Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 30. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 30.4.2012



2. JJK – VPS  1  kerroin 1,90

Kummatkin joukkueet pelanneet kolme ottelua ja saalistaneet niistä 4 pistettä. Kummatkin saivat avausvoittonsa liigassa viime kierroksella. JJK voitti Hongan vieraissa 0-2 ja VPS voitti kotikentällään Lahden 2-1. VPS voitti torstaina cupissa LPS:n vieraissa 0-2. Viime kaudella kummatkin voittivat keskinäisissä kerran ja kerran pelattiin tasan. Keväällä liigacupissa joukkueet voittivat toisensa vieraskentällä.

Kummallakin joukkueella on tällä kaudella jalkeilla miehistö, joka voi taistella mitaleista. JJK:lla on näistä kuitenkin mielestäni realistisemmat mahdollisuudet kärkipäähän. Alku on ollut kangerteleva molemmilla, mutta eiköhän se JJK:n nousu ole jo alkanut. Sillä on hyvä hyökkäyspää.

VPS:ltä on kolme pitkäaikaispotilasta pois ja lisäksi heille tärkeän keskikenttäpelaajan Cheyne Fowlerin pelikunto on nyt kysymysmerkki. VPS on pelannut tuon cupin ottelun vuoksi nyt kolme ottelua kahdeksan päivän sisään, mutta se tuskin on ongelma, sillä valmentaja Olli Huttunen tietää kyllä miten harjoituttaa joukkuettaan näin tiiviissä pelitahdissa.

Arvio: 50% - 27% - 23%





6. Silkeborg – Ob Odense  1  kerroin 1,95

Silkeborg Tanskassa kuudentena, OB kymmenentenä – eroa 11 pistettä. Silkeborg on pelannut viime ajat hyvin vaihtelevin tuloksin, viimeksi se voitti kotonaan heikon Lyngbyn 3-0. OB on pelannut pitkään heikoin tuloksin ja nytkin sillä on kahden peräkkäisen tappion putki allaan, viimeksi se hävisi kotonaan AGF:lle 1-2. Maaliskuun viides pelattiin OB:n kotikentällä 2-2 tasuri.

Silkeborg kotonaan tällä kaudella bottom-6 joukkueita vastaan: 3 voittoa – 2 tasuria – 3 tappiota. OB vieraissa top-6 joukkueita vastaan: 2 v. – 3 t. – 2 h.

Silkeborg on pelannut erittäin tasaisesti ja notkahduksia ei ole tullut. Heillä on joukkueessaan kokenut runko. Hyökkääjä Pourie on nyt kuuma pelaaja; viime ottelussa hän teki 2 maalia. Puolustaja Poulsen palaa kokoonpanoon.

OB on tuloksellisessa kriisissä. He kuitenkin pelasivat kohtuullisen hyvin edellisen ottelunsa ja olisivat ehkä ansainneet tasapelin. Poissaolijoiden määrä on nyt liian suuri, että joukkueeella olisi realistiset mahdollisuudet taistella voitosta. Pelikiellossa on keskikenttäpelaajat: Djemba-Djemba ja Traore, sekä puolustaja Mendy. Puolustaja Reginussen on loukkaantuneena ja kolme pelaajaa ovat epävarmoja tapauksia vammojen vuoksi. Maalivahti Christiansen on tervehtynyt oltuaan pitkään poissa.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 48% - 26% - 26%



14. Manchester City – Manch. United yli 3 maalia  2 kerroin 2,55

Kolme ottelua pelaamatta United johtaa sarjaa ja toisena, kolmen pisteen päässä on City. Jos United voittaa on se käytännössä mestari, jos City voittaa on kaikki vielä auki – City ei halua tasuria. Kauden tärkein ottelu Englannissa – onko Cityn miljoonamiehistö tärpeeksi kova joukkueena voittamaan Unitedin tälläisessä tilanteessa.

Kolme aiempaa kohtaamista tämän kauden aikana on päättynyt seuraavin tuloksin: Elokuussa Community Shield Wembleyllä – United voitti 3-2, Lokakuussa liigassa City voitti Unitedin kentällä 1-6 ja Englannin Cupissa tammikuussa United voitti Cityn kentällä 2-3.

Kuten huomaamme kaikki tämän kauden keskinäiset kohtaamiset ovat tuottaneet vähintään viisi maalia. Mielestäni tästä kannattaa vetää liian pitkälle menevät johtopäätökset ja pitää kohteessa vaadittavaa neljää maalia todennäköisenä. Ei tässä otteluparissa nytkään puolustelemaan ruveta, vaan mennään päästä päähän ja todennäköisesti City tekee enemmän maaleja.

Mario Ballotelli on kärsinyt kolmen ottelun pelikieltonsa, mutta tuskin korvaa Agueroa tai Teveziä kärjessä, koska tämä on kuuma kärkipari tällä hetkellä. Pystyykö Tevez upottamaan vanhan seuransa vai ovatko paineet liian kovat? Cityn puolustaja Micah Richards tekee paluun oltuaan yhden ottelun pois, polvivamman takia. Unitedilla poissa vain tutut pitkäaikaispotilaat.

Ennuste lopputuloksesta(ei kohteen tulos): 44% - 28% - 28%



15. Sporting Lissabon – Academica  1  kerroin 1,50

Sporting Portugalissa neljäntenä, Academica 14. – eroa 30 pistettä. Sportingin kolmen ottelun voittoputki katkesi torstaina, kun se hävisi Eurooppa-Liigan välierässä Bilbaolle vieraskentällä 3-1 ja tippui finaalista. Academica on hävinnyt viisi ottelua peräkkäin, viimeksi se hävisi maanantaina kotonaan Olhanenselle 0-1. Joulukuussa tasattiin pisteet Academican kentällä 1-1.

Sporting kotonaan bottom-6 joukkueita vastaan tällä kaudella: 5 voittoa – 0 tasuria – 0 häviötä. Academica vieraissa top-6 seuroja vastaan: 0 v. – 1 t. 3 h.

Tämä on toukokuun 20. päivä pelattavan portugalin cupin finaalin esinäytös – nämä seurat kohtaavat toisensa loppuottelussa. Kun Braga hävisi perjantaina on Champions-Liigan karsintapaikka edelleen kuuden pisteen päässä Sportingilta. He pelaavat vielä 3 ottelua ja Braga 2. Ehdottomasti pakkovoiton paikka isännille.

Academica pelasi hienon syyskauden ja oli pitkään Eurooppaan oikeuttavilla paikoilla. Nyt joukkue ei ole voittanut neljään kuukauteen ja putoamisviiva on alapuolella, kahden pisteen päässä. En millään usko, että Academica saisi juuri nyt juonesta kiinni ja pystyisi kiusaamaan kovaa vastustajaansa. Tuoreita poissaoloja ei kummaltakaan tiedossani. Jos Veikkaus pitää kertoimensa 1,5:ssä on se kerroinvertailussa kärkiluokkaa.
Ennuste: 65% - 23% - 12%


                           City vs United