Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 13. syyskuuta 2012

PITKÄVETOVIHJEET 13.9.2012



61. KOOTEEPEE – SJK 2 kerroin 2,05


Jalkapallon Ykköstä.
  • KooTeePee on sarjassa kahdeksantena
    • se on pelannut viisi viimeisintä matsiaan häviten joka toisen ja voittaen joka toisen
    • edellisessä ottelussaan se voitti Viikingit vieraissa 0-3
  • SJK on sarjassa toisena
    • se on voittanut neljä edellistä otteluaan yhteismaalein 7-0
    • viimeksi se voitti vieraissa Hämeenlinnan 0-2
SJK voitti vastaavan ottelun toukokuussa 0-1 ja heinäkuussa Seinäjoella pelattiin 0-0

KooTeePee on yhden pykälän putoamisviivan yläpuolella – eroa ekaan putoajaan on seitsemän pistettä, kun neljä kierrosta on pelaamatta, joten muutama piste täytyy vielä varmuuden vuoksi ottaa. Kotkalaisilla on ollut hyökkääjäongelmia ja ne jatkuvat edelleenkin. Isokokoinen jenkkihyökkääjä Aaron Wheeler ( 14/2) loukkaantui kesällä ja hänen korvaajakseen lainattiin JJK:sta Lasse Linjala. Hän pelasikin hyvin – 5 ottelua, 3 maalia, mutta hänen laina-aikansa päättyi edelliseen matsiin. Puolustaja Ken Jammeh (3/0) loukkaantui elokuun lopussa ja missaa loppukauden. Puolustaja Saku Kvist (19/0) on nyt pelikiellossa.

SJK ei nouse tällä kaudella, koska nousija on RoPS ja karsintoja ei nyt ole tulossa. Joukkue siis rakentaa tulevaisuuttaan ja palkkasi uuden valmentajan, kun Suomen entinen maajoukkuepelaaja Simo Valakari ottaa tänään ensimmäistä kertaa valmentajavastuun. Keith Armstrong palkattiin samalla seuran urheilutoimenjohtajaksi. Joukkue on myllerryksestä huolimatta esittänyt vakuuttavia otteita kentällä – 4 peräkkäistä voittoa, eikä maaliakaan omiin. Joukkueella ei ole tuoreita poissaolijoita.

SJK:n miehistössä on varmasti näyttöhaluja uudelle valmentajalle. Valakari ei ainakaan aluksi ilmeisesti muuta paljoakaan SJK:n pelisysteemeitä. Joukkue on selkeästi parempi kuin KooTeePee.

Vedonlyöntitoimistojen keskiarvoarvio oikeasta merkistä: 28% - 29% - 43%


72. LEYTON ORIENT – BRENTFORD 2 kerroin 2,2



Englannin kolmatta sarjatasoa, Lontoon paikallispeli.

  • Orient on sarjassa sijalla 21
    • edellisen ottelun voittoa edelsi kolme peräkkäistä tappiota kauden alkajaisiksi
    • lauantaina se voitti keskikastin Swindonin vieraissa 0-1
  • Brentford on sijalla seitsemän League Onessa
    • se on pelannut kolme peräkkäistä matsia tappioitta
    • lauantaina se voitti heikohkon Colchesterin kotikentällään 1-0
    • Brentford johtaa Orientiä viidellä pisteellä, mutta jälkimmäisellä on peli vähemmän pelattuna



Orientin peli ei ole alkukaudesta kulkenut, mutta lauantaina tuli yllätysvoitto Swindonista vieraskentällä. Siltä on ollut ykkösmaalivahti Jamie Jones (2/0) viime ajat loukkaantuneena ja olkapäävamma pitää hänet sivussa vielä ainakin kuusi viikkoa. Orientin ongelmat ovat kuitenkin olleet hyökkäyspäässä – vain kaksi maalia neljässä ottelussa. Joukkue lähtee nyt todennäköisesti samalla kokoonpanolla kuin voittoisaan lauantain otteluunsa ja toivoo, että joku alkaisi pistämään palloja pussiin.



Brenfordin kausi on lähtenyt odotuksiin nähden ihan mukavasti liikkeelle. Joukkue on heilutellut maaliverkkoja sarjassa yhdeksän kertaa ja kun puolustus on ollut kohtalaisen pitävä on viidestä ottelusta saalistettu kahdeksan pistettä. Keskikentän Adam Forshaw (4/0) on todennäköisesti sivussa, mutta muita poissaolijoita ei joukkueella ole.



Vedonlyönnin asijantuntijat veikkaavat vähämaalista ottelua. Orientin edellisestä pelistä ei kannattane vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, vaan koko alkukautta tarkastellen Brentford on ollut selkeästi parempi.



Ennuste: 29% - 29% - 42%


NLF-vihje 13.9.2012



75. GREEN BAY - CHICAGO



Suuri suosikki Superbowliin Green Bay hävisi yllättäen avausottelunsa San Franciscolle 22-30. Chicago voitti kotonaan ekalla viikolla Indianapoliksen 41-21.

Tämä on suuri ottelu ja perinteiset viholliset ottavat mittaa toisistaan. Netistä löytämäni amerikkalaiset asiantuntijat ovat äänin 5-4 sitä mieltä, että Green Bay voittaa, mutta koska Veikkauksen kertoimet ovat GB:lle 1,4 ja Chicagolle 2,8, niin kakkosta suosittelen, vaikka ykkönen on todennäköisempi.


Brisbane Road, Lontoo (Leyton Orient)