Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 11. syyskuuta 2012



                    PITKÄVETOVIHJEET 11.9.2012                       



34. JORDANIA – AUSTRALIA 2 kerroin 1,55

Aasian MM-karsintaa. Joukkueet on jaettu kahteen viiden maan lohkoon, joista kaksi parasta selviää MM-kisoihin ja kolmoset jatkokarsivat. Jordania on kahden pelatun kierroksen jälkeen lohkonsa viimeisenä yhdellä pisteellään. Edellisessä karsintaottelussaan kesäkuussa se hävisi Japanille vieraskentällä peräti 6-0. Viime keskiviikon ystävyysottelussa se pelasi kotonaan tasan 0-0 Iranin kanssa.

Australia on tässä lohkossa kolmantena, saalistettuaan kahdesta matsista kaksi pistettä. Edellisessä karsintaottelussaan se pelasi kotonaan 1-1 Japanin kanssa. Viime torstaina ystävyysottelussa se voitti vieraissa suunnilleen Jordanian tasoisen Libanonin 0-3 lukemin.
Joukkueet eivät olisi tilastojen mukaan kohdanneet toisiaan lähihistorian aikana.

Jordania on päästänyt neljässä edellisessä MM-karsintaottelussaan yhteensä 13 maalia ja tehnyt vain 3. Tätä vaihetta ennen on jo pelattu edeltäviä karsintoja, joissa se kyllä voitti esimerkiksi Nepalin kotikentällään peräti 9-0, mutta Aasiassa tasoerot ovat suuria. Joukkueen pelaajat pelaavat pää-asiassa kotimaansa sarjassa. Kaksi heidän parhainta maalintekijäänsä karsinnoissa pelaavat ulkomailla: Hasan Mahmoud (6 maalia) pelaa Qatarissa ja Ahmad Hayel (5 maalia) pelaa Kuwaitissa.

Australialla on tämä karsintalohko lähtenyt odotuksiin nähden vaisusti käyntiin. Joukkueella ei ole takavuosien kaltaista nimekästä miehistöä jalkeilla, mutta maa kuitenkin luultavasti menee taas lopputurnaukseen. . Löytyy nimiluettelosta toki pari laskevaa tähteä eli maalivahti Mark Schwarzer (Fulham) ja kesällä New Yorkiin Tainion ja Henryn seurakaveriksi siirtynyt Tim Cahill. Australian ykköstykki karsinnoissa, Joshua Kennedy (4 maalia) pelaa Japanissa, Nagoya Grampus-seurassa.

Minä en löytänyt merkittäviä poissaolijoita ottelusta. Tässä ottelussa voitaisiin ottaa mittapuuksi Japanin kohtaamiset, jollainen kummallakin on jo tässä lohkossa takanaan. Australia pelasi kotonaan 1-1 tasurin, mutta Jordania hävisi vieraissa 0-6. Olosuhteet näissä lähi-idän maissa ovat yleensä kuumat, paitsi katsojien, mutta myös sään suhteen – se voi suosia kotijoukkuetta, mutta kuumaa on Australiassakin - ainakin talvella eli kesällä. Tuo Australian torstainen Libanon-voitto lisää uskoa joukkueen reilun voiton mahdollisuuksiin tänäänkin. 

VEDONLYÖNTITOIMISTOJEN ARVIO: 16% - 26% - 58%



46. NORJA – SLOVENIA 1 kerroin 1,75

MM-karsintaa. Norja hävisi avausottelussaan Islannille vieraissa 2-0. Sillä on nyt takanaan neljä peräkkäistä voitotonta maaottelua, joista kolme ensimmäistä oli ystävyysotteluja.
Slovenia hävisi karsinta-avauksessaan kotikentällään Sveitsille 0-2 lukemin. Tätä tappiota edelsi kolme tappiotonta ystävyysottelua.
Joukkueet ovat kohdanneet viidesti aiemmin – vain kerran Slovenia on yltänyt tasapeliin, muut matsit Norja on voittanut.

Norjan perjantainen esitys oli surkea, mutta kotikentällä se on kova luu. Sen kahdeksan edellisen karsintaottelun kotisaldo on: 5 voittoa – 2 tasuria – 1 häviö. Tuo tappio tuli Hollannille. He voittivat viime EM-karsinnoissa kotonaan mm. Portugalin. Norjalla on edelleen hyvät mahdollisuudet selviytyä kisoihin, koska tämä on helppo karsintalohko. Nyt joukkue lähtee äärimmäisen motivoituneena ja näytönhaluisena kaatamaan itseään heikompaa vastustajaa. Maalla on takavuosista selvästi heikentynyt joukkue, ilman yhtään supertähteä, jos ei menneiden meriittien perusteella Fulhamissa nykyään pelaavaa John Arne Riiseä sellaiseksi lasketa.

Slovenian olisi pitänyt saada kotipelistään perjantaina Sveitsiä vastaan parempi lopputulos aikaiseksi, sillä joukkue elää kotipeleistään. Nyt näyttää heti ensimmäisen kierroksen jälkeen siltä, että Sloveniaa ei Brasilian MM-kisoissa 2014 nähdä. Kenraalinharjoitus näihin karsintoihin sujui vielä hyvissä merkeissä, kun se elokuun puolivälissä voitti kotikentällään Romanian 4-3. Viime ottelussa esiintyneistä miehistä pari pelaa Saksan kakkosliigassa, pari Italian kakosliigassa, yksi kotimaansa sarjassa, kaksi puolustajaa Chievossa pari hollannin pienemmissä pääsarjaseuroissa ja yksi Puolassa. Paras seura on hyökkääjä Tim Matavzilla, joka pelaa Hollannin PSV:ssä – viime kaudella 32 ottelua ja 14 maalia Hollannin pääsarjassa.

