Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

                                          PITKÄVETOVIHJEET 5.9.2012


20. NEW ENGLAND - COLUMBUS  2  kerroin 2,85


Pohjois-Amerikan MLS-liigaa. New England on Itäisessä Konferenssissä yhdeksäntenä ja Columbus viidentenä - eroa joukkueiden välillä on 17 pistettä. NE:lla on allaan peräti 10 voitotonta sarjaottelua - sunnuntaina se pelasi kotonaan 0-0 heikohkoa Philadelphiaa vastaan. Columbuksella on puolestaan allaan kuusi tappiotonta ottelua, joista neljä viimeisintä voittoja. Sunnuntaina se kaatoi kotonaan keskikastin Montrealin 2-1. Puolitoistaviikkoa sitten nämä kohteen joukkueet olivat vastakkain, silloin Columbus voitti kotonaan 4-3. Aiemmin tällä kaudella NE:n kotiottelu tiimien välillä päättyi 0-0 lukemiin.


New England pelaa matsinsa Foxborough'n Stadionilla, samalla areenalla pelaa myös New England Patriots jenkkifutista. Viime aikoina matseissa on käynyt väkeä reilu 10 000, mutta jos menestys olisi parempaa, väkeäkin kävisi enmmän. Joukkueella on viime aikoina toiminut joko puolustus tai hyökkäys. Edellinen peli päättyi maalittomaan ja kahdessa sitä edeltävässä matsissa maaliero oli yhteensä 6-7, vastustajan hyväksi. Kaksi  tärkeää miestä puuttuu tästä pelistä NE:lta: hyökkääjä Jerry Bengtson (7 ottelua/2 maalia) on Hondurasin maajoukkueen mukana ja keskikentän Saer Sene (25/11) missaa koko loppukauden, loukkaannuttuaan viime viikolla Chivasia vastaan käydyssä ottelussa. Sene oli tärkeä pelaaja joukkueelleen. Tämä vähän tunnettu ranskalainen siirtyi Bayern Munchenin kakkosjoukkueesta ja on siis tehnyt 11 maalia tällä kaudella. 

Columbuksella on ollut koko kauden yksi sarjan pisimmistä loukkaantuneiden listoista, mutta siitä huolimatta joukkue taistelee vahvasti paikasta play-offseihin. Viimeisin sairasastuvalle joutunut on tuossa edellisessä NE-ottelussa loukkaantunut puolustaja Carlos Mendes (10/0). Kaikenkaikkiaan loukkaantuneita pelaajia on tällä hetkellä 8 kappaletta. Edellisessä joukkueiden keskinäisessä pelissä Columbuksen kärkipari Arrieta ja Higuain tekivät molemmat kaksi maalia. Nyt Arrietan nilkan kunnosta on pieni epävarmuus olemassa.

Tilastoista näkyy selvästi, että vastakkain ovat joukkueet, joiden viimeaikaiset pelisuoritukset ovat olleet kovin erilaisia. Toki nyt on otteluruuhka meneillään ja suoritustaso saattaa senkin vuoksi vaihdella, mutta sanoisin, että Columbusta kannattaa pelkästään kuntopuntarinkin perusteella veikata voittajaksi. Huomioi, että vedonlyöntitoimistot ovat kuitenkin arvioineet ottelun suosikiksi kotijoukkueen ja sille on varmasti vahvat perusteet.                                        

Vetotoimistojen arvio oikeasta merkistä: 40% - 29% - 31%



21. COLORADO - PORTLAND  2  kerroin 4,25


MLS-liigaa. Colorado on Läntisessä Konferenssissä viimeisenä ja Portland toiseksi viimeisenä - eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste. Colorado on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Portland on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Kummankin joukkueen edellinen ottelu oli lauantainen Portland-Colorado-peli, joka päättyi 1-0 lukemiin Portlandin hyväksi. Colorado voitti puolestaan kotikentällään heinäkuussa Portlandin 3-0 lukemin.


Colorado on hävinnyt yhdeksän, yhdestätoista edellisestä pelistään. Vierasesitykset ovat surkeita, mutta kotikentällä taistellaan vahvempiakin vastaan tasapäisesti. Tästä ottelusta joukkueelta puuttuu ehkä se tärkein mies, kun hyökkääjä Omar Cummings (22/5) on Jamaikan maajoukkueen matkassa - hän on myös seuran tämän kauden ykköspyssy.


Portland on surkea vierailija, mutta kotona se pystyy haastamaan kenet tahansa. Portlandilla ei ole yhtään vierasvoittoa tällä kaudella ja lähestytään jo 30 pelin rajapyykkiä sarjassa. Mutta kaksi peräkkäistä kotivoittoa allaan joukkue lähtee tähän matsiin, niitä ennen valmentaja Gavin Wilkinsonilla oli meriittinä seurassa pelkästään 7 voitotonta matsia. Joukkueen Jamaikalainen, isokokoinen maalivahti Donovan Ricketts piti edellisessä ottelussaan siis nollan ja hänen pelinsä näytti varmalta. Portlandilta puuttuu kolme pelaajaa tästä ottelusta maajoukkuekomennusten johdosta: keskikentän jamaikalainen Lovel Palmer (17/0), El Salvadorilainen puolustaja Steve Purdy (3/0) ja Costa Ricalainen puolustaja Rodney Wallace (13/0).


Tähän haen yllätystä, vaikka Portland on ollut surkea vierasjoukkueena - ehkä kahden voiton putkessa on helppo lähteä kaatamaan sarjajumboa. Coloradon vaarallisin mies on poissa ja Portlandilla on hyvä puolustus - ristikin voisi olla hyvä idea tähän.                   


Ennuste: 54% - 26% - 20%


Jenkkifutiskausikin alkaa Amerikassa ja kohde 30 näyttää kyllä selkeältä kotivoitolta, mutta kerroin on vaan 1,4.



                                                       Dick's Sporting Goods Park, Denver (Colorado)