Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 10. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 10.5.2012



85. HIFK – AC Oulu  2  kerroin 1.70

HIFK on hävinnyt kummatkin tähän asti pelaamistaan Ykkösen otteluista ja maalierokin on huono (1-6). Oulu on kerännyt kahdesta ottelustaan yhden pisteen, maaliero 1-2. Kummallakin on alkuun vastaan tullut kovia joukkueita, mutta toisaalta Ykkönen on tänä vuonna kovatasoisempi kuin aikoihin. HIFK :n verkkoon ovat tehneet 3 maalia sekä Kotka, että Seinäjoki. Oululle on yhden maalin tehneet sekä Rovaniemi, että Joensuu. Viime kaudella nämä joukkueet pelasivat Oulussa tasan ja Helsingissä Oulu voitti 1-3.

HIFK:lta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi puolustajat: Kärkkäinen ja Koskinen. Kekikentän Suikki on myös loukkaantuneena. Puolustaja Pyhälä ja keskikentän Halme ovat olleet viime päivät kuumeessa, eikä pelikuntoa vielä tiedetä. HIFK:llä on ollut ongelmia pelaajien sijoittumisessa puolustuspelaamisessa – vastustaja on saanut liikaa tilaa. Myös ilmatilaa ei ole hallittu tarpeeksi hyvin omassa boksissa.

Oulu lähti jo eilen bussilla kohti Lahtea, missä he yöpyvät ja sieltä matka jatkuu tänään kohti Helsinkiä ja Brahen kenttää. Oulusta neljä loukkaantuneena ollutta pelaajaa, jotka eivät ole vielä tällä kaudella päässeet pelaamaan, hakevat pelituntumaa, joko reservijoukkue OPa:n  tai A-juniorien riveistä. Oulusta löytyy paljon kokemusta, ammattilaiskenttiä myöten: Puolustaja Janne Hietanen, keskikentän Jani Kauppila ja keskikentän Mika Nurmela olisivat tähtipelaajia missä tahansa Veikkausliigajoukkueessakin. Oulu on lähtötasoltaan selvästi parempi ryhmä kuin HIFK.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 24% - 27% - 51%





120. Genk – Club Brugge  1  kerroin 2,05

Genk on Belgian yläloppusarjassa kolmantena, Brugge toisena – eroa vain piste. Genk on voittanut kaksi edellistä otteluaan, viimeksi kaatui sunnuntaina Standard vieraspelissä 2-3. Brugge on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan ilman tappiota, viimeksi se pelasi 1-1 vieraskentällä, mestari-Anderlechtin kanssa. Genk on voittanut tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista kaksi, Brugge yhden eli kotipelinsä.

Genk on ollut yläloppusarjan paras joukkue; se on voittanut kahdeksasta pelistään kuusi. Mestaruuden varmisti jo viime kierroksella Anderlecht, mutta tämä peli on erittäin merkityksellinen. Tätä sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta ja nämä joukkueet taistelevan yhden pisteen sisällä toisesta paikasta sarjassa ja samalla pääsystä Champions-Liigan karsintoihin ensi syksyksi.

Genk on useassa viime ottelussa antanut pallonhallinnan vastustajalle ja tehnyt vastahyökkäyksillä tarvittavat maalit – tämä on ollut uusi taktiikka yläloppusarjaan ja se on toiminut. Brugge pelasi hyvin Anderlechtiä vastaan, vaikka siltä puuttui 4 vakiopelaajaansa; 2 oli pelikiellossa ja 2 loukkaantui ottelun alla. Tähän otteluun Bruggen pitäisi saada nuo kaikki 4 äijää takaisin. Genkiltä puuttuu loukkaantumisen takia tästä ottelusta hyökkääjä Buffel (8 maalia kaudella).

Ennuste: 44% - 28% - 28%



121. Kortrijk – Anderlecht  2  kerroin 1,75

Belgian yläloppusarjaa – Anderlecht on jo varmistanut mestaruutensa ja Kortrijk on viimeisenä eli kuudentena. Joukkueiden välistä eroa on 18 pistettä. Kortrijk katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se viime pelissä voitti vieraissa Gentin 2-3. Anderlecht ei ole hävinnyt neljään edelliseen otteluunsa, viimeksi se pelasi tasan kotonaan sarjakakkosta, Bruggeä vastaan 1-1. Keskinäisistä otteluista Anderlecht on voittanut kaksi ja kerran on pelattu tasan. Kortrijkin kotikentällä Anderlecht voitti 0-1.

