Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 29.4.2012



29. Atalanta – Fiorentina  1  kerroin 2,45

Atalanta Italiassa 12., Fiorentina 16. – eroa 2 pistettä. Atalantalla viidestä viime matsista kaksi voittoa ja kolme tappiota, viimeksi tiistaina se voitti kotonaan Chievon 1-0. Fiorentina ei ole hävinnyt neljään otteluun ja viimeksi se voitti keskiviikkona vieraissa Rooman 1-2. Joulukuussa Fiorentinan kotikentällä nämä pelasivat tasan 2-2.

Kumpikin luultavasti tarvitsee vielä muutaman pisteen jäljellä olevista neljästä ottelusta, välttääkseen putoamisen. Atalantalla on vaikea loppuohjelma, joten nyt olisi kolmen pisteen paikka. Kumpikin seura on nyt kuitenkin ihan OK vireessä näin loppukaudesta, joten tuskin kumpikaan siirtyy sarjaa alemmas.

Tässä ottelussa näyttäisi olevan kyse siitä, että kumpi pystyy korvaamaan poissaolijansa paremmilla miehillä. Atalantalta on sivussa pelikiellon vuoksi puolustaja Stendardo ja keskikentän Cigarini. Neljä maalia kaudella tehnyt hyökkääjä Marilungo on loukkaantuneena. Fiorentinan ykkösmaalivahti Boruc on pelikiellossa. loukkaantuneina ovat: Keskikentän Vargas ja tärkeä keskikenttäpelaaja Montolivo, sekä yhden maalin kaudella tehnyt hyökkääjä Amauri ja 4 maalia tehnyt hyökkääjä Cerci.

Kv. vedonlyöntitoimistojen ennuste: 34% - 39% - 27%



35. SönderjyskE – Bröndby  1  kerroin 2,55

SönderjyskE Tanskan sarjassa seitsemäntenä, Bröndby yhdeksäntenä – eroa 5 pistettä. SönderjyskE on voittanut kaksi viimeistä otteluaan, viimeksi kaatui keskiviikkona kotikentällä sarjajohtaja FC Kööpenhamina cupin pelissä. Bröndby on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan, viimeksi se hävisi sunnuntaina kotikentällään Midtjyllandille 0-2. Maaliskuun neljäs päivä Bröndby voitti SönderjyskEn kotonaan 1-0.

SönderjyskEn hyökkääjä Antipas sai punaisen kortin viime liigaottelussa, mutta nyt Tanskan kurinpitovaliokunta on päättänyt mitätöidä sen väärin tuomittuna – toisinsanoen ei pelikieltoa tiedossa. Vaikka he voittivat Kööpenhaminan cupissa keskiviikkona, niin tippuivat he jatkosta yhteismaaleilla. Kotijoukkue on pelannut huonosti Bröndbyä vastaan viime vuosina, sillä edellinen voitto on vuodelta 2006.

Bröndbyä pidetään toisena Tanskan suurseurana ja siltä odotetaan aina voittoa, mutta nyt se on vajonnut keskinkertaisuuteen tai jopa vieläkin alemmas. Viime ottelussaan kotikentällä Midtjyllandia vastaan sillä ei ollut ottelun aikana ainoatakaan laukausta maalia kohti! Kummallakaan ei uusia loukkaantumisia.

Ennuste: 33% - 28% - 39%



42. St.Mirren – Hibernian  2  kerroin 2,80

St.Mirren Skotlannin putoamissarjassa kolmantena, Hibernian toiseksi viimeisenä eli viidentenä – eroa 9 pistettä. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet viime viikot vaihtelevin tuloksin; sekä voittoja, tasapelejä ja tappioita lähes yhtä paljon. St.Mirren pelasi viimeksi 4- 4 kotitasurin, sarjajumbo Dunfermlinen kanssa. Hibernian hävisi kotonaan putoamissarjaa johtavalle Kilmarnockille 0-1. Tällä kaudella keskinäisissä kummatkin ovat voittaneet kerran ja maaliskuun kolmas päivä pelattiin 0-0 Hibernianin kentällä.

St.Mirrenillä on käytössään täysi miehistö, kun puolustaja Jeroen Tesselaar palaa kentille pelikieltonsa jälkeen. Hibsiltä puuttuu edelleenkin ykkösmaalivahti Graham Stack ja keskikentän Danny Galbraith loukkaantumisten vuoksi.

