Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 23. lokakuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET  23.10.2012




84. WOLVERHAMPTON - BOLTON  1  kerroin 2.2

Englannin toiseksi korkeinta sarjatasoa.

  • Wolverhampton on sarjassa sijalla 5
  • se on viidestä edellisestä matsistaan voittanut 3 ja hävinnyt 2
  • lauantaina se hävisi vieraissa kovalle Huddersfieldille 2-1
  • Bolton on taulukossa sijalla 16
  • viidestä edellisestä matsistaan se on voittanut 2 ja hävinnyt 2
  • lauantaina se voitti kotonaan heikon Bristol Cityn 3-2
  • Bolton on Wolverhamptonia jäljessä 5 pistettä, kun 11 kierrosta on pelattu
Viime kaudella Valioliigassa vastaava ottelu päättyi 2-3 Boltonin vierasvoittoon ja Boltonissa tasattiin pisteet 1-1 tuloksella.  

Wolverhampton on aloittanut kautensa odotetusti, sillä joukkue taistelee nousupaikoista, vaikka koossa ei olekaan aivan sarjan parhain pelaajaryhmä. Se on mukava joukkue veikata, koska sillä ei ole  kuin yksi tasapeli vielä tällä kaudella. Nyt joukkue saa pelikiellosta vapautuvan kapteeninsa Karl Henryn (8 ottelua kaudella/0 maalia) takaisin kokoonpanoonsa - hän on tärkeä pelaaja joukkueelle. Sillä ei ole tuoreita poissaoloja.

Bolton erotti kaksi viikkoa sitten manageri Owen Coylen heikosti menneen alkukauden johdosta, mutta hänelle ei ole vielä löydetty seuraajaa. Nyt joukkue lähtee peliin seuran sisältä nostettujen tilapäisvalmentajien vetämänä. Se on voittanut ainoastaan yhden viidestä vierasmatsistaan tällä kaudella ja hävinnyt neljä. Nyt sillä ei ole tuoreita poissaolijoita tähän matsiin.

Bolton pelasi lauantaina ekan pelinsä manageri Coylen potkujen jälkeen, tuloksena kotivoitto sarjan häntäpään Bristolista. Wolverhampton on kuitenkin eri tason joukkue; kova kotonaan ja uutta luotsia etsivälle Boltonille todennäköisesti liian kova vastus.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 43% - 27% - 30%      
 



87. MIDDLESBROUGH - HULL  1  kerroin 2,35

Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa.

  • Middlesbrough on sarjassa sijalla 7
  • se on voittanut kaksi edellistä sarjaotteluaan
  • lauantaina se voitti keskikastin Brightonin vieraissa 0-1 
  • Hull on taulukossa sijalla 6
  • se on voittanut kaksi edellistä otteluaan
  •   lauantaina se voitti kotonaan heikon Ipswichin 2-1
  • kun sarjaa on pelattu 11 kierrosta ovat nämä joukkueet tasapisteissa
Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kotikentällään yhden maalin erolla.

Middlesbrough on voittanut kolme edellistä vieraspeliään ja lauantainen voitto Brightonin kentällä pilasi monen vakioveikkaajan täysosumahaaveet. Kotikentällä ei ole tullut voittoa kahteen otteluun. Tuo lauantainen ottelu oli täydellistä Brightonin hallintaa; pallonhallintaprosentit olivat 69-31 ja laukaukset 16-4 Brightonille. Middlesbrough'n tärkeä hyökkääjä, Lukas Jutkiewicz (6/4) koki polvivamman viime viikolla harjoituksissa ja on sivussa luultavasti kolme kuukautta. Toinen hyökkääjä, Luke Williams (7/2) tuskin pelaa tänään loukkaantumisensa vuoksi.Keskuspuolustaja Jonathan Woodgaten (8/0) pelikyky määritellään pelipäivänä.

Hullia manageroi Valioliigassakin useita joukkueita luotsannut Steve Bruce. Hän saa paljon irti korkeintaan sarjan keskitason luokkaa olevasta pelaajamateriaalista. Joukkue tekee ja päästää melko paljon maaleja otteluissaan. Joukkueella ei ole tuoreita poissaolijoita tähän otteluun. Kolme miestä on kuntoutunut loukkaantumisistaan siihen pisteeseen, että heidät voidaan nähdä tässä ottelussa kentällä; saksalainen hyökkääjä Nick Proschwitz (7/2), puolustaja James Chester (9/0) ja puolustaja Joe Dudgeon (9/0) ovat mahdollisesti kokoonpanossa mukana. Edellisessä matsissaan heikkoa Ipswichiä vastaan se voitti pallonhallintaprosentit 57-43 ja laukaukset 21-9 ja koko ottelun siis 2-1.

Kotijoukkueella on parempi pelaajamateriaali ja kahden peräkkäisen vieravoiton jatkeeksi olisi loogista odottaa nyt kotivoittoa. 

Arvio: 39% - 28% - 33% 

 


88. BARNSLEY - CRYSTAL PALACE  1  kerroin 2,35

Englannin toista sarjatasoa,


  • Barnsley on sarjassa sijalla 17
  • viidestä edellisestä pelistään se on voittanut 2 ja hävinnyt 2
  • lauantaina se voitti vieraskentällä keskikastin Charltonin 0-1
  • Palace on taulukossa sijalla 4
  • se ei ole hävinnyt kuuteen edelliseen peliinsä
  • lauantaina se pelasi kotonaan 2-2 Millwallin kanssa
  • kun on pelattu 11 kierrosta on Palace kerännyt 5 pistettä enemmän kuin Barnsley
Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kotikentällään yhden maalin erolla.   

Barnsley pelaa tänä vuonna luultavasti vain sarjassa säilymisestä; sillä ei ole niin hyvä ryhmä koossa, että se taistelisi nousupaikoista. Lauantaisessa voitokkaassa vieraskamppailussa Charltonia vastaan pallonhallinta meni ihan tasan ja Barnsley voitti laukaukset 6-9. Heidän paras maalintekijänsä, hyökkääjä Craig Davies (11/7) loukkaantui edellisessä ottelussa ja on sivussa kuusi viikkoa. Keskikentän Stephen Dawson (11/1) on ollut sairaana ja hänen pelaamisensa tänään on epävarmaa. Entiseltä Hakalaiselta, Marlon Harewoodilta odotetaan maalitilinsä aukaisemista, koska nyt on maalintekijän paikka vapaana.

Crystal Palacen neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun se pelasi kotonaan tasan Millwallin kanssa. Tuo ottelu oli tilastojen valossa hyvin tasainen, mutta kun itse katselin toista puoliaikaa oli Palace yllättäen altavastaajana, tosin se pelasi osan toisesta jaksosta kymmenellä miehellä. Nyt siltä puuttuu pelikieltojen johdosta joukkueen paras mies, hyökkääjä Wilfred Zaha (11/4) ja keskikentän Dean Moxey (10/0).

Kotkien lento taitaa olla päättynyt, sillä Palacen peliesitys heikkeni radikaalisti lauantaina verrattuna siihen mitä se oli sitä edeltävänä puolenatoistakuukautena; kahden viikon maaottelutauon aikana ehkä ajateltiin liikaa viimeaikaisia voittoja ja peli muuttui väkinäiseksi. Barnsley on kuitenkin perinteisesti kova kotijoukkue, enkä usko Palacen hakevan pisteitä sieltä varsinkaan ilman Zahaa.

Ennuste: 40% - 28% - 32%   

Riverside Stadium, Middlesbrough