Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 7. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 7.5.2012

18. West Ham – Cardiff 1 kerroin 1,55
Englannin nousukarsinnan semifinaalin toinen osa-ottelu, panoksena paikka nousukarsintafinaaliin, jonka voittaja selviää Valioliigaan ensi kaudeksi. Semifinaalin ensimmäinen osa näiden joukkueiden välillä päättyi West Hamin 0-2 vierasvoittoon. West Ham on nyt voittanut kolme viimeisintä otteluaan. West Ham päätyi runkosarjassa kolmanneksi ja Cardiff oli kuudes – piste-eroa oli joukkueiden välillä 11 pistettä. Runkosarjassa kumpikin voitti toisensa vieraskentällä.

Joukkueilla ei ole uusia todennäköisiä poissaolijoita tähän otteluun. West Ham otti voiton Jack Collisonin kahdella maalilla Cardifissa. Ottelu oli tasainen: Pallonhallinta 50-50, laukaukset West Hamille 11-10, laukaukset maalia kohti West Hamille 8-3 ja kulmat West Hamille 9-5.West Hamin pelaajien rutiini näkyi kuitenkin selvästi tuossa ottelussa eli peli oli järkevää. Heidän managerinsa Sam Allardyce on kyllä ehdottomasti yksi Englannin parhaista. Cardiffin pelaajilla on huomattavasti vähemmän kokemusta isoista peleistä. Heidän managerinsa on Malky Mackay, joka ennen Cardiffiin tuloaan luotsasi ensimmäisessä managerinpestissään Watfordia. Skotti Mackay edusti West Hamia pelaajana 18 ottelun verran 2004-2005, jolloin he selvisivät nousukarsinnoista Valioliigaan – seuraavana kesänä kuitenkin seura päästi Mackayn menemään, koska hänelle ei ollut käyttöä Valioliigassa. Cardiff lähtee tänään hyökkäämään riskillä ja omissa soi, varsinkin West Hamin Carlton Cole on erinomainen vastahyökkäyspelaaja.
Arvio: 58% – 24% – 18%

19. Wrexham – Luton 2 kerroin 3,00
Englannin Konferenssin nousukarsintaa. Semifinaalin toinen osa-ottelu, ensimmäisen osan Luton voitti kotonaan 2-0. Semifinaalin voittaja pääsee finaaliin, jonka voittaja nousee Englannin Liigaan. Näillä seuroillaa on pitkä historia liigajoukkueina, mutta molemmat ovat sieltä tippuneet. Luton ei ole kärsinyt tappiota seitsemään otteluun. Runkosarjassa Wrexham voitti kummatkin keskinäisistä otteluista.
Wrexhamin ykköstykki, 21 maalia kaudella tehnyt Jake Speight on ollut sairaana ja on epävarmaa pystyykö hän pelaamaan tässä ottelussa. Lisäksi Wrexhamilla on kolme muuta miestä, joiden pelikunto on arvoitus. Lutonin keskikentän James Dance (3 maalia) on loukkaantumisen vuoksi poissa, mutta toinen keskikenttäpelaaja, Godfrey Poku (0 maalia) saattaa palata kokoonpanoon.
Eka osa meni selvästi Lutonille: Pallonhallinta 55-45 Lutonille, laukaukset 18-6 Lutonille, laukaukset kohti maalia 9-4 Lutonille ja kulmat 8-8. Tässä ottelussa Wrexham panostaa hyökkäykseen ja Luton saa tekopaikkoja, kun Wrexham on nostanut miehiään ylös.
Arvio: 44% – 27% – 27%


32. Örebro – Kalmar 2 kerroin 2,65
 Ruotsin sarjaa on pelattu 7 kierrosta; Örebro on kerännyt pisteitä 3 ja Kalmar 8. Örebro ei ole vielä voittanut ja se on hävinnyt kolme viimeisintä peliään, viimeksi se hävisi torstaina vieraissa Djurgårdenille 2-1. Kalmar on pelannut tasan kaksi viimeistä peliään, viimeksi perjantaina 2-2 kotona GAIS:a vastaan. Viime kaudella Kalmar voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset.

Edellisessä ottelussaan Örebro esitti kauden parastaan avausjaksolla, mutta menetti 0-1 johtonsa ja hävisi. Nyt on Sixten Boströmin joukkue kriisissä ja saa nähdä kauanko suomalainen on vielä joukkueen peräsimessä. Hän on aina aikaisempina vuosina menestynyt Örebron kanssa paremmin, kuin mihin joukkueen pelaajamateriaali viittaisi. Kalmar on myöskin menestynyt heikosti, jos ajatellaan, että joukkuetta veikkailtiin sarjan kärkipäähän ennen kauden alkua. Kalmar ei pelaa nyt joukkueena, mutta sillä on muutamia huippuyksilöitä – jos yhteispeli löytyy kauden aikana, se saattaa olla korkealla taulukossa.
Örebrolta puuttuu edellisessä ottelussa kentältä lentänyt kkp. Mohammed Saeid. Kalmarilta hyökkääjä Mendes (2 maalia kaudella) palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon.
Ennuste: 40% – 30% – 30%

