Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 28. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 28.9.2012



41. CLERMONT – LAVAL  2  kerroin 3,55

Ranskan toista sarjatasoa.

  • Clermont on sarjassa toiseksi viimeisenä eli sijalla 19
    • se on pelannut nyt viisi matsia peräkkäin voitoitta
    • maanantaina se pelasi tasan kovaa Dijonia vastaan vieraskentällä
  • Laval on taulukossa sijalla 14
    • se on pelannut viime ajat voitto-tappio-vuorotteluperiaatteella
    • perjantaina se hävisi kotonaan kovalle Caenille 1-2
    • kahdeksan kierroksen jälkeen Laval on kaksi pistettä Clermontia edellä
Clermont voitti viime kaudella molemmat keskinäiset ottelut.

Clermont on voittanut neljästä kotipelistään vain yhden ja kolme vastustajista on ollut häntäpään porukoita. Esimerkiksi tämän päivän vastusta heikommalle Sedanille se hävisi ja edellisessä kotipelissään se jakoi pisteet hännänhuippu Toursin kanssa. Huonojen esitysten lisäksi joukkueessa kuohuu; veteraanihyökkääjä Jean-Francois Riviere (5 ottelua kaudella/1 maali) on ottanut yhteen päävalmentaja Regis Brouardin kanssa ja hänet määrättiin reservijoukkueen mukaan. Riviere kieltäytyi ja on seuran sisäisessä pelikiellossa – tämä tapaus vaikuttaa tietenkin valmentajankin asemaan. Joukkueella on muutenkin muutamia epävarmoja osallistujia illan matsiin loukkaantumisten johdosta; beniniläinen ykkösmaalivahti Fabien Farnolle (4/0), puolustaja Jacques Salze (5/0) ja puolustaja Cedric Bockhorni (1/0) saattavat missata ottelun.

Laval otti edellisessä vieraspelissään kauden ekan vierasvoiton – tuo ottelu oli Sedania vastaan, jolle siis Clermont hävisi kotonaan. Vaikka Laval hävisikin matsinsa perjantaina kovaa Caenia vastaan oli esitys kentällä hyvä. Caen teki molemmat maalinsa vapareista. Joukkueella on kaksi kolhuista kärsinyttä hyökkääjää epävarmoja osallistujia otteluun; Ghislain Gimbert (5/0) ja Jerome Lebouc (4/0). Heidän puolustuksensa vahvistuu kahdella loukkaantumisista selvinneellä miehellä; Makan Traore (6/0) ja Pierre Talmont ((6/0) palaavat kokoonpanoon.

Ranskan kakkosliiga on tasainen sarja, jossa yllätysvoittoja tapahtuu usein. Tässä ottelussa kotijoukkue on arvioitu vahvemmaksi etukäteen, mutta sillä on sisäiset ongelmansa ja se pelasi edellisen pelinsä maanantaina, kun taas Laval pelasi perjantaina. Tällä sarjatasolla ei joukkueilla ole laajaa laadukasta pelaajarinkiä, jota kierrättää, vaan suurinpiirtein samat miehet todennäköisesti astuvat kentälle kuin edellisessäkin ottelussa. Edellinen matsi voi tuntua vielä kotijoukuueen miehistön jaloissa.

Arvio: 48% - 30% - 22%




65. CHELTENHAM – MORECAMBE  1  kerroin 1,9

Englannin neljättä sarjatasoa.

  • Cheltenham on taulukossa sijalla 11
    • se on pelannut viimeiset kaksi ottelua tappioitta
    • lauantaina se pelasi 0-0 keskikastin Yorkin kotikentällä
  • Morecambe on sarjassa sijalla 18
    • se on jäänyt voitoitta neljässä viime ottelussaan
    • lauantaina se hävisi kotonaan keskikastin Plymouthille 2-3
    • Moracambe on kahdeksan kierroksen jälkeen neljä pistettä Cheltenhamia jäljessä
Moracambe voitti viime kaudella molemmat seurojen keskinäiset ottelut.

