Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 17. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 17.5.2012



88. RoPS – KooTeePee  1  kerroin 1,55

Kummatkin ovat pelanneet ykkösessä kolme ottelua; RoPS on saanut kasaan 7 pistettä ja KooTeePee 5 pistettä. Viimeksi RoPS pelasi vieraissa 0-0 sarjakärki PK-35:n vieraana. KooTeePee pelasi puolestaan 0-0 kotonaan sarjajumbo-Hämeenlinnaa vastaan ja jumbo sai ekan pisteensä. Joukkueet eivät viime kaudella pelanneet keskenään, koska RoPS oli Veikkausliigassa.

RoPS ei ole päästänyt tällä kaudella vielä ainoatakaan maalia, kun taas KooTeePee on päästänyt yhden.” Rovaniemeläisillä on erittäin vahva topparipari ja myös hyökkäyksestä löytyy laatua. Erityisesti meidän on huomioitava RoPSin pelintekijä Riveira, targetti Alexander Kokko sekä tuulennopea Emmenike Mbachu vasemalla laidalla”, toteaa KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen. Kummankin joukkueen puolustus siis toimii, maaleja RoPS on tehnyt 3 eli 1/ottelu ja KooTeePee 4 yhteensä. Viimeksi kumpikin pelasi maalittoman tasapelin, mutta kun RoPS:n vastus oli sarjajohtaja vieraskentällä, niin KooTeePee pelasi jumboa vastaan kotikentällä. Matka on yksi erittäin merkittävä tekijä. En tiedä millä aikataululla kotkalaiset matkustavat, mutta matkustaminen asettaa painot vaakakupissa RoPS:n puolelle. Kotkassa isännät olisivat niukka suosikki RoPS:a vastaan, mutta Rovaniemellä on RoPS selkeä ennakkosuosikki.

RoPS:lta puuttuu päävalmentaja Kari Virtanen ottelusta perhesyiden vuoksi. Janne Hyppösen luotsaamalta KooTeePee:ltä puuttuu mahdollisesti tärkeä keskikenttämies Juho Nykänen (1 maali kaudella), loukkaantumisen vuoksi. Joukkueen vahvuuteen kuitenkin palaavat: Keskikentän  Henri Järviniemi ja puolustaja Giorgi Ositashvili, loukkaantumisten jäljiltä.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 56% - 26% - 18%



103. SJK – PK-35  X  kerroin 3,25

Jalkapallon Ykkösen kärkiottelu – kummatkin ovat keränneet kolmesta ottelustaan 7 pistettä. SJK voitti viimeksi Viikingit vieraissa 0-2. PK-35 pelasi RoPS:n kanssa kotikentällä 0-0. Joukkueiden aiempia kohtaamisia ei löydy tilastoista, joten tämä taitaa olla ensimmäinen.

SJK:lla on useita pitkäaikaispotilaita, mutta pitkään Suomessa pelannut keskikentän Chris Cleaver on taas pelikuntoinen – hän on myös joukkueen kapteeni. Toisen keskikenttäpelaajan, Aki Sipilän (1 maali kaudella) korttitili täyttyi edellisessä ottelussa ja hän huilaa tämän matsin. Myös PK-35:llä on useita pitkäaikaisloukkaantuneita, joista merkittävimmät taitavat olla: Keskikentän Petri Oravainen ja hyökkääjä Ikenna Ikegwuonu. Lisäksi joukkueesta puuttuu pelikiellon vuoksi keskikentän Pablo Gomez-Marttila.

Tässäpä taitaa olla vastakkain kaksi Ykkösen nimekkäintä ja vahvinta seuraa; varsinkin SJK:n nimilista vilisee entisiä Veikkausliigapelaajia. PK-35 aloitti sarjan 9-0 voitolla Hämeenlinnasta, jota seurasi 0-4 voitto Viikingeistä. SJK on pelannut tasaisempia pelejä. Kumpikin joukkue kunnioittaa toistaan ja peli saattaa olla varovaista – tasapeli voisikin olla kummallekin hyvä tulos. Vaakaa isäntäjoukkueen suuntaan painaa se, että vielä tämä ottelu pelataan SJK:lle tutulla Seinäjoen Jouppilanvuoren tekonurmella – seuraavaan otteluun siirrytään Keskuskentän luonnonnurmelle. Sarjanousija SJK ei ole hävinnyt 41:een otteluun  ja tuskin häviää nytkään.

