhousuja muistuttavissa housuissa. Joukkue on täydessä vahvuudessaan matkassa eli ei poissaolijoita.

Cottbusin kenttämiehitys elää poissaoloista johtuen ottelusta toiseen ja se näkyy selvästi heikentyneinä esityksinä kentällä. Täysin terve vierailija vienee pistepotin mennessään.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 37% - 29% - 34%


55. ARLES - CAEN  2  kerroin 2,5

Ranskan toiseksi ylintä sarjatasoa.

  • Arles on sarjassa sijalla 13
  • se on hävinnyt kolme edellistä matsiaan
  • perjantaina se hävisi vieraissa jumbo-Sedanille 4-2
  • Caen on taulukossa sijalla 5
  • se on viidestä edellisestä ottelustaan voittanut 2 ja hävinnyt 3
  • perjantaina se hävisi kotonaan keskikastin Guingampille 1-2
  • kun sarjaa on pelattu 11 kierrosta on Caen kerännyt 4 pistettä enemmän kuin Arles.
Joukkueet eivät ole pelanneet keskinäisiä otteluita pariin vuoteen, koska Caen putosi tälle sarjatasolle viime kauden päätteeksi.   

Arles on tippunut sarjassa viime viikkoina alaspäin, kun sen alkukaudesta hyvin pitänyt puolustus on alkanut pahasti vuotaa. Sarjajumboa vastaan edellisellä kierroksella se päästi ekan maalin jo 58:n sekunnin jälkeen - toinen takaiskumaali tuli 10:n minuutin jälkeen ja lopulta pallo kaivettiin omasta verkosta 4 kertaa. Edellisessä kotiottelussa tuli kauden eka kotitappio. Vastustajana oli keskikastin Clermont ja lukemat olivat 0-2. Joukkueen keskikenttäpelaaja Damien Plessis (7/0) palaa nyt pelikiellostaan kentälle. 

Caen on pelannut alkukaudesta yllättäen paremmin vieraissa kuin kotonaan - se ei ole hävinnyt neljään edelliseen vieraspeliinsä, joista kolme se on voittanut. Edellinen vieraspeli oli loistava suoritus, kun se löi kovan Istresin murskalukemin 0-4. Se on nimenomaan hyvä vastahyökkäysjoukkue. Nyt siltä on sivussa loukkaantuneet: keskuspuolustaja Molla Wague (10/2) ja marokkolainen keskikenttämies Faycal Fajr (11/0). Fajrin menetys on sikäli ikävä asia, että hän antaa pääasiassa joukkueen erikoistilanteet.

Caenin hyvä vierasputki saa ehkä nyt jatkoa huonoa periodia pelaavan Arlesin kustannuksella,

Ennuste: 35% - 31% - 34%  


89.  BOHEMIANS - DROGHEDA  2  kerroin 2,5

Irlannin pääsarjan päätöskierrosta.

  • Bohemians on sarjassa sijalla 7 
  • se ei ole kärsinyt tappiota viiteen otteluun
  • perjantaina se voitti vieraskentällä heikon Brayn 1-4  
  • Drogheda on taulukossa toisena
  • se on viidestä edellisestä matsistaan voittanut kolme ja hävinnyt yhden
  • perjantaina se voitti kotonaan mestari-Sligon 2-1 lukemin
  • 29:stä ottelusta on Drogheda ottanut 18 pistettä enemmän kuin Bohemians  
Toukokuussa vastaava ottelu päättyi 1-1 ja elokuussa Drogheda voitti Bohemiansin kotikentällään 1-0.

Bohemiansilla ei tällä viimeisellä kierroksella ole suuria panoksia, mutta jotain kuitenkin, sillä Irlannissa kuusi parasta selviytyy Setanta-Cupiin ja siihen Bohemiansilla on voitolla vielä mahdollisuudet.  Joukkue on pelannut viime aikoina kohtuullisen hyvin, vaikka sillä on paljon loukkaantumisia ja se on peluuttanut loukkaantuneiden tilalla pelikokemusta kartuttavia nuoria pelaajia. Siltä on sivussa mm. puolustajat Heary (17/0), Pender (22/1), Barker (14/0) ja Byrne (17/0), sekä keskikenttäpelaajat Mulligan (13/1) ja Martin (12/0).

Drogheda on toisella sijalla taulukossa - mestaruus karkasi jo pari viikkoa sitten ja kolmonen eli St.Partrick's on kahden pisteen päässä vaanimassa. Joukkueen kausi on sujunut yläkanttiin ja paikka Euroopan kentille on jo varmistettu. Edellisessä ottelussaan se voitti mastaruuden jo varmistaneen Sligon, vaikka Drogheda pelasi toisen puoliajan kymmenellä miehellä ulosajon vuoksi. Nyt joukkueella on pelikiellossa kolme miestä: hyökkääjä O'Brien (15/9), keskikentän Brennan (22/4) ja hyökkääjä Hynes (27/7). Paluun kokoonpanoon sensijaan tekee keskikentän Crowley (21/2).

Kummallakin on tärkeitä miehiä poissa; Bohemiansilla heitä on enemmän, mutta on Droghedaltakin kaksi parasta maalintekijää sivussa. Vierailijat haluavat kovasti ottaa loistavan kauden päätteeksi kunniakkaan kakkostilan sarjassa.

Ennuste: 36% - 29% - 35%  

Dalymount Park, Dublin (Bohemians)