Cheltenham tunnetaan maailmanlaajuisesti hevosten laukkakisoistaan. Kaupungin futisjoukkue ei ole niin tunnettu, vaikka se viime vuonna selviytyikin nousukarsintoihin. Nousua ei kuitenkaan tullut ja seuran resursseilla on vaikea tuotakaan saavutusta toistaa kovinkaan usein. Tämä kausi on sujunut vaihtelevien tulosten merkeissä, mutta joukkueen kapteenin, Alan Bennettin mukaan joukkue on vasta hitsautumassa yhteen ja tulokset paranevat kauden edetessä. Manageri Mark Yatesillä on käytössään täysin terve miehistö.

Moracambe rankattiin ennakkokaavailuissa heikommaksi joukkueeksi kuin Cheltenham – tämä tasoero on myös toteutunut kentällä. Kohtalaisen alun jälkeen joukkue on siis voitoitta neljässä viime matsissaan, joista kaksi viimeisintä se on hävinnyt. Tärkeä hyökkääjä Jack Redshaw (6/2) sai tällin edellisessä ottelussa ja todennäköisesti missaa tämän matsin. Joukkue saa kuitenkin kolme miestä pois sairastuvalta tähän otteluun: keskikentän Andrew Fleming (5/2), puolustaja Chris McCready (6/0) ja hyökkääjä Lewis Alessandra (5/0) palaavat.

Tässä on joukkueiden välillä pieni tasoero isäntien hyväksi ja kun vielä Moracambe on käymässä läpi vaikeaa vaihetta tuloksellisesti, niin kohde vaikuttaa todennäköiseltä kotivoitolta.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 49% - 28% - 23%




69. UCD – BOHEMIANS  kerroin 2,8

Irlannin pääsarjaa.

  • UCD on sarjassa yhdeksäntenä
    • se on voittanut kolme edellistä matsiaan
    • perjantaina se voitti vieraissa keskikastin Derryn 1-2
  • Bohemians on taulukossa kuudentena
    • se ei ole kärsinyt tappiota kahdessa edellisessä pelissään
    • perjantaina se pelasi kotonaan 1-1 keskikastin Corkin kanssa
    • Bohemians johtaa UCD:tä viidellä pisteellä, kun sarja lähenee nyt loppuaan
Tällä kaudella Bohemians on voittanut molemmat keskinäiset ottelut (kotona ja vieraissa)

UCD:llä on ollut viime aikoina vastustajia sarjataulukon alapuoliskolta, mutta siitä huolimatta kolme peräkkäistä voittoa kertoo joukkueen päässeen hyvään syysvireeseen. UCD on Dublinilaisjoukkue, jolla on laaja pelaajarinki ja joka kehittää nuoria pelaajia. Se on Dublinin yliopiston joukkue. Sillä on ollut tällä kaudella paljon loukkaantumisia, mutta nyt on hyvä pelaajatilanne. Joukkueen ykköstykki Graham Rusk (14/7) palasi edellisessä pelissä kentälle loukkaantumisensa jälkeen, mutta ei ole taas pystynyt harjoittelemaan tällä viikolla ja missannee tämän matsin.

Bohemiansilla ei ole enää oikeastaan mitään suurempaa panosta sarjassa – se saattaa peluuttaa nyt muutamaa nuorta, jotka eivät muuten ole saaneet paljoa peliaikaa. Heiltä on keskikentän Keith Ward (21/4) pelikiellossa entistä seuraansa vastaan. Toinen keskikenttäpelaaja, Keith Buckley (18/0) on loukkaantumisen vuoksi poissa. Ryan McEvoy (15/4) palaa kokoonpanoon nilkkavammansa jäljiltä. Bohemiansilla on sama tilanne ykköstykkinsä suhteen kuin vastustajalla; Evan McMillanin (25/6) pelaaminen on tässä ottelussa hyvin epävarmaa edellisen ottelun tällin jälkeen.

UCD on luultavasti huonompi joukkue materiaaliltaan kuin Bohemians. Se on kuitenkin päässyt niin hyvään vireeseen, että se saattaa nyt voittaa vastustajansa, jolla voi olla vaikeuksia motivoitua pienempää vastustajaa vastaan pelaamiseen. Toki tämä on Dublinin paikallisottelu, mutta kaupungista on viisi joukkuetta, yhdentoista seuran pääsarjassa.

Ennuste: 32% - 29% - 39%

Stade Gabriel Montpied, Clermont-Ferrand (Clermont)