Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 4. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 3.5.2012



86. Krylja Sovetov – Tom`Tomsk  1  kerroin 1,60

Krylja Venäjän putoamissarjassa viidentenä, Tom toiseksi viimeisenä eli seitsemäntenä. Krylja on pelannut 7 ottelua ilman tappiota, viimeksi se pelasi 0-0 sarjajumbo Nal`chikin vieraana. Tom on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin, viimeksi se pelasi 0-0 Amkaria vastaan. Maaliskuun lopulla nämä pelasivat 0-0 Tomin kotikentällä.

Tämän pelin jälkeen Tomin putoaminen varmistuu, ellei se voita. Kryljallekin tämä on tärkeä ottelu, sillä se on putoamiskarsintapaikalla, josta sillä on vielä täydet mahdollisuudet nousta pois. Tämmöisen uutisen luin, että Kryljan paras maalintekijä, Valkovenäläinen Kornilenko jäi kiinni dopingista, mutta häntä ei rankaista siitä. Mies itse kiistää dopingin käytön. En tiedä asian yksityiskohtia, mutta tämä tapahtui hiljattain. Kryljalta on pelikiellossa: Hyökkääjä Appaev(0 maalia kaudella) ja puolustaja Molosh. Tomilta pelikiellossa keskikentän Klimov ja puolustuksen Ivanov ja Nahuchev.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 58% - 25% - 17%



88. Horsens – SönderjyskE  2 kerroin 3.10

Horsens Tanskan sarjassa neljäntenä, SönderjyskE seitsemäntenä – eroa 7 pistettä. Horsens on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin, viimeksi se hävisi vieraissa sarjajumbo-Kögelle 2-1. SönderjyskE:llä on pelannut kolme viimeisintä otteluaan ilman tappiota, viimeksi se pelasi kotonaan Bröndbyä vastaan 3-3. Helmikuussa Horsens haki pisteet SönderjyskE:n kentältä 0-3.

Horsens kotona bottom-6 joukkueita vastaan: 5 v. – 2 t. – 1 h. SönderjyskE vieraissa top-6 tiimejä vastaan: 1 v. – 2 t. – 4 h.

Horsens kyllä loi viime ottelussaan sarjajumboa vastaan tekopaikkoja, mutta viimeistely ontui. Heidän nuori maalivahtinsa Rönnow haparoi tuossa matsissa. Heillä ei ole paljoa tavoiteltavaa loppuotteluissa, koska he ovat cupin finaaliin selviytymällä lunastaneet paikkansa Eurooppaan. Heiltä puuttuu muutamia tärkeitä pelaajia: Heidän paras pelaajansa keskikentän Spelmann (8 maalia tällä kaudella) on pelikiellossa, kuten myös puolustaja Nöhr, loukkaantuneiden listalla ovat hyökkääjät Fagerberg (1 maali), Toft (5 maalia) ja Hajdarevic ( 1 maali). Keskikentän Drachmann ja puolustuksen Lodberg tekevät paluun.

SönderjyskE ei ole liigaottelua hävinnyt seitsemään peliin (5 voittoa ja 2 tasuria), cupissa tuli putoaminen välierävaiheessa hiljan. He olivat pelillisesti Bröndbyä parempia edellisessä ottelussa ja heidän kärkikaksikkonsa: Antipas ja Vibe, vaikuttaa tällä hetkellä olevan liigan paras yhdistelmä.

Ennuste: 46% - 27% - 27%



93. Mjällby+1 – Malmö  2 kerroin 4,55

Ruotsin sarjaa pelattu 6 kierrosta; Mjällbyllä on pisteitä 9, Malmöllä 10. Viimeksi Mjällby pelasi perjantaina Helsingborgin kanssa 1-1 vieraskentällä. Malmö hävisi sunnuntaina Norrköpingille vieraissa 3-2. Viime kaudella Malmö voitti kotonaan ja Mjällbyn kentällä tasattiin pisteet. 17.2.2012 harjoitusottelu Mjällby-Malmö 0-2.

Malmön hyökkääjä Ranegie(1 maali) palaa pelikieltonsa jäljiltä kokoonpanoon. Uusia poissaolijoita ei kummaltakaan joukkueelta tiedossa.

