Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 9. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 9.5.2012



52. Birmingham – Blackpool  1  kerroin 1,70

Nousukarsinnan semifinaalin toinen osa, voittajalle paikka finaaliin Wembleylle, West Hamia vastaan. Tuon finaalin voittaja pelaa ensi kaudella Valioliigassa. Blackpool voitti semifinaalin eka osan kotonaan 1-0. Birmingham sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja Blackpool viidenneksi – eroa oli vain piste. Birminghamin pitkä tappiottomien otteluiden sarja (10 matsia) katkesi tuohon ensimmäisen osan tappioon. Blackpoolilla on sen sijaan allaan kahdeksan tappiotonta ottelua peräkkäin. Runkosarjassa pelattiin Blackpoolissa 2-2 ja Birmingham voitti kotonaan 3-0.

Birmingham on pelannut tänä kautena jo 61 virallista ottelua, Eurooppa-Liigan otteluiden vuoksi, kun taas Blackpool 52. Birminghamin manageri Chris Hughton nosti Newcastlen valioliigaan kaksi vuotta sitten suoralla nousulla. Blackpoolin manageri Ian Holloway nosti Blackpoolin kaksi vuotta sitten nousukarsintojen kautta Valioliigaan. Sekä Birmingham, Blackpool, että West Ham putosivat viime kaudella Valioliigasta.

Uusia poissaoloja ei pahemmin ole; monet pelaajat saivat pikkukolhuja ekassa osassa ja niistä näyttävin oli Blackpoolin puolustaja Ian Evatin saama tahaton isku jo 27.4. murtuneeseen nenäänsä – hän pystynee pelaamaan edelleen. Birminghamin ykkösmaalivahti Boaz Myhill on ollut poissa huhtikuun alusta ja on loukkaantuneena kauden loputkin ottelut. Hänen korvaajansa Colin Doyle sai ekassa osassa iskun olkapäähän, mutta pitäisi olla pelikuntoinen.

Tähän otteluun lähdettäessä Birminghamilla on jopa suuremmat mahdollisuudet  selvitä finaaliin kuin Blackpoolilla, sillä niin paljon kotikenttäetu näille joukkueille merkitsee. Ottelu saattaa hyvinkin jähmettyä Birminghamin yhden maalin johtoasemaan, koska kumpikin alkaa välttelemään silloin riskejä ja sitten mennään jatkoajalle.

Ennuste: 52% - 25% - 23%



53. Atletico Madrid – Athletic Bilbao  2  kerroin 2,90

Eurooppa-Liigan finaali Romanian Bukarestissä. Madridilla on otteluun lähdettäessä allaan 7 tappiotonta ottelua, viimeksi se voitti kotonaan Malagan 2-1. Bilbao ei sen sijaan ole voittanut kolmeen otteluun, viimeksi se pelasi 0-0 kotikentällään Getafen kanssa. Tämän kauden keskinäisissä otteluissa, kummatkin voittivat kotiottelunsa. Madrid on Espanjan sarjassa tällä hetkellä viidentenä, Bilbao kymmenentenä – eroa 4 pistettä.

Madrid voitti tämän kilpailun toissavuonna, jolloin kaatui finaalissa Fulham. Madridin paras maalintekijä, kolumbialainen Falcao ratkaisi viime vuonna maalillaan Eurooppa-Liigan voiton Portolle. Bilbao ei ole koskaan voittanut eurooppalaista kilpailua. Bilbao on siitä ainutlaatuinen seura, että se huolii väreihinsä ainoastaan pelaajia, jotka ovat syntyneet Baskialueella ja ovat tämän alueen seurojen kasvattamia. 7 baskimaakuntaa sijaitsevat Pohjois-Espanjassa ja Etelä-Ranskassa.

Madridilta ovat loukkaantuneina puolustuksen Perea ja Silvio. Kapteeni, puolustaja Antonio Lopezilla ei ole vielä tänä vuonna esiintymisiä, erilaisten loukkaantumisiensa vuoksi. Keskikentän Tiago (0 maalia) on pelikiellossa. Bilbaolta on sivussa puolustaja Amorebieta (3 maalia kaudella) ja hyökkääjä Muniain (2 maalia), loukkaantumisten vuoksi. Bilbao lepuutti kolmea avaipelaajaansa viime kierroksella Espanjan liigassa (Mv. Iraizoz, h.De Marcos ja h. Llorente).

Ottelun yksi avainkysymyksistä on, kumpi onnistuu maalinteossa paremmin, Madridin Falcao (23 maalia) vai Bilbaon Llorente (16 maalia)? Falcao johtaa myös Eurooppa-Liigan maalipörssiä kymmenellä maalilla. Madrid pelaa vielä suurin panoksin kotimaan sarjassaan ja tavoittelee Champions-Liigaan oikeuttavaa neljättä sijaa. Bilbao on voinut valmistautua huolellisemmin tähän otteluun.

Ennuste: 40% - 28% - 32%



64. New York – Houston  2  kerroin 3,40

New York on kerännyt yhdeksästä pelistään MLS:ssä 16 pistettä, Houston taas kuudesta pelistään 8 pistettä. New York on voittanut kaksi edellistä otteluaan, viimeksi kaatui Los Angeles vieraskentällä 0-1. Houstonilla ei ole voittoa neljään otteluun, viimeksi tuli tappio D.C.Unitedille vieraissa 3-2. Viime kaudella kummatkin keskinäiset ottelut päättyivät tasatulokseen.

