Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 2. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 2.5.2012



3. Spartak Moskova – Dinamo Moskova  2  kerroin 2,50

Spartak on Venäjän sarjassa neljäntenä, Dinamo toisena – eroa vain piste. Spartak on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi tuli tappio vieraissa TsSKA:lle 2-1. Dinamon kolmen ottelun voittoputki katkesi, kun se edellisellä kierroksella hävisi mestaruutensa varmistaneelle Zenitille vieraskentällä 2-1. Maaliskuun lopulla Spartak haki pisteet Dinamon kotipelistä 1-3 lukemin.

Spartak pelasi edellisessä ottelussaan hyvin TsSKA:ta vastaan ja loi yli 10 hyvää maalipaikkaa, mutta teki vain yhden. Spartakilla tolppien välissä oli kakkosmaalivahti Rebrov, joka ilmeisesti jatkaa torjuntavastuuta tänäänkin. Kaikenkaikkiaan Spartakilla on poissa toiminnasta 9 äijää. Uusimpana huolenaiheena ovat kolme pelikieltoa: Puolustajat Suhi ja Brizgalov, sekä keskikentän Kombarov missaavat tämän ottelun. Dinamokin pelasi hyvännäköisesti mestari-Zenitiä vastaan, mutta se ei riittänyt, vaikka sillä oli miesylivoimakin 35 minuuttia. Tässä kohtaavat vanhat viholliset ja katsomossa on porukkaa ja tunnelmaa, sekä ottelulla iso merkitys kärkisijoja ajatellen. Mielestäni Spartakin poissaolot haittaavat sen peliä liikaa ja muuten tasapäinen pari kallistuu puntaroinnissa Dinamon voitoksi.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 34% - 29% - 37%



52. Catania – Bologna  1  kerroin 1,90

Catania kahdeksantena Italiassa, Bologna 11. – eroa 2 pistettä. Catanialla vain yksi voitto viidestä viime ottelustaan, viimeksi se pelasi tasan 1-1 toista Sisiliaisjoukkuetta, Palermoa vastaan. Bolognalla on allaan viiden tappiottoman ottelun putki, viimeksi se voitti kotonaan Genoan 3-2. Tammikuussa Bologna voitti Catanian kotonaan 2-0.

Catania on pelannut keskikastin joukkueita vastaan kotonaan tällä kaudella seuraavasti: 2 voittoa – 3 tasuria – 1 häviö. Bologna vieraissa keskikastia vastaan: 1 v. – 2 t. – 2 h.

Kummallakaan ei ole enää suurempia panoksia sarjassa. Vaikka Bologna on viime aikoina pelannut hyvin, uskon, että Sisilian lämpimän auringon alla kotijoukkueen pelaajat saavat hyvän fiiliksen ja kaatavat pohjoisen joukkueen. Catanialta uusina poissaolijoina ovat keskikentän Llama, loukkaantumisen vuoksi ja pelikieltoa kärsivä 4 maalia kaudella tehnyt hyökkääjä Barrientos. Bolognalta ovat loukkaantuneina: Ykkösmaalivahti Gillet, sekä keskikenttäpelaajat Pulzetti, Perez ja Gimenez.

Ennuste: 50% - 29% - 21%



61. Aberdeen – Hibernian  2  kerroin 2,85

Aberdeen Skotlannin kuuden joukkueen putoamissarjassa toisena, Hibernian toiseksi viimeisenä eli karsijan paikalla. Aberdeen on pelannut viime viikot voitto, tappio, voitto... tuloksin, viimeksi se hävisi jumbo-Dunfermlinelle vieraissa 3-0. Hibernian on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi vieraissa St.Mirrenille 1-0. Keskinäisissä otteluissa tällä kaudella kummatkin ovat voittaneet kerran ja kaksi kertaa on pelattu 0-0.

Aberdeen kotona bottom-6 joukkueita vastaan: 4 v. – 3 t. – 1 h. Hibernian vieraissa bottom-6 tiimejä vastaan: 5 v. - 1 t. – 3 h.

Aberdeenille ei ottelulla merkitystä, mutta Hibernian taistelee sarjapaikastaan ja yrittää välttää viimeistä sijaa, mikä tietäisi suoraa putoamista. Se paikka on vain kolmen pisteen päässä.

Aberdeenillä on ollut hiukan ruuhkaa sairastuvalla. Nytkin heiltä missaa pelin 4-6 pitempään loukkaantuneena ollutta pelaajaa. Hibernianilta puuttuu pelikiellossa oleva keskikentän Lewis Stevenson. Hibernianin valmentaja Pat Fenlon kertoo olleensa tyytyväinen joukkueensa otteisiin kentällä kahdessa viime ottelussa, vaikka häviöt molemmista tulivatkin. Hibernian on parantanut peliään, kun taas Aberdeen tuskailee motivaatio-ongelmien kanssa, sehän hävisi selkeästi sarjajumbolle edellisessä matsissaan. Miksi ei Hibernianilla olisi siis tänään mahdollisuuksia?

