Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 14. syyskuuta 2012

           PITKÄVETOVIHJEET 14.9.2012               


60. ESBJERG – OB ODENSE 2 kerroin 2,2

Tanskan pääsarjaa.
  • Esbjerg  on sarjassa viimeisenä – 3 pistettä kahdeksasta ottelusta
    • se ei ole vielä voittanut otteluakaan
    • edellisessä ottelussaan vajaa kaksi viikkoa sitten, se hävisi keskikastin Midtjyllandille vieraskentällä 1-0
  • OB on sarjassa neljäntenä
    • kaksi edellistä liigaottelua on sujunut voitoitta
    • edellisessä ottelussa tuli kotitasuri sarjakärki Kööpenhaminaa vastaan 2-2
Viime kaudella ei ollut keskinäisiä otteluita, koska Esbjerg on sarjanousija, mutta OB on voittanut kahdeksan, viimeisestä yhdeksästä keskinäisestä kohtaamisesta.

Esbjerg ei kaikesta huolimatta ole mikään huono joukkue; se ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtä maalia suuremmalla erolla! Joukkue teki siirtoikkunan aikana remonttia keskikentällään – myi yhden ja osti kaksi. Nämä kaupat hieman vahvistivat joukkuetta. Puolustaja Drobo-Ampem ( 4/0) Ghanasta on loukkaantuneena, mutta toinen puolustaja, Hansen (5/0) palaa pelikiellostaan tähän otteluun.

OB pelasi edellisellä kierroksella hienon ja tapahtumarikkaan ottelun kovaa Kööpenhaminaa vastaan. OB:lle rekisteröitiin ottelussa peräti 28 laukausta! OB on tehnyt myös hurjan remontin keskikentälleen tuon ottelun jälkeen; Traore ja Gislason lähtivät, mutta tulijoita oli myös kaksi: Tanskan maajoukkuepelaaja Silberbauer (Utrecht, Young Boys) ja Unkarin maajoukkuepelaaja Vadocz (Osasuna, NEC). Vaikuttaa vaihdolta, joka hyödyttää joukkuetta. Kaksi tärkeätä miestä palaa tähän peliin; ykkösvahti Christiansen (5/0) on taas pelikykyinen ja pelikiellosta vapautuu puolustaja Höegh (7/0).

Joukkueiden välillä on iso ero pelaajamateriaalin laadun suhteen – OB:lla on laadukas joukkue kasassa. Esbjerg varmasti taistelee tässäkin ottelussa kovasti, mutta OB on selvästi todennäköisempi voittaja.

Ennuste: 32% - 27% - 41%


81. KORTRIJK – CLUB BRUGGE 2 kerroin 2,0

Belgian pääsarjaa.
  • Kortrijk on sarjassa seitsemäntenä
    • se on voittanut kaksi edellistä matsiaan
    • edellisessä ottelussa, vajaa kaksi viikkoa sitten kaatui keskikastin Lokeren vieraskentällä 0-1
  • Brugge johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Anderlechtiin
    • se ei ole vielä kärsinyt tappiota tämän kauden sarjassa – ainoa pistemenetys on yksi tasapeli
    • edellisessä ottelussaan se voitti kotonaan kovan Standardin 4-2
    • se on kerännyt kuudesta ottelustaan kuusi pistettä enemmän kuin Kortrijk
Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja aina voittaja oli kotijoukkueena pelaava ryhmä – siis kaksi voittoa kummallekin. Kaksi kuukautta sitten pelatusta ystävyysottelusta Brugge haki kuitenkin vierasvoiton Kortrijkista 1-2 lukemin.

Kortrijk kohtaa tässä ottelussa lähes paikallisvastustajansa ja tunnetaso on korkealla. Yllättävän korkealla on myös isäntien sarjasijoitus, sillä joukkue ei ole esittänyt näyttävää jalkapalloa, mutta voittoja on silti tippunut. Joukkueella ei ole tuoreita poissolijoita tähän matsiin

Brugge on ollut viime peleissään vakuuttava. Viidessä viime pelissä, jotka sisältävät kaksi Eurooppa-Liigan karsintaottelua, sen maaliero on 17 – 5. Maaleja siis syntyy tiuhaan ja esimerkiksi kolumbialainen hyökkääjä Bacca on vireessä ja tehnyt maalin kolmessa edellisessä ottelussa. Joukkueella on muutamia loukkaantumisia ja seuraavat todennäköisesti missaavat tämän matsin: tanskalainen puolustaja Larssen (3 ottelua kaudella/ 0 maalia), hollantilainen puolustaja Donk (6/0), keskikentän Blondel (4/1) ja keskikentän Meunier (5/4). Keskikentän Odjidja (3/0) oli jo siirtymässä Evertoniin, mutta FIFA hylkäsi tuon siirron, joten hän jatkaa Bruggessä:

Bruggellä on siis muutamia tärkeitä miehiä pois, mutta tilalle tulevat miehet ovat kuitenkin luultavasti parempia jalkapalloilijoita kuin Kortrijkin vastaavat. Hyydyttikö lähes kahden viikon maaottelutauko Bruggen lentoa – se jää nähtäväksi.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 28% - 28% - 44%


83. BRIGHTON – SHEFFIELD WEDNESDAY kerroin 1,9

Englannin toiseksi korkeinta sarjatasoa; lokit vastaan pöllöt.
  • Brighton on sarjassa neljäntenä
    • se on voittanut kaksi edellistä matsiaan
    • viimeksi se löi heikohkon Burnleyn vieraskentällä 1-3
  • Wednesday on sarjassa kuudentena, tasapisteissä Brightonin kanssa
    • joukkueen kahden voitetun liigamatsin putki katkesi, kun se edellisessä ottelussaan hävisi heikohkolle Palacelle vieraskentällä 2-1
Wednesday on sarjanousija, joten nämä joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan pariin vuoteen.

Brighton aloitti heikosti, mutta kahden viimeisen liigaottelun maaliero on 8-2 joukkueen hyväksi. Nyt riveistä puuttuu loukkaantunut keskikenttämies Andrew Crofts (4/0), mutta ei hätää, sillä Southamptonista saapui lainalle Brightonin entinen kapteeni, keskikentän Dean Hammond, joka on nyt luultavasti avauksen miehiä. Kaksi uutta vahvistusta Hammondin lisäksi saattaa debytoida tänään: keskikentän David Lopez (Bilbao) ja hyökkääjä Stephen Dobbie (Swansea) – kova kolmikko tälle sarjatasolle.

Sarjanousija Wednesday on aloittanut hyvin – molemmat kotiottelut on voitettu, mutta vieraissa on saatu kahdesta ottelusta vain piste, eivätkä vastukset ole olleet kovinkaan kaksisia. Wednesdayllä saattaa olla kaksi uutta tulokasta avauksessa: hyökkääjä Jay Bothroyd tuli lainapelaajana QPR:stä ja puolustaja Martin Taylor ostettiin Watfordista. Keskuspuolustaja Anthony Gardner (1/0) palaa loukkaantumisensa jälkeen miehistöön.

Brighton on luultavasti liian kova kotonaan, heikolle vierasjoukkueelle. Varmasti uudet tulokkaat parantavat kotijoukkueen suoritustasoa entisestään.

Arvio oikean merkin todennäköisyydestä: 46% - 28% - 26%
Guldensporenstadion, Kortrijk