Kortrijk otti edellisessä ottelussaan Gentiä vastaan ensimmäisen voittonsa yläloppusarjassa – Kortrijk oli tuossa ottelussa pelitapahtumissa selvä altavastaaja ja teki käytännössä kaikista tekopaikoistaan maalin. Kummallakaan joukkueella ei ole mitään panosta tässä ottelussa ja Anderlechtin pelaajat juhlivat mestaruuttaan sunnuntain ja maanantain välisen yön Brysseliläisessä discossa. Anderlecht saattaa antaa nyt peliaikaa sellaisille pelaajille, jotka sitä eivät ole aiemmin saaneet, mutta sekään ei tee Anderlechtistä heikompaa joukkuetta kuin Kortrijk. Uusia poissaolijoita tähän otteluun ei ole tiedossani.

Arvio: 25% - 26% - 49%



122. Standard – Gent  2  kerroin 3,10

Standard on Belgian yläloppusarjassa viidentenä, Gent neljäntenä – eroa viisi pistettä. Standard on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi se hävisi kotonaan Genkille 2-3. Gent on myös hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi se hävisi kotonaan Kortrijkille 2-3. Tämän kauden keskinäisistä otteluista Gent on voittanut kaksi kotiotteluaan ja Standardin kotona pelattiin 0-0.

Belgiassa neljänneksi sijoittuva pääsee Eurooppa-Liigaan ja kun se sija on Gentin hallussa, viiden pisteen erolla Standardiin ja kun kierroksia on jäljellä kaksi, niin tässä on Standardille pakkovoiton paikka. Nämä joukkueet ovat pelanneet aivan identtisesti viime ajat; kaksi tappiota alla, kumpikin hallitsi suvereenisti edellistä otteluaan, mutta kumpikin hävisi tuon kotikentällä pelatun matsin 2-3.

Standardin ongelma viime viikkoina on ollut se, että sillä ei ole enää hyökkääjiä jäljellä. Seuraavat hyökkääjät missaavat myös tämän ottelun: Batshuayi (6 maalia kaudella - on pelikiellossa), Cyriac (6 maalia – loukkaantunut), Tchite (11 maalia – loukkaantunut) ja edellisessä ottelussa yksinäisenä kärkenä ollut Ezekiel (1 maali – loukkaantunut).  Näistä Ezekiel on todennäköinen poissaolija, muiden pitäisi olla varmoja. Standardilla ei ole rosterissaan yhtään tällä kaudella maalia tehnyttä hyökkääjää käytettävissä. Gent ei tässäkään ottelussaan varmaan puolustele, vaikka tasuri riittäisikin neljänteen sijaan.

Arvio: 45% - 28% - 28%



124. Evian – Lyon  1  kerroin 2,75

Evian Ranskan sarjassa yhdeksäntenä, Lyon neljäntenä – eroa 11 pistettä. Evian ei ole kärsinyt tappiota neljään otteluun, viimeksi se voitti kotonaan Ajaccion 2-1. Lyon ei myöskään ole kärsinyt tappiota neljään matsiin, viimeksi se pelasi kotikentällään 1-1 Brestin kanssa. Joulukuussa Lyon voitti Evianin kotanaan 2-1.

Tässä ottelussa ei suurempaa panosta ole, nyt kun on varmistunut, ettei Lyon pysty enää saavuttamaan kolmannella sijalla majailevaa Lilleä, eikä näin ollen pääse Champions-Liigan karsintoihin. Evian on sarjanousija, joka on pelannut resursseihinsa nähden upean kauden. Viime otteluaankin Ajacciota vastaan se hallitsi selvästi ja loi tukuttain maalipaikkoja. Tähän otteluun se saa takaisin marokkolaisen hyökkääjänsä Khelifan (3 maalia kaudella) ja puolustaja Mongongun (3 maalia). Lyonin viime peli oli pettymys sarjan kolmanneksi viimeistä joukkuetta vastaan. Lyonin tähdet näyttivät menettäneen motivaationsa pelata. Nyt tulee vastaan paljon kovempi ryhmä ja uskon, että piskuisella Evianilla riittää motivaatiota kaataa Ranskan sarjan jättiläinen.

Ennuste: 31% - 28% - 41%
                       Parc des Sports, Annecy (Evian Thonon Gaillard FC)
                                                 Evian pelaa kotiottelunsa naapurikaupungissa,
                                                kun oma stadion ei täytä vaatimuksia.