Sisuuntunut Norja ottaa avauspisteensä MM-karsinnoista, heikomman pelaajamateriaalin omaavaa Sloveniaa vastaan. Kotietu on ratkaiseva tekijä.

Ennuste: 52% - 27% - 21%




68. SKOTLANTI – MAKEDONIA 1 kerroin 1,7

MM-karsintaa. Skotlanti pelasi ensimmäisessä karsintaottelussaan lauantaina 0-0 tasurin kotikentällään Serbiaa vastaan. Kenraalinharjoituksessaan karsintoihin se voitti elokuun puolessavälissä Australian myös kotistadionillaan 3-1 lukemin.
Makedonia hävisi perjantaisessa karsinta-avauksessaan vieraissa Kroatialle 1-0. Tuota häviötä edelsi kolme tappiotonta harjoitusottelua.
Joukkueet olivat samassa lohkossa myös edellisessä MM-karsinnassa – tuolloin Skotlanti voitti kotonaan 2-0 ja Makedonia voitti kotiottelunsa 1-0.

Skotlanti on kova kotijoukkue – viimeisestä yhdeksästä kotipelistään se on hävinnyt ainoastaan Espanjalle. Se pelasi lauantaina Serbiaa vastaan – peli oli hyvin tasainen ja Skotlannin puolustus oli hyvä. Serbia on kovempi materiaaliltaan kuin Makedonia. Skotlannilla saattaa olla pahimmassa tapauksessa kaksi hierarkian ensimmäistä maalivahtia poissa; ykkösvahti Allan McGregorilla on nivusensa kanssa ongelmia – hän on missannut siitä syystä kaksi Turkin liigan peliään Besiktasin riveissä tällä kaudella, mutta yksi liigaottelu on kuitenkin takana. Tuo nivunen kipeytyi uudelleen lauantaina karsintaottelussa, mutta viime tietojen mukaan hän olisi pelikuntoinen. Kakkosmaalivahti Matt Gillksin pelikunto on myös arvoitus.

Makedonian 1-0 tappio Kroatialle vieraskentällä ei ollut yllätys. Joukkueella on kohtalainen hyökkäyspää, mutta keskikenttä ja puolustus ovat suhteessa heikompia. Peräpään heikkoudesta ei kuitenkaan kerro neljän edellisen matsin maalien yhteenlaskettu summa, joka on huipputylsä: 1 tehty ja 1 päästetty. Muistetaan kuitenkin, että kolme noista matseista oli merkityksettömiä ystävyysotteluita.

Skotlanti on selkeä suosikki kotonaan – jos pelattaisiin Makedoniassa olisi suosikkiasetelma toisin päin.

Scotland squad

Goalkeepers : Matt Gilks (Blackpool), Allan McGregor (Besiktas), David Marshall (Cardiff City), Craig Samson (St Mirren)

Defenders : Christophe Berra (Wolverhampton Wanderers), Gary Caldwell (Wigan Athletic), Paul Dixon (Huddersfield Town), Ricky Foster (Bristol City), Grant Hanley (Blackburn Rovers), Alan Hutton (Aston Villa), Gary MacKenzie (MK Dons), Andy Webster (Heart of Midlothian)

Midfielders : Charlie Adam (Liverpool), Don Cowie (Cardiff City), Graham Dorrans (West Bromwich Albion), James Forrest (Celtic), Shaun Maloney (Wigan Athletic), James Morrison (West Bromwich Albion), Steven Naismith (Everton), Matt Phillips (Blackpool), Robert Snodgrass (Norwich City)

Forwards : Ross McCormack (Leeds United), Jamie Mackie (Queens Park Rangers), Kenny Miller (Vancouver Whitecaps), Jordan Rhodes (Huddersfield Town)


Macedonia squad

Goalkeepers : Martin Bogatinov (Karpaty Lviv), Tome Pacovski (Mechelen), Kristijan Naumovski (Dinamo Bucuresti)

Defenders : Daniel Georgievski (Steaua Bucuresti), Goran Popov (West Brom), Nikolce Noveski (Mainz), Boban Grncarov (Botev Plovdiv), Vance Sikov (Volyn Lutsk), Aleksandar Lazevski (Partizan), Daniel Mojsov (Vojvodina)

Midfielders : Velice Sumulikoski (Tianjin Teda), Ostoja Stjepanovic (Vardar), Nikola Gligorov (Alki Larnaca), Darko Tasevski (Ironi Kiryat Shmona), Muhamed Demiri (Thun), Agim Ibraimi (Maribor)

Forwards : Ivan Trickovski (Club Brugge), Stevica Ristic (Suwon), Goran Pandev (Napoli), Ferhan Hasani (Wolfsburg), Dragan Gjorgiev (Vardar), Mirko Ivanovski (Astra Ploiesti), Aleksandar Trajkovski (Zulte Waregem)

Ennuste: 54% - 27% - 19%
Ullevål Stadion, Oslo