St.Mirrenillä ei ole sarjassa enää oikein mitään motivoivaa tavoitetta. Hibernian on karsijan paikalla ja kun Dunfermline eilen voitti on suoraan putoamiseen matkaa enää 3 pistettä – säilyjän paikalle on matkaa 5 pistettä. Hibernianilla on potentiaalia parempaan, sen osoittavat mm. parantuneet otteet kentällä viime aikoina ja selvisihän se cupin loppuotteluunkin. Tälläisistä matseista Hibernianin täytyisi ottaa täysi pistepotti ja ainakin yritys on kova.

Ennuste: 41% - 29% - 30%



54. Leiria – Feirense  2  kerroin 2,80

Portugalin liigan jumbofinaali; kotijoukkue viimeisenä, vierailija toiseksi viimeisenä – eroa 2 pistettä. Leirialla ei voittoa neljään matsiin, viimeksi se hävisi vieraissa Guimaraesille 3-2. Feirense ei ole kärsinyt tappiota kahteen matsiin, viimeksi se voitti kotonaan Setubalin 1-0. Joulukuussa Feirense voitti Leirian kotonaan 2-1.

Kummallakaan ei merkittäviä pelaajia loukkaantuneina tai pelikiellossa. Kumpikin tarvitsee kipeästi voittoja pysyäkseen ylimmällä sarjatasolla, kun sarjaa on jäljellä 3 kierrosta.

Ottelun asetelmia leimaa Leirian talousvaikeudet ja siitä aiheutunut neljän kuukauden viive palkanmaksussa. Leirian pelaajat uhkasivat viikolla, etteivät pelaa tätä peliä, jos eivät saa rahojaan – johto on kovana ja ilmoitti, että palkat maksetaan vain jos säilytään sarjassa. Massiivinen peli, joka alkuasetelmaltaan on outo, eikä tilanne mielestäni voi edistää Leirian esityksiä pelikentällä. Kotijoukkueen pelaajat ovat varmaankin vihaisia ja harmissaan ja kun Feirense on saanut juonesta kiinni kahdessa viime ottelussaan on kakkonen järkevä valinta.

Ennuste: 31% - 32% - 37%



66. IFK Mariehamn – Honka  1  kerroin 2,35

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Maarianhamina on kerännyt pisteitä 4 ja Honka yhden ainoan. Maarianhamina voitti keskiviikkona cupissa Gnistanin 1-4. Honka voitti keskiviikkona vieraskentällä Atlantiksen 0-3. Viime kaudella Maarianhamina voitti kaksi kertaa, kerran pelattiin tasan ja kerran Honka voitti.

Maarianhamina on aina ollut hyvä kotijoukkue ja kun vastaan tulee tehottomasti Veikkausliigan aloittanut Honka, ykkönen on oikea merkki. Isäntien Petteri Forsell on oivassa maalivireessä; viikolla hän teki kaksi osumaa Gnistanin verkkoon. Hongalla on ollut suhteellisen helppo alkuohjelma, josta saaliina siis vain yksi piste.

Arvio: 39% - 28% - 33%





99. Brann – Vålerenga  2  kerroin 2,90

Molemmat pelanneet viisi ottelua – Brannilla on kolme pistettä ja Vålerengalla seitsemän. Brann on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi vieraissa Haugesundille 2-1. Vålerenga hävisi edellisen ottelunsa kotikentällään Sogndalille 0-2. Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa vieraskentällä.

Brannin keskikenttäpelaaja Sokolowski ja jamaikalainen Austin missaavat tämän pelin loukkaantumisten vuoksi. Vålerengalta 4 miestä on epävarmoja osallistumisestaan peliin, pienten vammojen vuoksi.

Brannilla on hyvä pelaajamateriaali ja seura tulee nousemaan pois viimeisten joukosta. Se on pohjoismaisen mittakaavan mukaan suurseura; kahdessa ottelussa on käynyt yhteensä lähes 25 000 ihmistä. Seura on kotoisin Bergenistä, kun taas Vålerengan tulee Oslosta. Vålerenganilla oli edellisessä ottelussa huonoa tuuria ja heidän puolustuksensa näytti epävarmalta. Uskon, että Brannin kurssi ei lähde ihan vielä nousuun, vaan hapuilu jatkuu.
Arvio: 45% - 27% - 28%
              Westmarch, St.Mirrenin koti 1883-1894