Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

                     PITKÄVETOVIHJEET 2.9.2012                        


40. WOLFSBURG - HANNOVER  1  kerroin 1,9


Bundesliigan toista kierrosta. Wolfsburg voitti ensimmäisellä kierroksella Stuttgartin vieraissa 0-1 ja Hannover pelasi kotitasurin Schalkea vastaan, 2-2 lukemin. Viime kaudella kumpikin voitti keskinäisen ottelun kotonaan, Wolfsburg 4-1 lukemin ja Hannover 2-0.


Wolfsburg on itse asiassa voittanut viisi viimeisintä kotipeliään Hannoveria vastaan. Joukkue otti hienon vierasvoiton Stuttgartista, viimeisen minuutin maalilla. Tuon maalin teki heidän uusi hankintansa, hollantilainen Bas Dost, joka voitti viime kaudella Hollannin maalikuninkuuden Heerenveenin riveissä. Hän teki 32 maalia, 34:ssä ottelussa.


Hannover pelasi viikolla Eurooppa-Liigan karsintakierroksen toisen osa-ottelun kotonaan, puolalaista Wroclawia vastaan ja voitti vakuuttavasti 5-1, edeten lohkovaiheeseen. Tuossa ottelussa kaksi maalia tekivät sekä puolalainen hyökkääjä Sobiech, että unkarilainen keskikenttäpelaaja Huszti. Norjalainen hyökkääjä Mohammed Abdellaoue on nyt myös toipunut pelikuntoon ja on tärkeä lisä joukkueen keskinkertaiseen hyökkäyskalustoon - hän teki viime kaudella Hannoverille 11 maalia.


Tässä kohtaavat perinteisesti hyvät kotijoukkueet, joten koska muuten joukkueeet ovat aika tasavahvoja, kotivoitto on tämän vuoksi perusteltu, varsinkin kun Hannover oli viime vuonnakin tosi heikko vieraskentillä.


Vedonlyöntitoimistojen arvioimat voimasuhteet:  45% - 28% - 27%


43. MOTHERWELL - INVERNESS  1 kerroin 1,95


Skotlannin Valioliigaa. Kummatkin ovat pelanneet 4 ottelua, joista Motherwell on kerännyt 6 pistettä ja Inverness 3 pistettä. Edellisellä kierroksella Motherwell pelasi kotitasurin, keskikastin St. Mirreniä vastaan, Inverness puolestaan kärsi kotitappion lähes varmalle tulevalle liigamestarille, Celticille, 2-4 lukemin. Viime kauden keskinäisistä otteluista Motherwell voitti kaksi ja Inverness yhden. 


Motherwelliltä saatavat puuttua tuoreiden loukkaantumisten vuoksi tästä ottelusta: puolustaja Hammell (3 ottelua kaudella) ja hyökkääjä Higdon (4 matsia/1 maali). Puolustaja Hutchinson (4 ottelua) on pelikiellossa. Lisäksi joukkueella on 4 pidempään loukkaantuneena ollutta miestä. Joukkue kävi viikolla Espanjassa häviämässä toisenkin Eurooppa-Liigan osa-ottelun Levantelle, tällä kertaa 1-0 lukemin. Joukkue taitaa olla tällä kaudella keskikastin porukka liigassa, mutta saattaa parhaimmillaan taistella Eurooppa-Liigan paikoista myös tänä vuonna, heikkotasoisessa, Rangersittömässä sarjassa. Joukkueessa pelaa myös RoPSista aikoinaan  siirtynyt virolainen hyökkääja Henrik Ojamaa, joka teki viime kaudella Motherwellille 7 maalia, mutta tällä kaudella on sarjassa vielä maalitili avaamatta pelaamissaan neljässä Valioliigakamppailussa.


Inverness pelasi myös viikolla, mutta selvästi heikompaa vastustajaa vastaan, sillä vastassa oli Liigacupissa alasarjajoukkue Arbroath. Tuo vierasottelu päättyi Invernessin 0-2 voittoon. Arbroathan on siitä kuuluisa joukkue, että se voitti Skotlannin Cupin ottelussa Bon Accordin 36-0, tämä tapahtui vuonna 1885, joten mikään turha jengi ei kyseessä ole. Inverness saa tähän otteluun takaisin pelikiellosta vapautuneen irlantilaisen keskikenttämiehensä, Richie Foranin (1 ottelu). Joukkueelta on edelleen sivussa  kaksi pidempään poissa ollutta miestä. Joukkuetta luotsaa takavuosien Englannin maajoukkuepakki Terry Butcher.


Kotikentän turvin Motherwell hoitanee pisteet kotiin, näiden kahden tasavahvan joukkueen mittelöstä. En usko, että Espanjan reissu painaa paljoakaan Motherwellin pelaajien jaloissa, sillä eletään vasta alkukautta.


Ennuste oikeasta merkistä:  44% - 29% - 27%


107. CATANIA - GENOA  1  kerroin 1,85


Italian pääsarjaa. Catania pelasi avauskierroksella 2-2 tasurin vierasmatsissaan Roomaa vastaan. Genoa puolestaan voitti kotonaan Cagliarin 2-0. Viime kauden keskinäisissä, kummatkin voittivat kotiottelunsa selkein lukemin: Catania 4-0 ja Genoa 3-0.


Catanian uusi valmentaja Maran tekee tässä ottelussa kotidebyyttinsä. Hän on säilyttänyt edeltäjänsä, Montellan pelisysteemin, jolla joukkue varasti pisteitä kaikilta suurseuroilta viime kaudella ja varsinkin kotipelit sujuivat erinomaisesti. Catania pelasi avauksessa mainiosti Rooman vieraana ja vain Rooman viime hetkien maali esti jättiyllätyksen syntymisen. Joukkueelta saattavat puuttua tästä ottelusta loukkaantumisten johdosta puolustaja Potenza  ja keskikentän Izco, mutta he eivät esiintyneet avausottelussakaan. 


Genoa meinasi pudota pääsarjasta viime kaudella. Varsinkin joukkueen vieraspelit sujuivat lohduttomissa merkeissä. Täksi kaudeksi joukkue on entisestään heikentynyt; paras hyökkääjä ja keskikenttämies lähtivät kesän aikana ja viikolla joukkueesta poistui myös hyökkääjä Ze Eduardo, joka teki sopimuksen Sienan kanssa. Toinen hyökkääjä, Alberto Gilardino vapautuu pelikiellostaan tähän otteluun.


Sisiliasta on kenen tahansa vaikea hakea pisteitä, enkä millään usko, että Genoa ottaa edes yhtä pistettä, sillä joukkueen vierastilasto oli ainakin viime kaudella hyvin huono.

Arvio: 48% - 30% - 22%



Fir Park, Motherwell