Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 15. syyskuuta 2012


PITKÄVETOVIHJEET 15.9.2012 JA VAKIOVIHJE


92. DUNDEE – MOTHERWELL 2 kerroin 2,05

Skotlannin Valioliigaa,
  • Dundee on sarjassa kymmenentenä
    • edellisen ottelun 0-1 vierasvoitto keskikastin Heartsista katkaisi kolmen tappiopelin putken
  • Motherwell johtaa sarjaa pisteen erolla seuraaviin
    • se ei ole vielä kärsinyt tappiota liigassa tällä kaudella
    • edellisessä matsissaan se voitti heikon Invernessin kotonaan 4-1
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan lähes pariin vuoteen, koska Dundee on sarjanousija.

Dundee sai tiedon pääsarjapaikastaan vasta heinäkuussa, kun Rangers tiputettiin alimmalle sarjatasolle varattomuuden vuoksi ja Dundee sai sen paikan. Joukkue lähti siis taistelemaan ainoastaan sarjapaikastaan tähän kauteen. Tuo edellisen ottelun voittomaali oli kauden ensimmäinen maali seuralle – pelejä on takana jo viisi. Joukkueella on sairastuvalla seitsemän pelaajaa, mikä vaikuttaa pienin resurssein toimivan seuran otteisiin kentällä. Kaksi uutta hankintaa saattaa olla kuitenkin tänään avauksessa: Burnleystä tullut puolustaja Brian Easton (21 esiintymistä viime kaudella) ja Dunfermlinestä tullut hyökkääjä Mark Kerr (13 ottelua viime kaudella – ei maaleja).

Motherwellillä on liigassa takanaan kolme tasuria ja kaksi voittoa. Sarjan kovimmat joukkueet ovat kuitenkin vielä kohtaamatta, eikä tämänpäiväinenkään vastus ole sellainen. Joukkueella on vain yksi pelaaja loukkaantuneena. Puolustaja Stevie Hammell (3 ottelua kaudella/0 maalia) ja toinen puolustaja Simon Ramsden (3/0) palaavat loukkaantumistensa jäljiltä kokoonpanoon. Puolustaja Shaun Hutchinson (4/0) vapautuu pelikiellostaan tähän otteluun.

Kyllä tässä on selvä tasoero vieraiden hyväksi, vaikka tuskin Motherwell tosissaan mestaruudesta tällä kaudella kamppailee, mutta leikillään voi vähän Celticiä härnätä.

Ennuste: 24% - 29% - 47%



97.SÖNDERJYSKE – SILKEBORG 1 kerroin 2,2

Tanskan pääsarjaa.
  • SönderjyskE on sarjassa yhdeksäntenä
    • se on hävinnyt kolme edellistä sarjaotteluaan
    • viimeksi se hävisi kovalle AaB:lle kotonaan 0-4
  • Silkeborg on sarjajumbona
    • se ei ole voittanut avauskierroksen jälkeen ja sillä on allaan seitsemän voitottoman ottelun putki
    • viimeksi se hävisi kotonaan keskikastin AGF:lle 0-4
Viime kaudella pelattiin Silkeborgissa kahdesti tasan ja tästä vastaavasta ottelusta otti Silkeborg vierasvoiton 2-4 lukemin.

SönderjyskE aloitti kautensa hyvin, mutta sitten lähti menemään pieleen ja kolmen viimeisimmän matsin maaliero on 2-10. Joukkueen paras hyökkääjä, nopea Antipas (7/2) myytiin pois siirtoikkunan aikana ja tilalle tuli kookas Hajdarevic.

Silkeborgin valmentaja Bordinggaardin asema on käynyt tukalaksi ja fanit ovat alkaneet vaatia hänen erottamistaan. Nyt pelataan erittäin tärkeä peli, jossa kaikki tuntevat paineet niskassaan. Joukkueella on muutama laatupelaaja, mutta kentällä esitys on ollut koko alkukautta ajatellen surkea. Nyt varmasti lähdetään puolustusvoittoisella asenteella peliin. Puolustaja Flinta (7/0) on kärsinyt pelikieltonsa.