Ennuste: 41% - 29% - 30%





63. Inverness – Dunfermline  2  kerroin 4,00

Inverness Skotlannin putoamissarjassa kolmanneksi viimeisenä, Dunfermline viimeisenä – eroa 8 pistettä. Inverness on hävinnyt kaksi viimeisintä peliään, viimeksi se kärsi tappion vieraissa Kilmarnockille 4-3. Dunfermlinellä on tuoreimmat tulokset tasuri ja voitto, viimeksi se voitti kotonaan Aberdeenin 3-0. Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet keskenään 4 tasapeliä, joista kuitenkin cupin uusintaottelussa mentiin jatkoajalle, jonka Inverness voitti.

Inverness kotonaan bottom-6 joukkueita vastaan: 3 v. – 3 t. – 3 h. Dunfermline vieraissa bottom-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 2 t. – 4 h.

Invernessiltä puuttuu keskikentän Jonny Hayes, joka on tehnyt tällä kaudella kuusi maaliakin. Invernessin manageri Terry Butcher syytti pelaajiaan jo kesälomatunnelmissa olemisesta, niin huonoja joukkueen esitykset ovat viime aikoina olleet. He haluavat vielä pisteen, mikä varmistaisi heidän säilymisensä.

Dunfermline on sen sijaan herännyt taistelemaan liigapaikastaan. Sarjan viimeinen putoaa suoraan ja toiseksi viimeinen karsii. eroa toiseksi viimeisenä olevaan Hibernianiin on enää kolme pistettä ja nämä kaksi kohtaavat toisensa vielä ensi maanantaina. Nyt on Dunfermlinellä pakkovoiton paikka. Kolmikko Buchanan, McCann ja McMillan ovat palanneet harjoituksiin, missattuaan viime pelin.

Ennuste: 52% - 26% - 22%





65. PSG – St.Etienne  2  kerroin 5,75 

PSG Ranskan sarjassa toisena, St.Etienne kuudentena – eroa 11 pistettä. PSG on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin, viimeksi se hävisi sunnuntaina sarjakolmoselle, Lillelle vieraissa 2-1. St.Etienne on voittanut kolme viimeisintä otteluaan putkeen, viimeksi kaatui sunnuntaina kotikentällä Dijon 1-0. Joulukuussa PSG haki pisteet St.Etiennistä 0-1 tuloksella.

PSG kotonaan top-6 porukoita vastaan: 1 v. – 2 t. – 0 h. St.Etienne vieraissa top-6 joukkueita vastaan: 0 v. – 1 t. – 3 h.

Mestaruus saattaa olla lipumassa PSG:n käsistä. Tässä on vastakkain joukkueet, joilla on hyökkäysvoimaa tarpeeksi tähän sarjaan, mutta kummankin puolustus tekee usein helppoja virheitä. Ei uusia poissaolijoita tiedossa. PSG:lle tämä on pakkovoiton paikka, jos ei nyt tule voittoa mestaruus on mennyttä, sillä kierroksia on jäljellä enää 4 ja ero johtavaan Montpellieriin olisi voitolla kolme pistettä. St.Etienne pääsee enää korkeintaan neljänneksi. Pilaavatko paineet PSG:n pelin?

Ennuste: 58% - 25% - 17%



80. San Jose – D.C.United  2  kerroin 3,45

San Jose johtaa Läntistä Konferenssiä MLS:ssä. United on toisena Itäisessä Konferenssissä. Piste-eroa näillä on San Josen hyväksi 4 pistettä ja sillä on ottelu vähempi pelattuna. Kummatkin ovat voittaneet kaksi viimeisintä otteluaan. San Jose voitti vieraissa Philadelphian 1-2 vieraissa. United voitti Houstonin kotikentällään 3-2. Viime kaudella kumpikin voitti toisensa vieraissa kahdella maalilla.

Erittäin mielenkiintoinen kärkiottelu – nämä joukkueet eivät ole hävinneet, kuin ihan alkukierroksilla. San Joselta tulosta tekee Chris Wondolowski, joka on tehnyt tai syöttänyt 10 SJ:n 15:sta maalista tällä kaudella. Unitedilla on kuuma kaksikko Pontius-Santos, jotka ovat olleet kärkiparina nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa ja ovat tehneet niissä 5 maalia. Huippujoukkue New Yorkin kaatui vaivattomasti 4-1. Kaikenkaikkiaan San Josen loukkaantuneiden lista on selvästi pitempi, mutta uusia mahdollisia poissaolijoita on vain Unitedin viime pelissä loukkaantunut keskuspuolustaja Emiliano Dudar.
Arvio: 48% - 28% - 24%
                     Pittodrie, Aberdeen