Tässä kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden puolustuspää toimii välillä erinomaisesti ja välillä heikosti. Mjällbyltä on aikakirjoissa lähiviikkoilta sekä vieras-, että kotiottelu, jossa se on päästänyt 4 tai 3 maalia. Malmö on tehnyt neljässä viime ottelussaan vähintään 2 maalia. Jos Mjällbyn puolustuksella on heikko päivänsä tuo kohteen yhden maalin tasoitusvoitto Malmölle voi toteutua hyvinkin. Odotettavissa kuitenkin keskimääräistä runsasmaalisempi ottelu, johon tuo tasoitusveto sopii, meni sitten syteen tai saveen.

Ennuste: 31% - 28% - 41%



94. Gefle – Norrköping  1 kerroin 2,20

Ruotsin sarjaa on pelattu 6 kierrosta; Gefle on kerännyt 5 pistettä, Norrköping 10. Torstaina Gefle hävisi kotonaan AIK:lle 0-1. Sunnuntaina Norrköping voitti kotonaan Malmön 3-2. Viime kaudella Gefle voitti vastaavan ottelun 2-0 ja Norrköpingissä pelattiin 1-1.

Gefle lähtee otteluihin aina puolustuksen kautta ja kahdessa viime matsissa puolustus onkin ollut tiiviinä, sillä niissä maaliero oli 1-1 yhteensä. Materiaaliltaan Gefle kuuluu sarjan heikoimpiin ja siltä puutttuvat maalintekijät. Norrköpingillekään ei ennen sarjan alkua menestystä povattu, mutta se on saavuttanut yllättävän paljon pisteitä. Norrköpingiltä puuttuu tästä ottelusta puolustava keskikenttämies Andreas Johansson, joka on pelikiellossa. Hän on joukkueen kovin työhevonen ja hän ei ole nyt pysäyttämässä Geflen hyökkäyksen rakentelua.

Arvio: 42% - 29% - 29%



98. OB Odense – AaB  1  kerroin 2,15

OB Tanskan sarjassa 10., AaB 8. – eroa 7 pistettä. OB on pelannut nyt peräkkäin 10 voitotonta ottelua, viimeksi se pelasi maanantaina 1-1 Silkeborgin vieraana. AaB on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi sunnuntaina 3-0, sarjajohtaja Kööpenhaminan vieraana. AaB voitti elo- ja lokakuussa OB:n kotikentällään samoin 2-1 lukemin.

OB kotonaan bottom-6 seuroja vastaan: 3 v. – 2 t. – 2 h. AaB vieraissa bottom-6 joukkueita vastaan: 1 v. – 4 t. – 0 h.

OB oli ennakkokaavailussa Kööpenhaminan pahin haastaja mestaruutta ajatellen. Joukkue on kuitenkin pelannut katastrofaalisen huonon kevätkauden ja putoaminenkin on jo realistinen uhka, eroa putoamisviivaan on 6 pistettä. Syynä huonoihin esityksiin ovat ainakin loukkaantumiset ja siitä johtuen on jouduttu peluuttamaan nuoria pelaajia, jotka eivät ole vielä valmiita tälle tasolle. Esimerkkinä vaikka 16-vuotias hyökkääjä Raben. Ykkösmaalivahdiksi kaavailtu, mutta loukkaantunut Christiansen teki viimein 28:n pelatun kierroksen jälkeen debyyttinsä viime ottelussa, mutta loukkaantui uudelleen, eikä pelaa nyt. Tähän otteluun OB:lle on kuitenkin positiivisiä uutisia, kun tärkeä Afrikkalaiskolmikko: kkp. Djemba-Djemba, kkp. Traore ja p. Mendy palaavat pelikieltonsa jälkeen peliin. Lisäbuustia kentälle antaa täysi tupa(16 000), koska OB antaa tähän otteluun katsojille ilmaisen sisäänpääsyn.

Aab on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan vain yhden. AaB:lla on paljon nuoria pelaajia kentällä, koska seuran talous ei ole antanut periksi, nimekkäiden pelimiesten hankinnalle. Heillä ei ole enää oikein mitään saavutettavaa sarjassa.

Ennuste: 43% - 28% - 29%
                  CASA Arena Horsens