Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

tiistai 15. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 15.5.2012



79. Kiisto – VIFK  2  kerroin 1,50

Jalkapallon kakkosen länsilohkon paikallisottelu. Kiisto on kerännyt neljästä ottelustaan yhden pisteen, viimeksi se hävisi vieraissa Ilvekselle peräti 9-0! VIFK on ottanut kolmesta ottelustaan täydet 9 pistettä, viimeksi kaatui Härmä kotikentällä 3-0. Viime kaudella kummatkin voittivat keskinäisen kotipelinsä.

Kiiston kotisivulla on seuraavanlainen ennakko ottelusta:

 FC Kiisto-VIFK tiistaina 15.5 klo 18:30 Kaarlen kenttä.

Kiisto kohtaa rakkaan paikallisvastustajansa tiistai-illan derbyssä, kun vastaan Kaarlella asettuu VIFK. Joukkueiden kausi on alkanut varsin erilaisesti. Kiisto ei ole vielä onnistunut ottamaan avausvoittoaan ja on saalistanut vasta yhden tasuripisteen. Tähtirintainen VIFK on puolestaan voittanut kaikki pelaamaansa kolme ottelua ja maalierokin on 6-0. VIFK:n puolustus on ollut erittäin pitävä, eikä se ole vielä päästänyt maaliakaan omiin pelaamissaan matseissa. Kiiston hyökkäyspelaajien on siis huomenna käytettävä ne vähät maalipaikat, joita se toivottavasti sarjakärkeä vastaan saa luotua.

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä alkuvuodesta, jolloin sinipaidat (=VIFK)olivat parempia luvuin 3-1. Edelliskaudella voitot menivät tasan. Kevätkierroksella Kiisto onnistui kaivamaan 1-0 voiton mutta syyskierroksella VIFK maksoi potut pottuina ottaen selkeän 3-0 voiton. VIFK lähtee tulevaan peliin ennakkosuosikkina hyvin menneen alkukautensa ansiosta. VIFK:n tähtirinnat on kuitenkin se joukkue, joka todella sytyttää Kiiston taistelemaan, eikä pelistä pisteitä helpolla haluta saman kaupungin seuralle antaa.

VIFK sai juuri ennen kauden alkua laatupelaajia hyökkäyspäähänsä. Uumajasta liittyi joukkueeseen kärkimies Björn-Erik Sunqvist. VPS:ääkin aikoinaan edustanut Rikard Lindroos palasi myös kasvattajaseuraansa. VIFK:n muista avainpelaajista mainittakoon keskuspuolustaja Artur Lemanovicz sekä keskikenttäpelaaja Andreas Strandvall.

Kiistolta on ottelusta sivussa pitkäaikaistoipilaat: Ilkka Laiho, Teemu Enberg, Veli-Pekka Kaikkonen ja Juho Järvinen.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 19% - 20% - 61%



94. Huddersfield – MK Dons  1  kerroin 2,00

Englannin League Onen nousukarsinnan semifinaalin toinen osa, ekan osan voitti Huddersfield 2-0.  Huddersfield sijoittui runkosarjassa neljänneksi, Dons viidenneksi – eroa oli joukkueiden välillä vain piste. Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset ottelut päättyivät kummatkin 1-1 tulokseen.

Huddersfield pelasi asiantuntijoiden arvioiden mukaan yhden kauden parhaista peleistään ekassa osaottelussa.The Huddersfield Daily Examiner-lehden mukaan joukkue tutkii puolustaja Woodsin ja keskikenttäpelaaja Arfieldin (2 maalia kaudella) kunnon  ottelupäivänä. Kaksikko on kärsinyt pikku kolhuista. MK Donsilta sekä keskikenttäpelaaja Chadwick (2 maalia), että ranskalainen puolustaja Kouo-Doumbe (4 maalia) osallistuivat maanantain harjoituksiin, missattuaan ekan osan loukkaantumisten vuoksi.

Ei MK Dons ollut kotonaan niin huono kuin tuloksesta voisi päätellä, sillä oli myös omat paikkansa ottelussa, mutta niistä ei saatu palloa sisään. Nämä ovat melko tasavahvat joukkueet. Kotikenttäetu on kuitenkin Huddersfieldin puolella, vaikka toki ekassa osassakin oli paikan päällä 4 000 heidän kannattajaansa.

Huddersfieldin Jordan Rhodes on tehnyt sarjassa 36 maalia ja teki eka osassakin avausmaalin, vaikka oli nimenomaan Donsin erikoishuomion kohteena. Hän on 22-vuotias Skotlannin maajoukkueessakin jo esiintynyt. Hänen isänsä, Andy Rhodes pelasi myös ammattilaisena jalkapalloa mm. Oldhamissa, missä Jordan syntyi. Hän siirtyi elokuussa-09 Ipswichistä Huddersfieldiin miljoonalla punnalla.

Ennuste: 45% - 27% - 28%



104. Houston – Portland  2  kerroin 5.00

Houston kerännyt MLS:ssä kahdeksasta ottelustaan 11 pistettä. Portland on pelannut yhdeksän matsia ja saanut kasaan 8 pistettä. Sunnuntaina Houston voitti kotonaan D.C.Unitedin 1-0. Portland pelasi edellisen pelinsä reilu viikko sitten, päätyen 0-0 tulokseen kotikentällään Columbusta vastaan. Houston voitti viime kaudella molemmat keskinäiset ottelut.

Nyt on Houston saanut uuden areenan, BBVA Compass Stadium otettiin käyttöön sunnuntain kotipelissä. Areena vetää 22 000 katsojaa ja oli avauksessa loppuunmyyty. Sen erityisen hyvänä puolena on sijainti aivan Houstonin keskustassa. Tämä oli Houstonin kauden eka kotipeli ja sillä on hiukan vähemmän otteluita pelattuna kuin muilla joukkueilla (9-12). Joten nyt on vähän otteluruuhkaa tiedossa, eikä joukkue muutenkaan ole ollut aivan odotetulla tasolla tällä kaudella.

Houston on itse asiassa pelannut kolme ottelua kuuteen päivään, niinpä valmentaja Dominic Kinnear on ilmoittanut kierrättävänsä pelaajiaan, joten tähän otteluun on tulossa penkkimiehiä kentälle. Kummatkin näistä joukkueista piti nollan omassa päässään viime otteluissaan, mutta Portland ei saanut myöskään maalia aikaiseksi. Portlandin Kris Boyd ampui tuossa matsissa kuusi laukausta kohti maalia, mikä on suurin lukema Portlandin pelaajista yksittäisessä ottelussa tällä kaudella. Kris Boyd on kova luu; hän on pelannut Kilmarnockissa, Skotlannissa 153 ottelua, joissa tuli 63 maalia – sitten tuli siirto Rangersiin, jossa hän pelasi 143 ottelua ja teki 101 maalia. Hän siirtyi Portlandiin Turkista täksi kaudeksi ja on nyt tehnyt uudessa seurassaan 3 maalia.

Arvio: 55% - 27% - 18%
                          BBVA Compass Stadium, Houston