Arvio: 37% - 28% - 35%





126. Djurgården – Gefle  1  kerroin 1,55

Joukkueet pelanneet yhdeksän ottelua Ruotsin sarjassa; Djurgården on kerännyt niistä 10 pistettä ja Gefle 6 pistettä. Viimeksi Djurgården pelasi tasan 1-1 Åtvidabergin kanssa lauantaina kotikentällään. Gefle pelasi maanantaina 0-0 kotonaan Sundsvallin kanssa. Viime kaudella molemmat keskinäiset ottelut päättyivät tasatulokseen.

Kummatkin joukkueet pelasivat edellisessä ottelussaan huonosti. Djurgårdenia kuitenkin rasitti vielä kova paikalliskamppailu AIK:ta vastaan, eikä valmistautuminen Åtvidabergiä vastaan ollut varmaan paras mahdollinen. Nyt joukkue on saanut valmistautua otteluun pari päivää kauemmin kuin Gefle. Ottelun kuva tulee olemaan seuraavanlainen: Djurgården pitää palloa ja etsii maalintekopaikkoja Geflen tiiviin ja hyvin organisoidun puolustuksen keskeltä, Gefle tuskin saa ottelussa muutamaa tekopaikkaa enempää mahdollisuuksia. Geflen puolustuksesta todennäköisesti puuttuvat loukkaantuneet: Mård ja Bernhardsson, jotka olisivat molemmat avauksen miehiä. Veikkauksen kerroin on ihan OK ykköselle.

Arvio: 63% - 24% - 13%



137. Torquay – Cheltenham  2  kerroin 3,40

Englannin League Twon nousukarsintojen semifinaalin toinen osa. Ekan osan Cheltenham voitti 2-0. Torquay sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja Cheltenham kuudenneksi – eroa joukkueiden välillä oli 4 pistettä. Torquaylla on allaan kaksi peräkkäistä tappiota, Cheltenhamilla kolme peräkkäistä voittoa. Runkosarjassa nämä pelasivat Torquayssa tasan ja Cheltenhamissa Torquay voitti.

Torquay joutuu illan otteluun ilman parasta maalintekijäänsä, hyökkääjä Rene Howea (13 maalia) – hän loukkaantui ekassa osassa, eikä pysty nyt pelaamaan. Joukkue saa kuitenkin takaisin sairaudesta toipuneen keskikentän Danny Stevensin (8 maalia). Cheltenhamin riveihin palaa loukkaantumisen jäljiltä, Everton-laina, 18-vuotias keskuspuolustaja Luke Garbutt (2 maalia).

Torquay ei ole voittanut kuuteen otteluun (3t., 3h.). Viime kaudella Torquay selvitti tiensä play-off finaaliin, mutta hävisi Stevenagelle 1-0. Kaksi hyvin tasaista joukkuetta, kummatkin voittivat 50% pelaamistaan sarja-otteluista tällä kaudella. Vain kerran on tällä tasolla kahden maalin takaa-ajoasemasta päästy finaaliin. Torquay ottaa riskejä ja Cheltenham rankaisee niistä.

Ennuste: 48% - 28% - 24%
                                          Plainmoor, Torquay (linkki)


Jalkapallotarjonta on Euroopan merkittävien sarjojen päättyessä heikkoa ja tietoa on vaikeampi löytää, joten tavoistani poiketen tässä yksi pesisvihje – teksti on kopsattu suoraan Joensuun Mailan kotisivuilta, koska en osaa kirjoittaa pesisvihjetekstiä itse.

90. Joensuu – Nurmo  X  kerroin 2,95

Nurmon joukkue uusiutui melkoisesti tälle kaudella. Joukkue menetti vahvuudestaan molemmat Vainionpäät ja Jarkko Paloniemen. Henri Heinäheimo  loukkaantui viime kaudella eikä ole kuntoutunut nilkkavammastaan ja on näin poissa joukkueen kuvioista. Käynnissä on siis joukkueen nuorennusleikkaus.

