Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 6. toukokuuta 2012




29. NAC Breda – Waalwijk  2  kerroin 3,00

NAC on Hollannissa 14., Waalwijk 8. – eroa 10 pistettä. NAC on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan tappiota välttäen, viimeksi se pelasi tasan vieraissa Groningenin kanssa 1-1. Waalwijkilla ei ole myöskään tappiota kahdesta viime ottelusta, viimeksi se voitti kotonaan Rodan 5-2. Elokuussa Waalwijk voitti kotonaan NAC:n 2-1.

NAC on pelannut tällä kaudella kotonaan keskikastin joukkueita vastaan seuraavasti: 2 voittoa – 1 tasuri – 2 häviötä. Waalwijk vieraissa bottom-6 seuroja vastaan: 3 v. – 0 t. – 2 h.

NAC:lle tällä ottelulla ei ole merkitystä, mutta Waalwijk on viimeisellä Eurooppa-Liigan play-offseihin oikeuttavalla sijalla; tämä on viimeinen kierros ja vielä kaksi muuta joukkuetta kärkkyy tuota Waalwijkin hallussaan pitämää paikkaa. Tasuri ei välttämättä Waalwijkille riitä, vaan voittoa on lähdettävä hakemaan. Tämä on lähes paikallisottelu.

NAC:ltä keskikentän Gilissen palaa kentälle pelikieltonsa jälkeen. Waalwijkilta keskikentän Braber on toipunut loukkaantumisestaan.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 39% - 27% - 34%



40. Bolton – West Bromwich  1  kerroin 2,00

Bolton on 18., WBA 10. Valioliigassa – eroa 12 pistettä. Bolton on pelannut vaihtelevin tuloksin viime aikoina, viimeksi se hävisi keskiviikkona kotonaan Tottenhamille 1-4. WBA ei ole hävinnyt kolmeen otteluun, viimeksi se pelasi lauantaina 0-0 kotonaan Aston Villaa vastaan. Marraskuussa WBA voitti Boltonin kotonaan 2-1.

Bolton kotonaan keskikastia vastaan: 2 v. – 1 t. – 4 h. WBA vieraissa bottom-6 joukkueita vastaan: 3 v. – 2 t. – 0 h.

Kaksi kierrosta on jäljellä ja Bolton on putoamisviivan alapuolella, tosin tasapisteissä pykälän ylempänä olevan QPR:n kanssa. Voitto pitäisi ottaa tästä matsista,  jossa vastassa on WBA, jolla ei ole oikeastaan mitään panosta enää  sarjassa. Tämä on WBA:n ensimmäinen peli sen jälkeen, kun julkistettiin, että heidän managerinsa, Roy Hodgson siirtyy Englannin maajoukkuevalmentajaksi. Hodarin suojatit ovat pitäneet nollan viimeisestä viidestä ottelustaan neljässä.

Boltonin keskikentän Nigel Reo-Cokerin pelikunto on viimeiseen asti arvoitus. Islantilaispuolustaja Gretar Steinsson saattaa tehdä paluun loukkaantumisensa jäljiltä Boltonin kokoonpanoon. WBA:lta Skotti James Morrison saattaa olla käytettävissä keskikentälle, toivuttuaan polvivammastaan.

Arvio: 47% - 27% - 26%



48. Atalanta – Lazio  1  kerroin 2,20

Atalanta on Italian sarjassa 11., Lazio viidentenä – eroa 10 pistettä. Atalanta on voittanut viidestä viime pelistään 3, viimeksi se hävisi keskiviikkona vieraissa sarjakakkoselle, Milanille 2-0. Lazio on voitoitta viidessä viime ottelussaan, viimeksi se pelasi keskiviikkona kotonaan 1-1 Sienan kanssa. Tammikuussa Lazio voitti Atalantan kotonaan 2-0.

Atalanta kotonaan top-6 tiimejä vastaan: 0 v. – 3 t. – 2 h. Lazio vieraissa keskikastin joukkueita vastaan: 4 v. – 0 t. – 3 h.

Atalantalla ei ole mitään panosta tässä ottelussa. Laziolla olisi pakkovoiton paikka, jotta se vielä pysyisi mukana Champions-Liigapaikoista kisailtaessa. Sarjaa on jäljellä 2 kierrosta ja Lazio on kahden pisteen päässä tuosta em. paikasta.

Atalantalta ei ole ketään uutta poissaolijaa tähän otteluun. Lazion viime aikojen huonot tulokset johtuvat ennenkaikkea huonosta loukkaantumistilanteesta. Loukkaantuneina ovat seuraavat pelaajat: p. Radu, p. Stankevicius, kkp.  Brocchi, kkp. Matuzalem, kkp. Hernanes ja paras maalintekijä Klose (12 maalia). Pelikiellossa puolestaan ovat: mv. Marchetti, p. Biava, p. Dias, kkp. Ledesma. Hyökkääjä Rocchin (5 maalia) pelikunto päätetään vasta pelin alla. Riittääkö Lazion voitontahto tulokseen, kun poissaolijoiden lista on lohduton – useita tärkeitä miehiä puuttuu heiltä. Atalanta on lisäksi hyvä kotijoukkue.

