Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 1. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 1.5.2012



44. Chievo – Rooma  2  kerroin 2.00

Chievo Italian sarjassa 12., Rooma 7. – eroa 7 pistettä. Kumpikin on voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden. Chievo pelasi lauantaina 0-0 Cagliarin kanssa – ottelu pelattiin Triestessä eli ei kummankaan kotona. Rooma pelasi lauantaina 2-2 Napolin kanssa. Tammikuussa Rooma voitti Chievon kotonaan 2-0.

Chievo on pelannut tällä kaudella keskikastin porukoita vastaan kotonaan seuraavasti: 2 voittoa – 2 tasuria – 2 häviötä. Rooma vieraissa keskikastia vastaan: 3 v. – 1 t. – 2 h.

Chievolla ei ole mitään pelattavaa ja heidän lauantainen ottelu oli ikävää katsottavaa – vaikutti siltä, että kumpikin joukkue lähti hakemaan vain pistettä. Rooma sensijaan on vain neljän pisteen päässä kolmannesta paikasta, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Roomalla on tästä syystä pakkovoiton paikka, mikäli he aikovat esiintyä ensi syksynä Euroopan kentillä.

Chievolta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi puolustajat Dainelli ja Andreolli, sekä neljä maalia kaudella tehnyt hyökkääjä Moscardelli. Rooman ykkösmaalivahti Stekelenburg on loukkaantuneena. Heiltä on myös kaksi hyökkääjää pelikiellossa: Kolme maalia kaudella tehnyt Lamela ja paras maalintekijä Osvaldo (11 maalia). Positiivistä on kuitenkin, että keskikentän sielu De Rossi vapautuu pelikiellostaan.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 26% - 29% - 45%



46. Granada – Espanyol  1  kerroin 1,95

Granada Espanjan sarjassa 16., Espanyol 11. – eroa 6 pistettä. Granada on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin, viimeksi se hävisi lauantaina vieraissa Levantelle 3-1. Espanyol on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan putkeen, viimeksi se hävisi lauantaina kotonaan Gijonille 0-3. Espanyol voitti tammikuussa Granadan kotonaan 3-0.

Granada kotonaan keskikastin joukkueita vastaan: 2 v. – 3 t. – 2 h. Espanyol vieraissa bottom-6 seuroja vastaan: 3 v. - 1 t. – 1 h.

Granada on viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella ja saattaa tarvita vielä lisäpisteitä kolmesta jäljelläolevasta ottelustaan. Espanyolilla on vielä pienet mahdollisuudet kuudenneksi, mutta ei sen ylemmäksi. Grenadan edellisen pelin esitys kentällä oli heikko, mutta vielä heikompi oli Espanyol, joka hävisi selvästi putoajakanditaatille kotikentällään.

Hyökkääjä Uche ja puolustaja Mainz palannevat Granadan kokoonpanoon loukkaantumistensa jälkeen. Toinen Uche saattaa olla sivussa Espanyolin hyökkäyksestä, kuten myös Sergio Garcia – kummatkin loukkaantumisten takia.

Arvio: 46% - 27% - 27%



60. Liverpool – Fulham+1  1  kerroin 2,45

Liverpool seitsemäntenä ja Fulham kahdeksantena – eroa 3 pistettä. Kummatkin ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan kolme. Liverpool voitti viimeksi vieraskentällä Norwichin 0-3. Fulham kävi myös lauantaina Luverpoolissa, jolloin tuloksena oli 4-0 tappio Evertonille. Fulham voitti joulukuussa kotonaan Liverpoolin 1-0.

Liverpool kotona keskikastin joukkueita vastaan: 1 v. – 4 t. – 1 h. Fulham vieraissa keskikastia vastaan 0 v. – 3 t. – 3 h.

Suurempi panos tästä ottelusta puuttuu. Liverpool valmistautuu lauantaina pelattavaan cupin finaaliin ja saattaa lepuuttaa joitain pelaajiaan tässä ottelussa. Andy Carroll on taas pelikunnossa. Fulhamin valmentaja Martin Jol on taas terve ja palaa kentän reunalle. Fulhamilta saattavat puuttua hyökkääjä Andy Johnson ja puolustaja Stephen Kelly, vammojen vuoksi. Vaikka ottelusta puuttuvat suuret intohimot, kotiyleisö velvoittaaa Liverpoolia tekemään parhaansa. Liverpoolin Suarez teki viime ottelussa hattutempun. Fulham tehnyt 41 pääsarjavisiittiä Liverpooliin, eikä palannut kertaakaan voittajana(mukana myös ottelut Evertonia vastaan).

Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 60% - 24% - 16%



61. Stoke – Everton  2  kerroin 2,30

Stoke Valioliigassa 14., Everton 7. – eroa 8 pistettä. Stoke on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin. Viimeksi se pelasi tasan kotonaan Arsenalin kanssa 1-1. Evertonilla ei ole tappiota kuuteen liigamatsiin. Viimeksi se voitti kotonaan Fulhamin 4-0. Joulukuussa Stoke voitti Evertonin vieraissa 0-1.

Stoke kotonaan keskikastin joukkueita vastaa: 4 v. – 0 t. – 2 h. Everton vieraissa keskikastia vastaan: 3 v. – 2 t. – 1 h.

Stokelta puuttunee nivusvaivainen puolustaja Andy Wilkinson. Stoken manageri Pullis on vihjannut antavansa tässä ottelussa torjuntavastuun Tanskan Thomas Sörensenille. Näin siis ykkösmaalivahtina tällä hetkellä oleva Begovic istuisi penkillä. Evertonilta puuttuvat vanhat tutut loukkaantuneet: Baines ja Rodwell. Evertonin Nikica Jelavic on tehnyt 9 maalia viimeisissä pelaamissaan 7:ssä ottelussa. Everton on tehnyt 12:ssa ottelussa 23 maalia, sen jälkeen kun Jelavic teki debyyttinsä 4.2. Ensimmäisten 23:n osuman tekemiseen tällä kaudella kului aikaa 23 ottelua.Tässä matsissa ei kummallakaan ole suurempaa panosta.

Ennuste: 34% - 30% - 36%



65. Hearts – Motherwell  2  kerroin 2,85

Hearts Skotlannin yläloppusarjassa kuudentena, Motherwell kolmantena – eroa 9 pistettä. Hearts on viimeisestä viidestä ottelustaan voittanut kolme, viimeksi se pelasi tasan 2-2 vieraissa Dundee Unitedia vastaan. Motherwell katkaisi pitkän voitottomien otteluiden putkensa lauantaina, kun se hakkasi kotonaan St.Johnstonin 5-1. Nämä joukkueet ovat kohdanneet toisensa 3 kertaa tällä kaudella ja aina on tullut kotivoitto, joista yksi Heartsille ja 2 Motherwellille.

Hearts kotonaan top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 0 t. – 6 h. Motherwell vieraissa top-6 tiimejä vastaan: 2 v. – 1 t. – 4 h.

Kummallakin on vielä pelattavaa Euroopan paikkojen suhteen – varsinkin Motherwellillä, joka haluaa säilyttää kolmospaikkansa, koska se mahdollisesti oikeuttaa Champions-Liigapaikkaan. Kakkonen Rangers on isoissa taloudellisissa ongelmissa ja tuskin sitä hyväksytään Champions-Liigaan. Yhden maalin tällä kaudella tehnyt Hearts-hyökkääjä Craig Beattie loukkaantui viime pelissä, eikä pysty nyt pelaamaan. Muuten joukkueilta sivussa samat miehet kuin edellisessäkin pelissä. Henrik Ojamaa teki Motherwellille viime pelissä kaksi maalia, vaikka tuli kentälle vasta 81:n peliminuutin kohdalla. Viime kaudella hän teki Ropsille 2 maalia 17:ssa ottelussa. Kansalaisuudeltaan hän on virolainen.

Arvio: 42% - 30% - 28%



67 Montpellier – Evian TG+1  2  kerroin 2,90


Montpellier johtaa Ranskan sarjaa viiden pisteen erolla, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Evian on yhdeksäntenä – eroa joukkueiden välillä 27 pistettä. Kummatkin ovat voittaneet kaksi viimeistä otteluaan. Montpellier voitti perjantaina vieraissa Toulousen 0-1. Evian pelasi viimeksi 21.4. Tuolloin se voitti myöskin Toulousen kotikentällään 2-1. Evian voitti keskinäisen matsin joulukuussa kotonaan 4-2

Montpellier kotonaan keskikastia vastaan: 6 v. – 1 t. – 0 h. Evian vieraissa top-6 tiimejä vastaan: 1 v. – 1 t. – 3 h.

Montpellierin mestaruuspaineet alkavat pikkuhiljaa näkyä kentällä. Edellinenkään peli ei näyttänyt siltä mihin tällä kaudella on totuttu. 5 maalia tällä kaudella tehnyt hyökkääjä, Utaka on pelikiellossa Montpellieriltä. Evian on onnistunut varsinkin vieraspeleissä viime aikoina hyvin. Evianilta kkp. Sorlin on pelikiellossa. Toisen kkp:n eli Poulsenin kausi on ohitse ja p. Djedje on terveytensä puolesta kysymysmerkki tähän otteluun.
Ennuste peruskohteelle, ilman tasoitusta: 68% - 22% - 10%
                   Stade de la Mosson, Montpellier