Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 4. syyskuuta 2012

                    PITKÄVETOVIHJEET 4.9.2012

Pelaan tänään mieluummin noita Konferenssin otteluita, kuin Johnstone's Paint Trophyn-matseja, koska viimeksimainituissa ei joukkueilla ole välttämättä satakymmenen lasissa.


43. LUTON - CAMBRIDGE  1  kerroin 1,6

Englannin Konferenssia. Luton on sarjassa kolmantena ja Cambridge kolmantenatoista - eroa joukkueiden välillä on kuuden pelikierroksen jälkeen kertynyt 4 pistettä. Lutonilla on allaan kahden ottelun voittoputki. Lauantaina se voitti kärkipään Maccesfieldin kotonaan 4-1. Cambridge ei ole ottanut voittoa kolmeen otteluun - lauantaina se pelasi 1-1 tasurin vieraissa keskikastin Stockportia vastaan. Viime kaudella vastaavan ottelun voitti Cambridge 0-1 ja Cambridgessä päädyttiin tasalukemiin.

Luton oli viime vuonna nousukarsintafinaalissa Wembleyllä, mutta hävisi Yorkille 1-2. Myös tällä kaudella joukkue on yksi suurimmista suosikeista nousemaan takaisin liigaan. Lutonin lauantainen esitys oli vakuuttava - lähes kuudentuhannen katsojan edessä se murskasi kovan Maccesfieldin. Lutonin manageri Paul Buckle on käyttänyt tänä vuonna kolmea eri pelaajaryhmitystä (4-3-3, 3-4-3 ja 4-4-2) ja vastustajan manageri voi vain arvailla, millä tyylillä Luton tulee tulevaan otteluunsa. Pelikiellossa Lutonilta edelleen ovat: puolustaja Henry (2 ottelua/0 maalia) ja hyökkääjä Shaw (5/1).

Cambridge pelasi muutaman vuosikymmenen liigassa, mutta nyt siis sen ulkopuolella. Lauantainen esitys kovan Stockportin vieraana oli joukkueelta hyvä, mutta kulmuritilasto (11-1) kertoo isäntien vaarallisuudesta, vaikka pallonhallinta oli "fiftyfifty". Cambridge ei ole tällä kaudella ottanut vielä vierasvoittoa ja Luton on kyllä vihonviimeinen paikka tämän kauden Konferenssissä, mistä sellainen irtoaisi. Joukkueen tuoreista poissaolijoista en löytänyt mistään mainintaa.

Tuntuu, että Luton on alkukauden nihkeyden jälkeen päässyt lentoon ja vaikka Cambridgestä tulee kolme bussillista vieraskannattajia matsiin, niin ei Lutonia enää horjuteta helpolla kotikentällään.

Arvio oikeasta merkistä: 57% - 24% - 19%



45. SOUTHPORT - GATESHEAD  2  kerroin 2,2

Englannin Konferenssia eli viidenneksi korkeinta sarjatasoa. Southport on sarjassa sijalla 20 ja Gateshead sijalla 4. Eroa joukkueiden välillä on  kuuden pelatun kierroksen jälkeen kertynyt 7 pistettä. Southport hävisi lauantaina kotonaan keskikastin Telfordille 0-3. Gateshead puolestaan voitti lauantaina vieraskentällä keskikastin Nuneatonin 0-1. Gateshead ei ole hävinnyt otteluakaan vielä tämän vuoden sarjassa. Viime kaudella joukkueiden keskinäisissä väännöissä kummatkin voittivat toisensa vieraskentällä.

Southport on Merseysiden seura eli sijaitsee lähellä Liverpoolia. Stadionille mahtuu 6 000 katsojaa, mutta ottelut keräävät reilun tuhannen katsojan verran väkeä. Jotkut muistavat Southportin perinteikkäänä liigaseurana, joka tahkosi pää-asiassa Englannin nelosdivaria viimeiset ajat. Seuralla oli liigastatus vuosien 1921-1978 välillä. Tämän vuoden sarjassa joukkue on hävinnyt kaksi viimeisintä kotiottelua selvin 0-3 lukemin ja vastustaja on ollut kummassakin ottelussa aavistuksen heikommin sijoittunut kuin tämäniltainen vastus. Tuon edellisen Telfordille kärsityn 0-3 tappion tilastot kertovat kuitenkin ottelun tasaisuudesta: pallonhallinta Southportille 52%-48%, kulmat Southportille 8-4 ja laukaukset Telfordille 5-8. Southportilta puuttuvat illan ottelusta keskikentän Alan Moogan (4 ottelua/0 maalia) pelikieltonsa vuoksi ja puolustaja Steve Akrigg (4/0) luokkaantumisen johdosta.

Gateshead on puolestaan Tynesiden seura eli Newcastlen läheltä. Siellä taidetaan vuosittain pitää joku korkeatasoinen yleisurheiluskaba, jossa tehdään aina kovia tuloksia. Tämä kausi on alkanut tiimillä yli odotusten; vielä ollaan tappioitta, vaikka pelillisesti ei olla oltu vastustajia kovinkaan paljon parempia. Esimerkiksi lauantain vieravoitossa Nuneatonista oli pallonhallinta 51%-49% Nuneatonille, kulmat 4-7  Gatesheadille ja laukaukset tasan 9-9. Pelikieltoja tai tuoreita luokkaantumisia ei silmiini osunut, joukkueen tietoja tutkaillessani.

Tässä on vastaikkain seurat, joilla ei taida olla paljoakaan tasoeroa pelillisesti, mutta Southport tuppaa vaan tällä hetkellä häviämään pelinsä ja Gatesheadilla on meneillään "ruotsalaisvaihe" eli voittoja tulee.

Vedonlyöntitoimistojen voimasuhteet: 30% - 27% - 43%

Muita pelaamisen arvoisia kohteita voisivat olla:
51. Barrow - Grimsby 2 kerroin 2
44. Braintree - Kidderminster 1 kerroin 2,3
48. Dartford - Newport 2 kerroin 2,15

                                           Haig Avenue, Southport