Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 27. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 27.9.2012



146. BOCHUM – KAISERSLAUTERN 2 kerroin 2,3

Kakkosbundesliigaa.
  • Bochum on sarjassa sijalla 10
    • se on pelannut kaksi edellistä matsiaan tasan
    • sunnuntaina se pelasi 0-0 jumbo-Duisburgin vieraana
  • Kaiserslautern löytyy sijalta 6
    • se ei ole vielä kuuden pelatun kierroksen jälkeen kärsinyt tappiota
    • lauantaina se pelasi kotonaan 1-1 kovan Herthan kanssa
    • Kaiserslautern on Bochumia edellä 4 pistettä
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan vuosikausiin – Kaiserslautern putosi viime kauden päättteeksi tänne.

Bochumin neljän edellisen sarjapelin yhteismaalit ovat 1-1. Kaksi edellistä peliä ovat päättyneet 0-0. Joukkueella ei ole muita poissaolijoita, kuin kaksi miestä, joiden kausi ei ole vielä päässyt käyntiinkään loukkaantumisten vuoksi. Joukkueella on siis iso maalinteko-ongelma. Georgialainen Aleksandre Lashvili (6/0) rakentaa kyllä taidokkaasti  peliä, mutta kukaan ei ole ottanut viimeistelijän viittaa harteilleen. Kestääkö joukkueen tiivis puolustus Kaiserslauternin kaltaisen kovan joukkueen paineen murtumatta? Joukkueen alkuohjelma ei ole ollut kovinkaan vaikea.

Kaiserslautern on pelannut kolme tasuria ja voittanut kolmesti. Se on voittanut molemmat vierasottelunsa; Bochumia hieman heikompaa Dresdeniä ja hieman kovempaa Aalenia vastaan. Kun Bochumin parhaalla maalintekijällä on koossa yksi maali, niin Kaiserslauternin sveitsiläinen kärki Albert Bunjaku on tehnyt neljä ja Kamerunilainen kärki Mohammadou Idrissou on tehnyt kolme maalia. Joukkueesta puuttuu vain yksi pitkäaikaispotilas.

Vaikuttaa siltä, että Bochum ei löydä vastustajan maaliverkkoja tässäkään ottelussa ja toisaalta Kaiserslauternin hyökkäys on Bochumin puolustukselle liian tehokas. Kolmatta vierasvoittoa tälle kaudelle vierailijoille povaan ma.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 33% - 28% - 39%




147. SIENA – BOLOGNA 1 kerroin 2,1

Italian pääsarjaa.

  • Siena on sarjassa viimeisenä
    • kaksi viimeisintä peliään se on pelannut tappioitta
    • sunnuntaina se voitti kovan Interin vieraskentällä 0-2
  • Bologna on taulukossa sijalla 15
    • se on pelannut kaksi edellistä peliään tappioitta
    • sunnuntaina se pelasi kotonaan tasan heikohkoa Pescaraa vastaan 1-1 lukemin
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 1-1 ja kotonaan Bologna voitti 1-0

Sienalta vähennettiin kuusi pistettä ennen kauden alkua sopupelien vuoksi. Siltä on tästä syystä pelikiellossa myös neljä pelaajaa. Jos tuota vähennystä ei olisi, niin seura löytyisi sarjataulukosta pisteen Bolognan yläpuolelta. Joukkue oli vaisu alkukierroksilla, mutta viime kierroksen Inter-kaato osoittaa joukkueesta löytyvän potentiaalia. Puolustaja Matteo Contini (2/0) on ainoana tällä kaudella kentälle päässeistä loukkaantuneena.

Bologna esiintyi viikonloppuna vaisusti kotiyleisönsä edessä, kun se ei pystynyt voittamaan Pescaraa, vaikka sai pelata viimeisen kolmanneksen miesylivoimalla. Joukkueen tärkeä kärki Alessandro Diamanti (4/2) on loukkaantuneena ja erittäin epävarmaa on hänen osallistumisensa tähän otteluun. Hänet moni muistaa West hamin paidasta.

Siena näyttäisi olevan nousussa ja sen pistesaldo tämän pelin jälkeen näyttää todennäköisesti positiivisia lukuja (nyt -1). Molempien joukkueiden otteluissa on tehty tällä kaudella mukavasti maaleja, epä-italialaiseen tapaan, joten tuskin tässä nyt pelataan sitä Serie A:lle tyypillistä ”nollaanollaa”. Veikkaus Oy:n kerroin kotivoitolle on ihan vertailukelpoinen kansainvälisesti.

Arvio: 45% - 30% - 25%
 



149. Ryder Cup USA - Eurooppa  X kerroin 11,0

Golfin joka toinen vuosi järjestettävä, perinteinen kamppailu USA:n- ja Euroopan joukkueiden välillä. Nyt isäntänä on USA:ssa lähellä Chicagoa sijaitseva Medinah Golf Club.

Tämä vaikuttaa taas kerran erittäin tasaiselta kamppailulta.
  • Eurooppa on voittanut kuusi, kahdeksasta viimeisestä Ryder cupista
  • Eurooppa on hallitseva mestari kahden vuoden takaa Walesistä
  • Euroopalla on enemmän aivan huipulle rankattuja pelaajia, mutta USA:lla on tasaisempi ryhmä – vain yksi on top-20:n ulkopuolella
  • Euroopalla on vain yksi ensikertalainen, USA:lla neljä
  • kotiyleisön arvioidaan olevan äänekkäänpää tällä kentällä kuin mihin on Golfissa totuttu
  • tässä pelataan kolmen päivän aikana 28 ottelua ja voitetusta matsista saa pisteen, tasurista puolikkaan

En ole Golfin asiantuntija, vaikka tälläisiä isoja tapahtumia mielelläni seuraankin. Kun etsin netistä ennustuksia asiantuntijoilta – ne menivät suurinpiirtein 50-50. Toisten mielestä Eurooppa on ennakkosuosikki tilastojen valossa ja toisten mieletä USA, samoin perustein. Jos otetaan tarkasteluun kymmenen viimeisintä Ryder Cupia on niistä viisi päättynyt pienimpään mahdolliseen voittomarginaaliin eli 14,5-13,5. Tasan ei tässä otoksessa ole peli kertaakaan päättynyt. Kotikenttäetu on tietysti iso etu USA:lle, mutta jos pelattaisiin taas Euroopassa, niin Eurooppa olisi luultavasti selkeä ennakkosuosikki. Tuo kerroin 11 tasurille on sama kuin monet isoista vedonlyöntiyhtiöistä tulokselle antavat eli hyvä Veikkaus Oy:n kertoimeksi.

Vetofirmojen prosentit: 54% - 8% - 38%

Stadio Comunale Artemio Franchi - Montepaschi Arena, Siena