Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 16. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 16.5.2012



28. VPS – Jaro  2  kerroin 3,20

Kummatkin ovat pelanneet Veikkausliigassa 6 ottelua; VPS on kerännyt niistä 7 pistettä ja Jaro vain 3. Viimeksi VPS hävisi vieraissa TPS:lle 1-0 ja Jaro hävisi kotonaan Hongalle 0-1. Viime kaudella kummatkin voittivat Jaron kotona kerran ja VPS:n kotiottelu päättyi tasapeliin. Talvella kohdattiin kahdesti liigacupin merkeissä ja kummatkin voittivat kotiottelunsa 1-0.

Pohjanmaan derby. Ennakkoasetelmissa yksi kysymys nousee ylitse kaiken; kuka pelaa VPS:n maalivahtina? Joukkue lähti kauteen kolmella maalivahdilla, joista Janne Henriksson lähetettiin lainalle Kraftiin hakemaan pelituntumaa. Bouna Coundoul sai punaisen kortin ottelussa Honkaa vastaan, eikä voi olla tänään maalivahtina ja kakkosmolari Juuso Kevari ajettiin ulos edellisessä ottelussa ja on nyt pelikiellossa. Tuossa edellisessä ottelussa maaliin marssi loppuajaksi ulosajon jälkeen puolustaja Jyrki Saranpää, joka torjui myös ulosajotilanteen seurauksena tuomitun rankkarin. Puolustaja Saranpää on yksi vaihtoehto VPS:n maalille. Tuon TPS-ottelun jälkeen puhelimet ovat käyneet kuumina ja eiköhän sieltä joku oikea maalivahti ilmesty kuitenkin VPS:n maalille. Maanantaina iltapäivällä valmentaja Olli Huttunen ei kuitenkaan tiennyt vielä kuka keskiviikkona torjuu hänen joukkueessaan. Tiistaina Pohjalainen-lehti uutisoi, että entinen VPS-vahti Peter Kauppi pelaisi joukkueen maalilla, hän on tällä kaudella pelannut kenttäpelaajana kutosdivarin Jukolan Pallon riveissä Vaasassa. Toppari Augustine Jibrin loukkaantui edellisessä ottelussa, eikä pelaa neljään viikkoon. Muuten vaasalaisten sairastupa on tyhjentynyt, Tony Björkiä lukuun ottamatta. Jaron tuoreita poissaolijoita ei ole tiedossani.

Ilman tuota maalivahtiongelmaakin tiedossa olisi tasainen taistelu. Uskon, että Jaronkin ryhmä alkaa vähitellen hitsautumaan yhteen ja Eremenkon opit alkavat käytännössäkin toimimaan.                              Otteluohjelma illan peliin

Ennuste: 43% - 28% - 29%





32. AC Oulu – OPS  2  kerroin 2,95

AC on pelannut ykkösessä kolme matsia, joista se on saalistanut 2 pistettä. OPS on pelannut vasta kaksi ottelua, joista on tullut 4 pistettä. Viimeksi AC pelasi vieraskentällä torstaina HIFK:ta vastaan 2-2 tuloksella. OPS voitti lauantaina kotonaan JIPPO:n 2-1. Viime kaudella AC voitti kummatkin keskinäiset kohtaamiset ja maaliskuussa AC voitti cupin ottelussa OPS:n 0-2.

Kummankaan joukkueen peli ei ole vielä tässä vaiheessa kautta valmista. Joukkueiden valmentajina ovat legendaariset nimet: Juha Malinen (AC) ja Luiz Antonio (OPS). AC on yhtenäisempi joukkue, jossa on useita kokeneita runkomiehiä, kun taas OPS koostuu taitavista yksilöistä, joista monet ovat täksi kaudeksi tulleita ulkomaalaisvahvistuksia. Tässä paikallisottelussa on aina ylilatauksen vaara kummallakin joukkueella ja näyttäisi siltä, että Juha M. osaa valmistaa joukkueensa paremmin näihin massiivisiin paikallisvääntöihin. OPS on kuitenkin aloittanut kauden paremmin ja on varmasti yllätysvalmis. Kummastakaan joukkueesta ei tiedossani uusia poissaolijoita ja AC:n sairastupa on täysin tyhjä.       Otteluohjelma illan peliin

Ennuste: 46% - 27% - 27%



50. Rosenborg – Hönefoss 2

Rosenborg johtaa Norjan sarjaa. Se on kerännyt kahdeksan kierroksen jälkeen 16 pistettä. Hönefoss on pelannut saman määrän otteluita ja kerännyt niistä 10 pistettä. Viimeksi Rosenborg pelasi 1-1 Sandnesin vieraana. Hönefoss hävisi kotonaan Odd Grenlandille 1-4. Joukkueet eivät kohdanneet viime kaudella, koska Hönefoss on sarjanousija.

