Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 10. syyskuuta 2012

                                     PITKÄVETOVIHJEET 10.9.2012

21. DROGHEDA - DERRY  1

IrlanninValioliigaa. Drogheda on sarjassa toisena, kuusi pistettä sarjakärki Sligoa perässä. Se on voittanut kaksi edellistä matsiaan. Viime perjantaina se löi heikon Brayn vierasottelussa 1-3 lukemin.
Derry on sijoittuneena viidenneksi, 14 pistettä Droghedaa jäljessä. Se on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Perjantaina se kärsi 0-1 kotitappion keskikastin Corkille.
Kesäkuussa Drogheda haki pisteet Derrystä 0-3 lukemin ja maalikuussa Droghedassa pelattiin 2-0 kotivoiton merkeissä.

Drogheda ei ole vielä luopunut toivostaan voittaa mestaruutta - viime kuukaudet on pelattu pää-asiassa voittojen merkeissä. Edellisen tasapelin joukkue pelasi 22.5. Siltä on tästä ottelusta poissa pelikieltoinen puolustaja Alan Byrne (9 ottelua kaudella/0 maalia). Pelikiellosta vapautuvat: keskikentän Gavin Brennan (19/4) ja puolustaja Alan McNally (22/2). Joukkueessa on aikojen saatossa pelannut suomalaisiakin ja maalivahti Mikko Vilmunen on tällä viikolla esittelyssä seuran kotisivujen missä he ovat nyt-osiossa. Ja onhan siellä pelannut  Sami Ristiläkin.


Derry on uhkaavasti luisumassa Euro-paikkojen ulkopuolelle. Kahdesta edellisestä pelistä on tullut tappio yhteismaalein 0-4. Puolustaja Ryan McBride (21/1) katseli punaista perjantain matsissa ja missaa tämäniltaisen koitoksen. Toinen puolustaja eli Stuart Greacen (9/1) loukkaantui viime maanantaina ja on edelleenkin sivussa.

Irlannin liigassa joukkueiden suoritustaso saattaa vaihdella kovastikin - onhan kyseessä Veikkausliigan tasoinen sarja. Drogheda on kuitenkin ollut viimeaikoina selvästi paremmassa vireessä kuin Derry.

Arvio oikean merkin todennäköisyydestä: 39% - 29% - 32%



24. SHELBOURNE - ST. PATRICK'S  2  


Irlannin Valioliigaa. Shelbourne on sarjassa kahdeksantena. Joukkueella on takanaan seitsemän peräkkäisen voitottoman ottelun putki liigassa. Edellisessä ottelussaan viime perjantaina se pelasi yllättäen vierastasurin kovan Shamrockin vieraana 2-2 lukemin. 

St. Patrick's on kolmantena sarjassa. Sillä on allaan neljän tappiottoman ottelun putki. Viime perjantaina se voitti vieraskentällä paikalliskilpailijansa, keskikastin Bohemiansin 2-3 lukemin.

Kesäkuussa St. Patrick's voitti Shelbournen kotonaan 1-0. Maaliskuussa Shelbournen kentällä pelattiin 1-1 tasuri. 

Shelbourne pelasi hyvän ottelun Irlannin suurseuraa, Shamrockia vastaan perjantaina. Se oli varsinkin toisella jaksolla selvästi parempi joukkue ja olisi ansainnut jopa voiton. Joukkue vahvistuu entisestään, kun nämä kolme miestä vapautuu yhtäaikaa pelikielloistaan tähän peliin: keskikentän Kevin Dawson (19 ottelua kaudella/2 maalia), puolustaja Gareth Mathews (15/0) ja puolustaja Brian Shortall (19/0). Mutta jobinpostia joukkueelle on keskikentän Glenn Croninin (18/1) varoitustilin täyttyminen - hän missaa tämän matsin.


St. Patrick's ei ole varmastikkaan vielä luovuttanaut mestaruustaistoa, sillä eroa johtavaan Sligoon on kahdeksan pistettä. Nyt on vuorossa matka toisen Dublinilaisseuran vieraaksi, Tolka Parkille. Kolmas Dublinilaisseura, Bohemians kaatui siis perjantaina, joten otteluun lähdetään hyvä itseluottamus päällä. Bohemiansilla ja Shelbournella on muuten sama määrä kerättyjä pisteitä, joten samantasoinen vastus on taaskin luvassa. Joukkueen loukkantumislista on yhden pelaajan pituinen: Mark Rossiter (3/0) keskikentältä on poissa. Pelikieltoisena tätä ottelua seuraa puolustaja Darren Meenan (15/1) keskikentältä. Brassipuolustaja Hernany Macedo teki viime ottelussa debyyttinsä, tultuaan vaihdosta peliin.


Näiden Dublinilaisseurojen välillä on kyllä pieni tasoero vierailevan joukkueen hyväksi. Vaikka Shelbourne esittikin viime matsissa hyviä otteita on seitsemän ottelun voitotonta putkea vaikea katkaista näin kovan vierailijan kustannuksella.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 26% - 29% - 45%



NFL-vihjeet. Kertoimet eivät kirjoitushetkellä ole vielä tiedossa, mutta näin jenkkiläisasiantuntijat arvioivat voittajia:

Baltimore Ravens

27. BALTIMORE - CINCINNATI - kaikkien mielestä kotivoitto.  

28, OAKLAND - SAN DIEGO - äärimmäisen niukasti kallistutaan San Diegon voiton kannalle
San Diego Chargers




Tolka Park, Drumcondra, Dublin (Shelbourne)