Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 8. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 8.5.2012

78. TsSKA – Kuban 1 kerroin 1,50
TsSKA Venäjän sarjassa toisena, Kuban kahdeksantena – eroa 13 pistettä. TsSKA on voittanut kaksi edellistä otteluaan, viimeksi se voitti vieraskentällä paikallisvastustajansa Lokomotivin 0-3. Kuban on pelannut neljä edellistä matsiaan tasan, viimeksi se pelasi kotonaan 2-2 Anzhia vastaan. Kolme edellistä keskinäistä ottelua näiden joukkueiden välillä on päättynyt tasan.

TsSKA on taas noussut sarjassa toiseksi ja kun kaksi kierrosta on jäljellä, sille ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä säilyttää tuo Champions-Liigan karsintoihin oikeuttava sija, mutta voitto tarvitaan tästäkin pelistä. Kubanilla ei sen sijaan ole ollut pitkään aikaan mitään pelattavaa. Kummaltakin puuttuu tärkeä mies pelikiellon vuoksi: TsSKA:lta keskikentän pelintekijä japanilainen Honda ( 7 maalia) ja Kubanilta sen paras maalintekijä Traore (17 maalia).

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 63% – 23% – 14%

90. LPS – Futura  1 kerroin 1,85
Tämä näyttäisi olevan päivän suomalaisista kohteista paras pelivalinta. LPS pelasi ensin Kalliossa ekan kotimatsinsa, kun Laajasalon kenttä oli niin huonossa kunnossa, siinä ottelussa tasattiin pisteet KTP:n kanssa 1-1. Seuraava ottelu oli myös Helsingissä, vierasottelu Kiffeniä vastaan, Talin hallissa. Tuon ottelun LPS voitti 2-3.
Futura on pelannut yhden ottelun – siinä se kärsi murskatappion kotonaan Porvoossa, PK-35/VJS:ää vastaan 2-7. Futuran joukkue on säilynyt viime vuodesta lähes samana, pari pelaajaa on ollut tulopuolella. LPS ilmoittaa kotisivuillaan, että heillä ei ole tähän otteluun poissaolijoita. Nyt kun LPS pääsee ekaa kertaa pelaamaan oikealla kotikentällään Laajasalossa, uskon sen voittavan Futuran – ainakin alkukauden valossa LPS vaikuttaa paremmalta joukkueelta, sehän pääsi cupissakin pitkälle ja hävisi vasta kovan taistelun jälkeen VPS:lle 0-2. Tässä vielä LPS:n kotisivuilta joukkueen kokoonpano:
LPS:n avaus: Jude, Said, Jani, Sakke, Teme, Topi, Jore, Julle, Manu, Niko H, Jamy ja Vaihdossa: Niki R, Nico, Juri, Erik, Rudi, Maikki

Ennuste: 48% – 21% – 31%

92. AIK – Djurgården+1 2 kerroin 1,85
Ruotsin sarjaa pelattu 7 kierrosta. AIK on kerännyt 13 pistettä ja Djurgården 8 pistettä. AIK pelasi viimeksi 0-0 Helsingborgin kanssa vieraskentällä. Djurgården voitti viimeksi kotonaan jumbo-Örebron 2-1. Viime kauden keskinäisissä tuli kahdessa ottelussa yhteensä vain yksi maali ja sen teki Djurgården.
Tämä on suurin ottelu Ruotsissa, kahden perinteikkään Tukholmalaisseuran kohtaaminen. Näissä matseissa ei pahemmin kannata sarjataulukoihin tuijotella vaan nämä mennään tunteella, niin kentällä, kuin katsomossakin. Eilen oli myytyjä lippuja jo lähes 27 000. Suomen maajoukkuemiehistä Djurgårdenissa pelaavat: Toivio, Sjölund ja Hämäläinen. Hämäläinen on joukkueen sisäisessä maalipörssissä jaetulla ykköstilalla kolmella maalillaan. Tuoreita poissaolijoita tähän matsiin ei minulla ole tiedossa.

Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 50% – 28% – 22%

114. Liverpool – Chelsea 1   kerroin 2,25
Liverpool sarjassa yhdeksäntenä, Chelsea kuudentena – eroa 12 pistettä. Liverpoolilla 2 peräkkäistä tappiota allaan, viimeisessä liigaottelussa he hävisivät kotonaan Fulhamille 0-1. Chelsea hävisi viimeisen liigaottelunsa kotonaan Newcastlelle 0-2. Liverpool on voittanut Chelsean tällä kaudella vieraissa sekä liigassa, että liigacupissa. Viime lauantaina Chelsea voitti Liverpoolin Englannin Cupin finaalissa Wembleyllä 2-1.
Tämä on siis lauantaisen cupin finaalin uusinta. Chelsea on myös selviytynyt Champions-Liigan finaaliin ja on alkanut pikkuhiljaa valmistautua siihen. Chelsealla on enää teoreettiset mahdollisuudet neljän joukkoon ja siten ensi kauden Champions-Liigaan., mutta tuon kilpailun voittaja pääsee seuraavan vuoden kisaan mukaan ja jos Chelsea voittaisi, pääsisi Englannin Valioliigasta vain kolme ekaa joukkuetta sinne. Kotijoukkueella ei ole suurempaa panosta tässä ottelussa, mutta Liverpool haluaa varmaan kuitata tuon cupin tappionsa heti. Chelsea ja Liverpool voivat jopa lepuuttaa muutamaa avainpelaajaansa tässä matsissa, mutta varmuutta siitä ei vielä ole. Liverpoolin keskikentältä puuttuvat kauden kahdesta viimeisestä pelistä Charlie Adam ja Lucas. Chelsean puolustajat Gary Cahill ja David Luiz eivät ole vielä pelikunnossa. Fernando Torres saattaa päästä pelaamaan koko pelin vanhaa seuraansa vastaan, kun hän Wembleyllä päässyt kentälle Chelsean paidassa.
Ennuste: 40% – 29% – 31%
                                                         AIK vs  Djurgården