Vainionpäiden menetys teki ison loven lyöntivoimaan; parivaljakon lyödyt juoksut olivat 2+60; eli puolet joukkueen runkosarjan kokonaislyöntimäärästä (132). Nurmon ”pelastukseksi” seura sai aikaan sopimuksen Kankaanpäässä viime kaudella juoksuja mättäneen jokeritykki Matti Korhosen kanssa. Lyöjätilastossa kuudenneksi sijoittunut Korhonen paikkaa Vainionpää –menetykset yksinään; viime kauden lyötyjä juoksuja kertyi kaikkiaan 61.

Nurmon Jymyn ensimmäiset ottelut tällä kaudella ovat olleet tappiollisia ja pistepussissa on vain piste vierasottelusta Jyväskylässä, jossa Kiri vei ottelun 2-1 –lukemin. Kotiavauksessa Kouvolaa vastaan pisteitä ei herunut. Joensuulla on vastaavanlainen tilanne, kun Hyvinkää ja Kankaanpää –ottelut tuottivat yhden jaksovoiton ansiosta yhden pisteen. Kankaanpää ei saanut lyötyä JoMan kentästä juoksua, mutta voitto ottelun 1-0 joensuulaisten harhaheiton ansiosta.

Kauden kohtaamiset:  Tällä kaudella joukkueet eivät ole vielä kohdanneet. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja otteluvoitot tasattiin vähäjuoksuisissa otteluissa: Joensuu oli parempi kotikentällään 1-0 (1-1, 2-0). Nurmo vei pitemmän korren kotiottelussaan selvemmin 2-0 (3-2, 1-0) –numeroin

Kotijoukkue:  Joensuulla on allaan kohtuullisesti sujuneet harjoitusottelut sekä kohtuullisesti kulkenut sarja-avaus. Ulkopeli on hyvässä kuosissa ja kärki Sirviö – Kivinen - Nousiainen  menee kentälle hyvin.

Nurmon ulkokenttä ei liene viime kauden tasolla, joten Nissinen - Rautiainen -Nousiainen - Heikkinen - Tervo  -viisikolta odotetaan onnistumisia; ukkoa pitää saada tupaan ensimmäisiä otteluja tiheämmässä tahdissa. Nurmon kärki pitää saada kuriin ja herran nuhteeseen siten, ettei pääkotiuttaja -Korhoselle tule tilaisuuksia kotiutuksiin; Korhonen kun lähes yksin kantanee vastuuta Nurmon kotiutusten onnistumisista.

Vierasjoukkue:  Pelinjohtaja Jarmo Anian katseet ovat joukkueen nuoriso-osastossa. Junnut kantoivat melkoista vastuuta jo viime kaudella ja tänä vuonna Jani Viljanen lukkarina on isossa roolissa, Juho Toivola ja Kalle Kero  paikkaavat viime kaudesta heikentynyttä kotiutusosastoa ja Joonas Hiirikoski sekä Juuso Myllyniemi ovat johtavina pelaajina ulkopelissä astuvat jälleen ison askeleen eteenpäin vastuun kantamisessa.

Loukkaantumiset / pelaajavaihdokset:  Kummallakaan joukkueella ei ole avainpelaajia sairastuvalla.

Tilastohuippu:  JoMan kotiuttajajokeri Tommi Nissinen vei kausilla 2010-11 Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden takoen noilla kausilla yhteensä 6 + 124 juoksua. Sarja-avauksessa tuli jo kaksi tikkiä hyvillä merkatuilla lyönneillä, mutta Kankaanpäässä tilastot eivät kaunistuneet. Nurmo –ottelussa on aiheellista odottaa lisäjuoksuja.

Taisteluparit: lukkarit Mika Väisänen ja  Jani Viljanen. Väiski Väisänen palasi viiden vuoden ”tauon” jälkeen Superpesiksessä joukkueensa päälukkariksi. Näyttöhalut ovat kovat ja kokemusta on kertynyt Oulun vuosilta rutkasti. Virkaveli Viljasella on takanaan kaksi kautta pääsarjassa ja kehitystä miehellä on tapahtunut. Ottelun kulun kannalta on sillä merkitystä, kumpi saa vastustajan mailamiehet pidettyä paremmin kurissa.

Arvio lopputuloksesta: Nurmo on ollut viime vuosina paha kanto kaskessa Joensuulle. Nyt pienillä muutoksilla selvinnyt kotijoukkue on lievästi niskan päällä ja vie otteluvoiton viimeistään supervuoroparissa.