New Yorkin poissaolijoiden listalla on monta miestä, mutta merkittävimmät niistä ovat h. Thierry Henry (jo 9 maalia tällä kaudella) ja kkp. Teemu Tainio(0 maalia). katselin netistä kun New York voitti edellisen pelinsä Los Angelesia vastaan. He pelasivat ilman Henryä tuonkin ottelun ja peliesitys ei vakuuttanut; hallinta oli koko ajan vastustajilla, mutta NY:n parjattu puolustus pelasi hyvän ottelun – vain Beckhamin erikoistilanteet tuottivat hieman vaikeuksia. Virolainen Joel Lindpere kävi tuikkaamassa maalin LA:n verkkoon. Kenny Cooper ei kyllä yksinäisenä kärkenä saanut mitään aikaiseksi, koska hän ei ole nopea vastahyökkäyspelaaja. Puolustusrintamalle on New Yorkille tulossa entisestään vahvistusta tähän otteluun, kun Rafa Marquez palaa pelikiellostaan ja Roy Miller sairastuvalta.

Houston on voinut rauhassa valmistautua tähän otteluun, sillä he pelasivat viimeksi puolitoista viikkoa sitten, kun NY:n peli oli kolme päivää sitten, kaukana LA:ssa. Houston on kyllä tehnyt kahdessa viime matsissaaan 2 maalia kummassakin, mutta puolustus päästää vielä enemmän maaleja. Tämä on outo ilmiö yleensä kurinalaisesti pelaavalle Houstonille. Houstonilta ei puutu yhtäkään miestä, joka on tällä kaudella joukkueessa pelaamaan päässyt, kun keskikentän Colin Clarkin vapautuu nyt pelikiellostaan.

Ennuste: 47% - 28% - 25%



65. Chicago – Salt Lake  2  kerroin 2,60

Chicago kerännyt MLS:ssä seitsemästä ottelustaan 11 pistettä, Salt Lake yhdestätoista ottelustaan 22 pistettä. Chicago on pelannut vaihtelevin tuloksin viime viikkoina, viimeksi se voitti Chivasin vieraissa 1-2. Salt Lake on voittanut kaksi viimeisintä matsiaan, viimeksi kaatui kotikentällä New England 2-1. Viime kaudella nämä pelasivat Chicagossa 0-0, mutta Salt Lakessa Chicago voitti 0-3.

Real Salt Lake on näistä seuroista parempi ja se tulee taistelemaan koko liigan voitosta myös tällä kaudella. Chicago ehkä tulee taistelemaan viimeisistä play-off paikoista aikanaan. Joukkueiden menestystä saavutetuissa pisteissä on vaikea vertailla, kun ne ovat pelanneet niin eri määrän otteluita, mutta silläkin saralla on Salt Lake joka tapauksessa menestynyt paremmin. Chicago menestyy tällä hetkellä paremmin vieraspeleissään ja Salt Lake kotipeleissään.

Joukkueiden sairastupa on melko tyhjä. Salt Lakelta puuttuu viime ottelussa ulosajettu keskikentän kanadalainen Will Johnson, siitä seuranneen pelikiellon vuoksi. Salt Lakessa harkitaan jonkinlaista pelureiden rotaatiota, koska sunnuntaina on matka Seattleen edessä

Arvio: 37% - 30% - 33%



66. Dallas – Seattle  2  kerroin 2,45

Dallas on kerännyt MLS:ssä kymmenestä ottelustaan 12 pistettä, Seattle on pelannut kahdeksan ottelua ja saanut kokoon 19 pistettä. Dallasilla on allaan neljän voitottoman ottelun putki, viimeksi se hävisi maanantaina Coloradolle kotonaan 0-2. Seattle on voittanut neljä viimeisintä matsiaan, viimeksi se päihitti lauantaina Philadelphian kotonaan 1-0. Viime kaudella kaikissa keskinäisissä otteluissa tehtiin vain yksi maali. Dallas voitti ensin Seattlessa, sitten Seattle Dallasissa ja lopuksi Seattle voitti kotonaan.

Normaalisti molemmat ovat kivenkovia kotijoukkueita ja Seattle heikko vierailija. Tällä kaudella Seattlelta ovat kuitenkin alkaneet vieraspelitkin kulkea, vaikkakin heikommin edelleen kuin kotiottelut. Dallasilta on nyt liian monta miestä pois, että he pystyisivät tasapainoiseen esitykseen. Lisäksi kun Dallas pelasi maanantaina ja nyt taas, niin pelirytmi on haavoitetulle joukkueelle liian kova.

Dallasilta on pelkästään keskikenttäpelaajiksi luokiteltuja tyyppejä poissa loukkaantumisten vuoksi tästäkin ottelusta viisi kappaletta, lisäksi yksi puolustaja. Ja vielä sen lisäksi pelikiellossa ovat: kkp. Hernandez (0 maalia) ja h. Perez (3 maalia). Positiivisena uutisena on maalivahti Hartmanin paluu tolppien väliin – tämä tapahtui jo maanantain pelissä. Hartman teki hienoja pelastuksia läpi ottelun, mutta se ei riittänyt. Seattlen ykkösmaalivahti Gspurning missaa luultavasti tämän viikon kummatkin ottelut, loukkaantumisensa johdosta. Seattlen maalilla esiintyy luultavimmin Meredith, joka on nyt pelannut puolitoista sarja-ottelua ammattilaisurallaan maalissa, Gspurningin loukkaantumisen jälkeen. Puolustaja Gonzalez on Seattlelta pelikiellossa.

Ennuste: 34% - 30% - 36%
                       Arena Națională, Bukarest