37. Brann – Viking 2 kerroin 3,10
Norjan tippausliigaa on pelattu 6 kierrosta; Brann on kerännyt 3 pistettä, Viking 7 pistettä. Viimeksi Brann hävisi sarjassa kotonaan Vålerengalle 1-2, mutta voitti vapunpäivänä alasarjajoukkueen cupissa. Viking hävisi viimeksi sarjassa kotikentällään Haugesundille 0-2, mutta voitti myös vapunpäivänä cupissa alasarjajoukkueen. Viime kaudella kumpikin voitti sarjassa toistaan vastaan kotiottelunsa. Cupissa pelattiin viime kaudella tasan, mutta Brann voitti rankkareilla.

Brann on ollut sarjassa suuri pettymys, siltä odotettiin paljon. Viime sarjapelissään se kuitenkin esitti ihan hyvää ja taistelevaa peliä. Vikingillä on ollut hyvä puolustus, mutta maalinteko on ollut suuri probleema. Brannilta puuttuu monta miestä: kkp. Austin ja p. Grorud ovat pelikiellossa, loukkaantuneina ovat mv. Mohus, p. El Fakiri, p. Jonsson ja kkp. Sokolowski. Tämä Brann-Viking on aina klassikko Norjassa kaupungit (Bergen ja Stavanger) sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Näiden joukkueiden pelaamista keskinäisistä otteluista Bergenissä ei yksikään ole päättynyt 0-0 kahteenkymmeneen otteluun.
Arvio: 43% – 29% -28%

57. Blackburn – Wigan 2 kerroin 2,50
Blackburn on sarjassa toiseksi viimeisenä, Wigan viidenneksi viimeisenä. Blackburn on hävinnyt viidestä edellisestä kamppailustaan neljä, viimeksi se hävisi Tottenhamille vieraissa 2-0. Wigan on voittanut seitsemästä viime ottelustaan viisi, viimeksi se voitti kotonaan Newcastlen 4-0. Marraskuussa nämä joukkueet pelasivat Wiganissa 3-3.
Blackburnille ei välttämättä riitä vaikka se voittaisi kummatkin jäljelläolevat ottelunsa. Itse asiassa Blackburn on lähes varma putoaja. Wiganille voitto varmistaisi sarjapaikan, mutta kun viimeisessä ottelussa on vastassa jo pudonnut Wolverhampton kotona, niin en usko, että Wigan putoaa. Wigan ei ole koskaan voittanut Blackburnia sen kotikentällään missään kilpailussa eli nyt on sitten ilmeisesti ensimmäinen kerta. Wigan on ollut hurjassa vireessä puolitoista kuukautta ja noussut putoajan paikalta pois. Se on kaatanut viimeisen kuukauden aikana mm. Arsenalin ja Manchester Unitedin.
Ruotsalainen puolustaja Martin Olsson tekee paluun Blackburnin miehistöön, mutta toisen puolustajan eli Bradley Orrin pelikunto ratkaistaan vasta pelipäivänä. Wigan saa jalkeille otteluun täyden miehistön.
Ennuste: 38% – 28% – 34%

60. Rennes – Montpellier 2 kerroin 2,60
Rennes Ranskan sarjassa viidentenä, Montpellier toisena, tasapisteissä johtavan PSG:n kanssa. Piste-eroa joukkueiden välillä 15 pistettä.  Rennesin kolmen ottelun voittoputki katkesi viime ottelussa, kun se hävisi vieraissa Bordeaux`lle 2-0. Montpellier on pelannut kolme ottelua peräkkäin tappioitta, viimeksi se pelasi 2-2 kotonaan Evianin kanssa. Elokuussa Montpellier murskasi kotonaan Rennesin 4-0.
Rennes tällä kaudella kotonaan top-6 joukkueita vastaan:  4 voittoa – 0 tasuria – 0 häviötä. Montpellier vieraissa top-6 seuroja vastaan: 0 v. – 1 t. – 3 h.

Ranskan sarjaa on jäljellä 3 kierrosta, eikä Rennesillä ole enää mahdollisuuksia Champions-Liigapaikkaan, mutta se haluaa pitää kiinni Eurooppa-Liigapaikasta.  Montpellier on puolestaan pakkovoiton edessä, sillä on kova loppuohjelma ja näyttäisikin siltä, että mestaruus menisi PSG:lle. Rennesiltä on loukkaantuneena Turkkilaishyökkääjä Erdinc (4 maalia kaudella). Puolustajat Danze ja Apam saattavat myös olla sivussa. Montpellieriltä on pelikiellossa tärkeä keskikenttäpelaaja ja joukkueen pelintekijä Belhanda (12 maalia).
Ennuste: 38% – 30% – 32%

                                          Glyndŵr University Racecourse Stadium
                                                         The Racecourse Ground