Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 14. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 14.5.2012

15. Gefle – Sundsvall 1 kerroin 2,25

Ruotsin sarjaa on pelattu kahdeksan kierrosta. Gefle on kerännyt 5 pistettä ja Sundsvall on saalistanut 8 pistettä. Gefle on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, viimeksi se kärsi tappion torstaina Häckenille vieraskentällä 3-0. Sundsvall on hävinnyt kaksi edellistä matsiaan, viimeksi se sai lähteä tyhjin käsin lauantaina kotiottelustaan Helsingborgia vastaan, 0-1 tuloksella. Sundsvall on sarjanousija, joten nämä eivät kohdanneet toisiaan viime kaudella, mutta maaliskuussa pelatussa harjoitusottelussa Gefle oli kotonaan väkevämpi 3-0 lukemin.
Näiltä joukkueilta odotetaan pelkästään säilymistä, eikä menestymistä sarjassa. Molemmat ovat pelanneet viime ajat huonoin tuloksin, mutta Sundvall on kohdannut viimeksi kaksi kovaa: Göteborgin ja Helsingborgin. Sundsvallilla on lisäksi viisi päivää enemmän aikaa valmistautua tähän otteluun, kuin torstaina pelanneella Geflellä. Gefle on erittäin tiukasti puolustava vastahyökkäysjoukkue. Onkin todennäköistä, että nytkin näemme vain 0-2 maalia ottelussa. Tiedossani ei ole tuoreita poissaolijoita kummastakaan joukkueesta tähän otteluun.
Ennuste: 39% – 29% – 32%

16. Nordsjaelland – OB Odense 2 kerroin 5,55

Nordsjaelland on Tanskan sarjassa toisena ja OB kymmenentenä – eroa 32 pistettä. Nordsjaelland on voittanut viisi edellistä otteluaan, viimeksi kaatui Lyngby vieraissa 0-2. OB ei ole ottanut voittoa kahteentoista otteluun, viimeksi se pelasi 1-1, sarjakärki Kööpenhaminan vieraana. OB voitti heinäkuussa keskinäisen ottelun kotonaan, mutta hävisi maaliskuussa, myös kotikentällään.

Tänään ei kupongilla paljon näitä futiskohteita ole, joten otin tällaisen yllätyksen, jonka toteutumisesta en ole tällä kertaa ihan 100%:n varma. Joukkueethan ovat ennen kauden alkua suoritettuihin asiantuntijoiden veikkauksiin nähden vaihtaneet paikkoja sarjataulukossa. Pikkuseura Nordsjaelland, Farumin kaupungista on yllättänyt kaikki ja taistelee tosissaan mestaruudesta – eroa sarjakärki Kööpenhaminaan on vain 1 piste ja Nordsjaellandilla on helpompi loppuohjelma plus ottelu vähemmän pelattuna. OB:lla on vielä mahdollisuus pudotakin sarjasta. Mutta OB esitti kenties kauden parastaan viime ottelussaan ja sarjakärki oli lähellä kaatua vieraskentällä, mutta Köpiksen pelasti 83:lla minuutilla saatu rankkari. Nordsjaelland on ollut juuri niin vakuuttava viime aikoina, kuin tulokset kertovat, mutta alkavatko suuret odotukset pikkuhiljaa vaikuttamaan joukkueen peliesityksiin?
Nordsjaellandilla oli jopa varaa lepuuttaa kahta keskikentän avainpelaajaansa viime matsissa, Beckmann (7 maalia kaudella) ja Lorentzen (2 maalia) huilasivat. Bjelland palaa loukkaantumisensa jälkeen puolustukseen. OB on kärsinyt viime aikoina useista avainpelaajiensa loukkaantumisista; maalivahti Christiansen ja puolustaja Reginiussen ovat varmuudella ulkona, mutta keskikentän Andreasen (5 maalia) ja Johansson (3 maalia) saattavat jo tehdä paluun. Kapteeni, puolustaja Christensen on pelikiellossa. Tämä tarkoittaa sitä, että OB:lta ovat kummatkin keskuspuolustajat poissa ja joukkueella on nyt nuori ja kokematon keskuspuolustus tähän otteluun.
Vedonlyöntitoimistojen arvio: 62% – 24% – 14%

