Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  24.10.2012



44. MALAGA - AC MILAN  1  kerroin 1,9

Champions-Liigan lohkovaihetta

  • Malaga on Espanjan sarjassa sijalla 3
  • se on voittanut tämän lohkon kaksi aiempaa otteluaan 3-0 lukemin kummatkin
  • lauantaina se voitti kotimaassaan keskikastin Valladolidin kotonaan 2-1
  • Milan on Italian sarjassa sijalla 15
  •  tässä lohkossa se on ottanut kahdesta ottelustaan neljä pistettä
  • lauantaina se hävisi kotimaassaan kovalle Laziolle vieraskentällä 3-2
Joukkueilta ei löydy keskinäisiä otteluita lähihistoriasta.

Malaga pelaa nyt ensimmäistä kertaa Champions-Liigassa, mutta alku on siitä huolimatta ollut loistava; ensin se voitti Zenitin 3-0 kotonaan ja Belgiassa kaatui Anderlecht 0-3. Nyt on edessä kovin testi tähän mennessä. Joukkueen erinomaista työtä tehnyt chileläisvalmentaja Manuel Pellegrini on ottelun alla eniten huolissaan heikossa kunnossa olevasta Malagan stadionin pelialustasta. Kesällä seura ajautui talousvaikeuksiin ja useita tärkeitä palaajia lähti muille maille. Sille povattiin vaikeuksia kotimaan sarjassa, mutta toisin on käynyt - joukkue pelaa vähintään yhtä hyvin kuin viime kaudella. Kotikentällään se on voittanut kolme edellistä Espanjan Liigan kamppailua. Tuoreita poissaoloja ei todennäköisesti ole ja brassikeskuspuolustaja Welligton (8/0) palaa kokoonpanoon.


Milanin tilanne ennen kauden alkua oli samankaltainen kuin Malagan, koska myös se heikentyi kesän aikana pelaajamateriaaliltaan. Se ei ole kuitenkaan Malagan tavoin pystynyt säilyttämään tasoaan, vaan sen alkukausi on ollut seuran heikoin 60:een vuoteen.Valmentaja Massimiliano Allegri on nyt erottamisuhan alla, kun ensin tuli tappio paikallisvastustaja Interille ja sitten Laziolle. Nyt he luultavasti saavat takaisin loukkaantumisestaan toipuneen ykkösmaalivahtinsa, Christian Abbiatin (7/0).

Tässä hyvässä vireessä oleva joukkue kohtaa heikossa vireessä olevan tiimin ja Espanjan sarjan taso on kovempi kuin Italian.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 47% - 28% - 25%   



56. FIGUEIRENSE - BOTAFOGO  2  kerroin 2,4

Brasilian pääsarjaa

  • Figueirense on sarjassa toiseksi viimeisenä
  • viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme
  • torstaina se voitti vieraskentällä keskikastin Internacionalin 2-3
  • Botafogo on  taulukossa sijalla 7
  • se ei ole hävinnyt kahteen viime otteluunsa
  • perjantaina se voitti kotonaan kovan Vasco da Gaman 3-2
  • kun sarjaa on pelattu 31 kierrosta on Botafogo kerännyt 16 pistettä enemmän kuin Figueirense
Heinäkuussa Botafogo voitti Figueirensen kotikentällään 1-0.

Figueirense on kotoisin Florianopolis-nimisestä 430 000 asukkaan rannikkokaupungista. Joukkueen tilanne sarjasopimuksen uusimisen kannalta näyttää huolestuttavalta, sillä kun 7 kierrosta on pelaamatta on ensimmäinen säilyjäjoukkue kahdeksan pisteen päässä. Joukkueen ongelma on ollut puolustuksen pitävyys ja se onkin päästänyt eniten maaleja pääsarjajoukkueista. Edellisellä kierroksella se otti yllätysvoiton Internacionalista vieraskentällä, tehden kaksi maalia viimeisen kolmen minuutin aikana. Nyt siltä puuttuu yksi sen tärkeimmistä pelaajista, hyökkääjä Caio (26/9), sormen murtumisen vuoksi. Mutta toinen hyökkääjä, uruguaylainen Sebastian Abreu (4/0) palaa takaisin kokoonpanoon maajoukkuekomennukseltaan.

Botafogolla ei paljon panoksia loppukauden peleihin ole, mutta heikon jakson jälkeen kahden viimeisimmän pelin tuloksiin voi olla tyytyväinen; ensin tasuri sarjakolmosen, Gremion vieraana ja sitten kotivoitto sarjavitosesta, Vascosta. Myös Botafogo oli edellisessä pelissään tappiolla aivan pelin loppuminuuteilla, mutta kaksi viime hetken maalia takasivat voiton. Joukkueella ei ole uusia poissaolijoita. Edellisessä ottelussa koko kauden loukkaantumisen vuoksi syrjässä ollut puolustava keskikenttämies Marcelo Mattos pääsi vaihdosta peliin ja saattaa nyt olla avauksessa. Muista joukkueen pelaajista haluan vielä mainita brassitoppari John Lennonin (7/0) - hieno nimi!

Botafogo on tällä kaudella ollut näistä kahdesta selvästi parempi ja on viime peleissään osoittanut taas heräämisen merkkejä.

Ennuste: 35% - 28% - 37%      



57. VASCO DA GAMA - INTERNACIONAL  2  kerroin 2,8

Brasilian pääsarjaa.

  • Vasco on sarjassa sijalla 5
  • se on hävinnyt kolme edellistä otteluaan
  • perjantaina se hävisi keskikastin Botafogolle vieraissa 3-2
  • Internacional on taulukossa sijalla 6
  • se on hävinnyt kaksi edellistä peliään
  • torstaina se hävisi kotonaan heikolle Figueirenselle 2-3
  • kun sarjaa on pelattu 31 kierrosta on Internacional kerännyt 5 pistettä vähemmän kuin Vasco
Heinäkuussa nämä joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin Internacionalin kotikentällä.

Vasco on kotoisin Rio de Janeirosta. Joukkue on hyytynyt sarjan lopun häämöttäessä, sillä se on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan Joukkueella oli vielä muutama kierros sitten hyvät mahdollisuudet sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Kuudesta edellisestä kotipelistään se on voittanut kolme ja hävinnyt kolme. Vasco hävisi edellisen matsinsa kahdella viime hetken maalilla. Joukkueen suurin ongelma loppukaudesta on ollut hyökkääjien maalittomuus. Edellisessäkin ottelussa maaleista vastasi keskikenttämies Carlos Alberto (25/2). 

Internacional on joutunut viime pelit pelaamaan ilman kahta tärkeää kärkipelaajaansa: uruguaylainen Diego Forlan (13/3) ja brassi Damiao (14/7) ovat olleet maajoukkueidensa matkassa, mutta palaavat nyt liigakentille. Julkisuudessa oli jo tieto, että joukkueen valmentaja Fernandao olisi eronnut kymmenen päivää sitten sattuneen Atletico GO-tappion jälkeen, mutta seurajohto kiisti myöhemmin huhut. Ei tuoreita poissaoloja.

Kotijoukkueen hyökkääjät eivät näytä pystyvän maalia tekemään ja toisaalta vierailija sai takaisin kaksi tärkeää hyökkääjäänsa. Kahden huonovireisen joukkueen kohtaaminen, jossa uskon maajoukkuemiesten palaamisen piristävän vieraiden peliä riittävästi. 

Arvio: 41% - 29% - 30% 

Estádio Orlando Scarpelli, Florianópolis (Figueirense)