Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 26.9.2012


34. INGOLSTADT – 1860 MUNCHEN 1 kerroin 2,4

Saksan toiseksi korkeinta sarjatasoa.

  • Ingolstadt on sarjassa seitsemäntenä
    • se on voittanut kolme edellistä matsiaan
    • sunnuntaina se voitti vieraissa keskikastin Dresdenin 0-1
  • Munchen on taulukossa yhdeksäntenä
    • se ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella liigassa
    • sunnuntaina se pelasi kotikentällään 1-1 kovaa Braunschweigia vastaan
    • Munchen on kuuden kierroksen jälkeen yhden pisteen Ingolstadtia perässä
Viime kaudella Munchen voitti kummatkin keskiknäiset ottelut yhteismaalein 5-1

Ingolstadtilla on hyvä vaihe menossa ja kolmen edellisen ottelun yhteismaalit ovat sille 6-2. Alku oli sille hankala, mutta sitten varsinkin kärkipari Christian Eigler (6/2) ja brassi Caiuby (6/2) ovat oppineet lukemaan toistensa peliä paremmin. Eiglerilla on takanaan kuusi kautta ykkösbundesliigassa Bielefeldissä ja Nurnbergissä. Joukkueella ei ole tuoreita poissaolijoita.

Munchen on pelannut kaikki vierasottelunsa tällä kaudella tasan. Vaikka joukkue onkin esiintynyt kohtalaisesti kentällä, se tekee maaleja vähemmän kuin viime kaudella. Ainoastaan Benjamin Lauth (6/3) on onnistunut tekemään tällä kaudella enemmän kuin yhden maalin. Kreikkalainen keskikenttämies Makos (1/0), joka tuli täksi kaudeksi AEK:sta on ainoa poissaolija joukkueesta.

Tämä on lähes paikallisottelu, jossa pieni Ingolstadt kohtaa suuret Munchenin leijonat. Kaksi edellistä Munchenin vieraspeliä ovat päättyneet 0-0, joten joukkue on todella muuttunut viime kaudesta, jolloin se teki matseissaan paljon maaleja. Nyt uskon, että Ingolstadtin hyvä pelivire jatkuu ja Munchen kärsii ensimmäisen tappionsa sarjassa.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 37% - 29% - 34%



50. MJÄLLBY – KALMAR 1 kerroin 2,2

Ruotsin pääsarjaa

  • Mjällby on sarjassa sijalla 11
    • se on pelannut viime ajat vaihtelevin tuloksin
    • sunnuntaina se hävisi vieraissa heikolle Geflelle 1-0
  • Kalmar on taulukossa sijalla 8
    • viidestä edellistä sarjapelistään se on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi
    • sunnuntaina se voitti kotonaan keskikastin Åtvidabergin 2-0
    • Kalmar on kerännyt 23:ssa matsissa 5 pistettä enemmän kuin Mjällby
Toukokuussa Mjällby haki pisteet Kalmarin kotikentältä 1-2 lukemin

Mjällby on voittanut kolme edellistä tosikoitosta näiden seurojen välillä, sillä se voitti Kalmarin viime kaudella kahdesti. Tämä ottelu on Mjällbylle tärkeämpi kuin vierailijalle, koska sen erottaa putoamiskarsintapaikasta tällä hetkellä vain kaksi pistettä. Joukkueella ei ole tuoreita poissaoloja tähän otteluun. Edellisessä kotiottelussaan se murskasi jumbojoukkue GAIS:n 4-0.

Kalmarin brassihyökkääjä Mendes (18/4) loukkaantui ennen edellistä ottelua ja hänen pelaamisensa on nyt hyvin epävarmaa. Heidän toinen hyökkääjänsä, senegalilainen Pape Diouf (15/2) on ollut viime ajat kipeänä ja hänenkin pelaamisensa on hyvin epävarmaa. Joukkueen maaleista vastaa huomattavalta osaltaan nigerialainen Abiola Dauda (19/13). Kalmar on tunnettu aiempina vuosina hyvästä hyökkääjäkalustosta, mutta tällä kaudella puolustus on sen vahvin osa-alue. Siellä luutii mm. Paulus Arajuuri (17/1), joka siirtyi seuraan Maarianhaminasta kolmisen vuotta sitten.

Näiden kahden joukkueen pelaajamateriaali on suurinpiirtein yhtä hyvä. Mjällbyllä on paremmat hyökkääjät ja Kalmarilla paremmat puolustajat. Kalmar on viime vuosina sopinut hyvin Mjällbylle vastustajana ja uskon, että tämä keskinäisten otteluiden voittoputki jatkuu.

Ennuste: 44% - 29% - 27%



81. NAPOLI – LAZIO 1 kerroin 1,85

Italian pääsarjaa.

  • Napoli on sarjassa toisena, kolme pistettä Juventusta jäljessä
    • se ei ole vielä kärsinyt tappiota tällä kaudella
    • sunnuntaina se pelasi 0-0 keskikastin Catanian vieraana
  • Lazio on taulukossa kolmantena
    • se on voittanut neljästä ottelustaan kolme
    • sunnuntaina se hävisi kotonaan keskikastin Genoalle 0-1
    • Lazio on neljän kierroksen jälkeen yhden pisteen Napolia jäljessä
Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 0-0 ja Lazio voitti Napolin kotonaan 3-1.

Napoli on alkukauden esityksillään noussut Juventuksen pahimmaksi haastajaksi, kun Milanolaisseuroista ei siihen taida olla. Se menetti kesällä tärkeän kärkipelaajansa Lavezzin Pariisiin, silti sillä on valita neljästä laatupelaajasta hyökkäykseen sopivat. Sen maaliero on 8-2 ja se kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä sunnuntaina, tasurin muodossa. Kun ottaa mukaan Europa-Liigan ottelun, se on tehnyt 9 maalia, kolmessa voitokkaassa kotipelissään tällä kaudella. Uruguaylainen puolustaja Miguel Britos (2/0) on joukkueen ainoa poissaolija loukkaantumisensa vuoksi.

Lazio on myös aloittanut kautensa hienosti, mutta bensa ei taida riittää yhtä pitkälle kuin Napolilla tällä kaudella. Heidän uusi Bosnialainen valmentajansa Vladimir Petkovic on virittänyt joukkueensa hyvään kuntoon. Joukkue on pysynyt pelaajistoltaan lähes muuttumattomana viime kaudesta. Hieman huolestuttavaa on, että kun otetaan mukaan Europa-Liigan matsikin, niin joukkue ei ole tehnyt maaliakaan kahdessa viime ottelussa. Brasilialainen keskikenttämies Hernanes (4/3) ja ranskalainen puolustaja Abdoulay Konko (3/0) saattavat missata matsin loukkaantumisten johdosta. Valmentaja lepuutti useita avainmiehiään tuossa sunnuntain Genoa-ottelussa ja nolostihan siinä kävi.

Kaksi alkukauden positiivistä yllättäjää kohtaavat. Napolin pitäisi olla näistä pelaajistoltaan parempi ja kotikenttäedulla on Italiassa iso merkitys.

Arvio: 51% - 27% - 22%

Stadio San Paolo, Napoli