Näyttää selvältä kotivoitolta tilastoja katseltaessa, mutta Rosenborgilta on iso liuta miehiä loukkaantuneiden kirjoissa. Tähän otteluun on varmasti vaikea asettaa kertoimia. Tosin jos Rosenborgilla on suuria miehistöongelmia, niin Hönefoss floppasi viime pelissään totaalisesti – esitys oli surkea. Rosenborgilta puuttuvat todennäköisesti seuraavat pelaajat tästä ottelusta: p. Ankersen, kkp. Henriksen (1 maali kaudella), p. Dorsin (2 maalia), h. Holm (0 maalia), kkp. Chibuike (0 maalia), h. Jamtfall (0 maalia), mv. Bråthen ja pelikiellossa oleva h. Prica (3 maalia).

Jos isoa yllätystä hakee, niin tässä voisi olla sen paikka, olettaen että Hönefoss on ottanut opikseen edellisestä ottelustaan ja lähtee tähän taistelumielellä. Rosenborgin poissaolot taisivat vaikuttaa jo edellisen ottelun tulokseen.

Arvio: 75% - 17% - 8%



64. Odd Grenland – Sandnes Ulf  2 

Norjan tippausliigassa on pelattu kahdeksan kierrosta. Odd on saanut kokoon 11 pistettä ja Sandnes 12 pistettä. Viimeksi Odd voitti vieraissa Hönefossin 1-4. Sandnes pelasi kotonaan 1-1 sarjajohtaja Rosenborgin kanssa. Joukkueet eivät ole pelanneet vastakkain muutamaan vuoteen, koska Sandnes on sarjanousija.

Oddilta on kahden pelaajan pelikunto epävarma tähän otteluun: Puolustaja Emil Jonassen ja ruotsalainen hyökkääja Matthias Andersson (0 maalia kaudella) käyvät läpi vielä ns. kuntotestin. Sandnes on säästynyt loukkaantumisilta, ainoastaan pitkäaikaispotilas, puolustaja Björnar Holmvik on poissa miehistöstä.

Odd on parantanut peliään huomattavasti heikon alkukauden jälkeen ja on nyt voittamaton kuudessa peräkkäisessä ottelussa. Myös Sandnes on pelannut odotuksiin nähden hyvin. Viimeisin matsi eli tasuri suurta ja mahtavaa Rosenborgia vastaan oli huipputulos. Joukkue vaan tuppaa pelaamaan paremmin kotonaan kuin vieraissa. Kaikesta huolimatta tässä on tasaiset joukkueet vastakkain, kuten sarjataulukkokin osoittaa, joten pelaan hyvällä kertoimella sen puolesta, että Sandnes vie pisteet mennessän Skienin kaupungista.

Ennuste: 58% - 24% - 18%





67. Southend – Crewe  2  kerroin 4,00

Englannin League Twon nousukarsinnan semifinaalin toinen osa, ekan osan Crewe voitti 1-0. Southend sijoittui runkosarjassa neljänneksi, Crewe oli seitsemäs – eroa joukkueiden välillä oli 11 pistettä. Southend päätti runkosarjan kolmeen peräkkäiseen voittoon. Crewen peräkkäisten tappiottomien otteluiden lukumäärä on nyt peräti 17 (8v. – 9t.). Southend voitti kummatkin joukkueiden keskinäiset ottelut runkosarjassa.

Southendin manageri Paul Sturrock sanoi, että 70% niistä miehistä, jotka olivat kentällä Crewe-ottelussa ovat saaneet hoitoa kolhuihin viime päivät. Kummallakin joukkueella on pieniä loukkaantumisia, jotka eivät kuitenkaan pidä miehiä poissa tästä ottelusta, tosin Crewen keskikentän Luke Murphyn (8 maalia) pelikunto testataan vielä ottelupäivänä.

Southend ei ole historiansa aikana esiintynyt Wembleyn stadionilla, mutta nyt pudottamalla Crewe jatkosta siihen aukeaisi tilaisuus. Tosin kuten muistamme joulukuussa 1930, kun Clapton Orientin kenttää kunnostettiin, se pelasi 2 kotiotteluaan Wembleyllä, siloin kun sen nimi oli vielä Empire Stadium ja toinen noista matseista oli juuri Southendia vastaan.

Marginaalit joukkueiden välillä ovat pienet, mutta jos joukkueella on menossa 17 ottelun tappioton putki, onko kerroin 4 liikaa sen voitolle? Southendille ei kelpaa tasuri, koska se putoaa sillä tuloksella, niinpä jos se ei johda toisen jakson puolessavälissä, se vaihtaa puolustajat pois ja ottaa heidän tilalleen hyökkääjät tai ainakin jotain sinnepäin.

Arvio: 52% - 27% - 21%
                           Raatin Stadion, Oulu