17. IFK Göteborg – Malmö FF 1 kerroin 2,15

IFK pelannut kahdeksan peliä, joista saanut kasaan 11 pistettä, Malmö pelannut yhdeksän peliä, joista pisteitä on kertynyt 17. IFK:n kolmen ottelun voittoputki katkesi maanantaina, kun se hävisi vieraissa sarjakärki Elfsborgille 1-0. Malmö on voittanut kaksi edellistä peliään ja viimeksi kaatui torstaina kotikentällä Helsingborg 3-0. Viime kaudella nämä joukkueet pelasivat Göteborgissa 0-0 ja Malmössä IFK voitti 0-2.
Nämä kummatkin suurjoukkueet ilmeisesti löytyvät sarjataulukon kärkipäästä, kun sarja päättyy. Malmö on aloittanut sarjan vahvemmin kuin IFK, mutta syynä voi olla, että IFK:n ryhmä muuttui enemmän talven aikana. IFK:n peli on näyttänyt viime aikoina vahvalta, mutta viime pelin tappio tällä hetkellä sarjan vahvimmalle joukkueelle vieraskentällä ollut yllätys. Tiedossani ei ole uusia poissaolijoita kummastakaan ryhmästä.
Ennuste: 42% – 28% – 30%

41. Sheffield United – Stevenage X  kerroin 3,30

Englannin League Onen nousukarsinnan semifinaalin toinen osa, ensimmäinen päättyi 0-0 tulokseen. United sijottui runkosarjassa kolmanneksi ja Stevenage kuudenneksi – joukkueiden välillä oli 17 pistettä eroa. Stevenage pelasi sarjassa viime kuukauden paremmin tuloksin, kuin United, joka pelasi paljon tasureita loppuvaiheessa. Runkosarjassa Stevenage voitti kotonaan Unitedin 2-1 ja Sheffieldissä huhtikuussa pelattiin 2-2.
United on pelannut tasan nyt 3 edellistä matsiaan. Se ei ole hävinnyt kotonaan liigassa tällä kaudella kuin kolmasti. Stevenage ei ole kärsinyt tappiota seitsemään otteluun. Se koettaa saavuttaa nyt kolmannen nousunsa peräkkäisinä kausina; viime vuonna se nousi nousukarsintojen kautta. Kaikki merkit viittaavat tasatulokseen ja jatkoaikaan, katsoin ekan osan netistä ja mieleeni jäi ottelun tasaisuus. Unitedilla on ongelmia hyökkäyksen poissaolijoiden vuoksi ja se on etukäteen arvioituna kotikentällään hiukan vahvempi näistä joukkueista, joten taas lisävahvistus ristille.Näissä Englannin pudotuspeleissä ei ole vierasmaalisääntö voimassa, joten taas lisää todennäköisyyttä tasurille ja jatkoajalle.

Unitediltä puuttuvat loukkaantumisten johdosta: Ykköstykki Ched Evans (29 maalia kaudella) ja toinen hyökkääjä James Beattie (0 maalia). Joukkueen toiseksi paras maalintekijä, hyökkääjä Richard Cresswell (9 maalia) saattaa olla pelikykyinen olkapäävammansa jäljiltä. Boltonista vuokralla oleva keskikentän Michael O`Halloran (0 maalia) on taas käytettävissä myös hyökkäykseen. Ja Itävaltalainen puolustaja Johnny Ertl on taas terveiden kirjoissa. Stevenagella ei ole tuoreita poissaolijoita.
Arvio: 50% – 28% – 22%
                   
Sheffield Unitedin nykyisellekin kotikentälle, Bramall Lanelle putosi pommi joulukuun 12. päivä 1940. Teon tekijä ja motiivi ovat edelleenkin hämärän peitossa.