Kummallakin on edellisestä ottelustaan 0-4 tappio. SönderjyskE johti sarjaa vielä kolmen kierroksen jälkeen, joten sillä on näyttöjä jo tältä kaudelta, toisin kuin vastustajallaan. Kannattaa mielestäni pelata sarjajumboa vastaan näillä kertoimilla sen vierasottelussa.

Arvio: 41% - 28% - 31%




114. SUNDERLAND – LIVERPOOL 1 kerroin 2,85

Englannin Valioliigaa.
  • Sunderland on sarjassa sijalla 13, mutta se on pelannut vasta kaksi ottelua, kun melkein kaikilla muilla on 3 matsia takanaan
    • kaksi vierasottelua käyty – kaksi tasuria, Arsenalia ja Swansea'a vastaan
  • Liverpool on taulukossa kolmanneksi viimeisenä, yhdellä pisteellään
    • edellisessä ottelussaan se hävisi kaksi viikkoa sitten kotonaan Arsenalille 0-2
Viime kaudella Sunderland voitti Liverpoolin kotonaan 1-0 ja Liverpoolissa pelattiin tasan.

Sunderlandilla on vain kaksi pistettä, mutta vierastasurit hyvin aloittaneen Swansean vieraana ja kovan Arsenalin stadionilla ovat hienoja suorituksia. Maalihanatkin aukesivat edellisessä ottelussa, kun Wolverhamptonista tullut skottihyökkääjä Steven Fletcher teki kaksi maalia. Maalinteko tulee tuottamaan varmastikin joukkueelle ongelmia tällä kaudella, sillä joukkueella ei ole riveissään huippuviimeistelijää. Manchester Citystä tulleen tärkeän keskikenttämiehen, Adam Johnsonin pelikunnosta ei ole täysiä takeita, sillä mies missasi Englannin maaottelut tällä ja viime viikolla, loukkaantumisen vuoksi.

Liverpoolin uusi managri, Brendan Rodgers ei ole vielä saanut pelaajia pelaamaan toivomallaan tavalla. Hänelle annetaan runsaasti aikaa ajaa uudet systeemit läpi kentällä, sillä hänen näyttönsä Swanseassa nostivat hänet eliittimanagerien luokkaan. Liverpool taisi tehdä mokan, kun päästi hyökkääjä Andy Carrollin West Hamiin lainalle, eikä ehtinyt saada korvaajaa siirtoikkunan aikana. Luis Suarez kaipaisi rinnalleen tai vaihtopenkille toista maalintekijää, sillä hän on kärjessä nyt ainoa kunnon pelote vastustajille. Puolustaja Jose Enriquelle tehdään pelikykytesti ottelupäivänä, mutta keskikentän Joe Allen on tervehtynyt sairaudestaan.

Liverpool saa vuosi toisensa perään liian alhaiset kertoimet peleihinsä mielestäni. Mihin sen tämänpäiväinenkin suosikkiasema perustuu? Siihen asti kunnes sillä on myös näyttöjä kentältä, eikä ainoastaan historiankirjoissa, pelaan tälläisillä kertoimilla sitä vastaan.

Vetofirmojen arvio: 29% - 28% - 43%



Vakion merkkien todennäköisyydet laskettuna vedonlyöntifirmojen keskiarvotuloksesta


VAKIOVEIKKAUS 15.9.2012
TOD.NÄK.%
MERKIT
1. QPR - CHELSEA
20 – 27 – 53
2
2. MANCH.U. - WIGAN
77 – 16 -7
1
3. ARSENAL – SOUTHAMP.
72 – 19 - 9
1
4. STOKE – MANCH.C
18 – 26 - 56
2
5. ASTON V. - SWANSEA
40 – 30 - 30
1X 2
6. FULHAM - WBA
47 – 28 - 25
1
7. BARNSLEY - BLACKPOOL
25 – 27 - 48
2
8. BRISTOL.C - BLACKBURN
35 – 28 - 37
12
9. CARDIFF - LEEDS
47 – 27 - 25
1
10.HULL - MILLWALL
47 – 28 - 25
1
11.BOLTON - WATFORD
52 – 26 - 22
1
12.NOTTINGHAM – BIRMIN.
45 – 28 - 27
1
13.HUDDERSFIELD - DERBY
41 – 28 - 31
12