Ennuste: 41% - 30% - 29%



67. Hearts – St.Johnstone  1  kerroin 1.85

Hearts on Skotlannin yläloppusarjassa kuudentena, St.Johnstone viidentenä – eroa vain piste. Hearts ei ole voittanut kolmeen viime otteluun, viimeksi se hävisi tiistaina kotonaan Motherwelille 0-1. St.Johnstone on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi mestaruuden varmistaneelle Celticille torstaina vieraissa 1-0. St.Johnstone on voittanut tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista 3, kerran pelattiin tasan ja kerran Hearts voitti jatkoajan jälkeen, cupin uusinnassa.

Hearts kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 0 t. – 7 h. St.Johnstone vieraissa top-6 tiimejä vastaan: 3 v. – 2 t. – 3 h.

Tämä on kummalekin joukkueelle tärkeä matsi ajatellen paikkoja Eurooppaan ensi kaudeksi. Kummatkin managerit ovat puhuneet jukisuudessa ottelun tärkeydestä. Kierroksia on jäljellä tämän jälkeen vain yksi, Heartsilla on tosin toinen mahdollisuus päästä Eurooppaan, kun he ovat selviytyneet cupin finaaliin paikallisvastustajaansa Hiberniania vastaan.  Hearts on saanut tähän otteluun pari lepopäivää enemmän valmistautumisaikaa kuin vastustajansa.

Heartsin hyökkääjän Craig Beattien (1 maali) osallistuminen otteluun on erittäin epävarmaa loukkaantumisen vuoksi. Viime ottelussa Motherwelliä vastaan Heartsin maalivahdin töppäys johti ottelun ainoaan maaliin. St.Johnstonilta sen sijaan on varmasti sivussa heidän ylivoimaisesti paras maalintekijänsä, Francisco Sandaza – espanjalainen on tehnyt tällä kaudella 14 maalia. St.Johnstone on pelannut erittäin huonoin tuloksin tällä kaudella, aina kun Sandaza on ollut poissa. 

Ennuste: 47% - 28% - 25%



91. Sandnes Ulf – Hönefoss  2  kerroin 3,20

Sandnes on kerännyt kuudesta pelistään 8 pistettä Norjan sarjassa. Hönefoss on saavuttanut kuudesta ottelusta 10 pistettä. Viimeisessä sarjapelissään Sandnes voitti vieraskentällä Fredrikstadin 3-4, mutta tippui viikolla cupissa kolmossarjaporukalle. Hönefoss voitti viikolla cupissa alasarjaporukan 1-6. Viimeisessä sarjaottelussaan se pelasi 0-0 Tromssan kentällä. Viime vuoden keskinäiset ottelut pelattiin toiseksi ylimmällä sarjatasolla ja kumpikin voitti toisensa kotonaan 1-0.

Sandnesilla on puolustuspäässä ongelmia, mutta hyökkäys tekee tehokkaasti maaleja. Tuoreita loukkaantumisia kotijoukkueella ei ole. Hönefoss on Riku ja Roope Riskin seura, Riku on jo tehnyt 4 maaliakin. Hönefoss ei ole vielä hävinnyt tänä kautena kertaakaan. Heiltä puuttuu Costa Ricalainen puolustaja Heiner Mora ja keskikentän Rune Bolseth ei ole todennäköisesti pelikunnossa. Sandnesin otteluissa on käynyt tällä kaudella n.4 000 katsojaa, kun kapasiteetti on noin tuhat enemmän.

Ennuste: 44% - 28% - 28%   



128. Dallas – Colorado  1  kerroin 1,80

Kummatkin ovat pelanneet MLS:ssä 9 matsia ja keränneet niistä 12 pistettä. Dallas ei ole voittanut kolmeen otteluun, viimeksi se pelasi tasan 1-1 sunnuntaina, Los Angelesin vieraana. Colorado on hävinnyt viidestä viime pelistään neljä, viimeksi se hävisi torstaina vieraissa New Englandille 2-1. Viime kaudella kummatkin voittivat keskinäiset ottelut kotonaan.

Dallasilta on ykkösmaalivahti Kevin Hartman luultavasti edelleen sivussa selkäongelmiensa vuoksi. Kolmessa edellisessä ottelussa Dallasin maalia on vartioinut Chris Seitz, päästäen jokaisessa niissä yhden maalin. Se ei ole huonosti, sillä Dallas on kohdannut kahdella edellisellä kierroksella huippujoukkueen; ensin Salt Laken ja sitten Los Angelesin, pelaten kummankin kanssa tasurin. Coloradolta loukkaantui viime pelin alla keskuspuolustaja Marvell Wynne, joka on edelleenkin poissa

Ennuste: 48% - 29% - 23%
                                 Sandnes Idrettspark