Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 30. toukokuuta 2012


Tässäpä nyt viimeiset vihjeeni muutamaan kuukauteen – on helpompi löytää tietoja Euroopan suurista jalkapallosarjoista, kuin näistä kotimaisista, siksi pidän nyt kesätauon ja palaan vihjeiden pariin todennäköisesti elokuun lopulla. Ilmaisvihjeitä antaa suomeksi esimerkiksi Veikkaussivut. Kotimaan jalkapallon uutisia kannattaa lukea Kymppipaikasta ja antavat ne joskus vihjeitäkin matseihin. Hyvää kesää kaikille!

Pitkävetovihjeet 30.5.2012

13. Inter – Lahti+1 1 kerroin 1,75
Inter sarjassa toisena, Lahti kahdeksantena – eroa 8 pistettä + Interillä ottelu vähemmän pelattuna. Inter on voittanut viidestä viime ottelustaan 3, viimeksi se voitti torstaina Hakan kotonaan 4-1. Lahti on voittanut ja hävinnyt kaksi, viimeisistä viidestä ottelustaan. Edellisellä kierroksella se hävisi sunnuntaina HJK:lle vieraskentällä 2-0. Huhtikuun lopussa nämä joukkueet kohtasivat Veikkausliigan pelissä ja tuolloin Inter vei pisteet Lahdesta 0-5 lukemin.

Interillä on pelaajatilanne hyvä, sillä sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat: Puolustaja Kalle Parviainen ja keskikentän Babacar Diallo, joista kummallakaan ei ole otteluita tällä kaudella tilillään. Keskikentän Joni Kauko (2 maalia kaudella) ja viime pelissä loukkaantunut maalivahti Magnus Bahne ovat pelikunnossa, kuten todennäköisesti myös puolustaja Henri Lehtonen, vaikka Lahden kotisivut listaavatkin hänet poissaolijaksi. Lahdella on paha tilanne loukkaantumisten suhteen, sillä poissa ovat joukkueen kaksi parasta maalintekijää tällä kaudella. Hyökkääjä ja seuran paras maalintekijä Tommi Kari (4 maalia) loukkaantui niin pahasti, että hänen kautensa on ohi. Myös jo pidempään loukkaantuneina olleet hyökkääjä Drilon Shala (2 maalia) ja keskikentän Mika Mäkitalo ovat edelleen sivussa. Lisäksi joukkuetta on koetellut viime aikoina flunssa-aalto ja siksi usea mies ei ole niin terävällä pelipäällä kuin normaalisti. On Lahdesta kuulunut hyviäkin uutisia, sillä saksalaistoppari Hendrik Groβöhmichen pelasi jo viime pelissä, oltuaan alkukauden poissa – hän on talven pelien perusteella tärkeä pelaaja joukkueelleen. Lahti sai myös aivan uuden miehen, kun saksalainen keskikenttäpelaaja Edgar Bernhardt saapui Suomeen ja Etelä-Suomen sanomat uutisoi, että hänen pelilupansa on myös saapunut.

Ei kuitenkaan kauhean houkutteleva kohde pelattavaksi, kun kerroin suosittelemalleni merkille on noinkin alhainen, mutta taas on pula kohteista, joista on saatavilla objektiivistä suomen- tai englanninkielistä tietoa netistä, joten otin tämän mukaan. Huomioitavaa on kohdepelissä sekin, että Lahti pelasi sunnuntaina ylimääräisen pelin Interiin nähden ja sillä on suuri merkitys näin otteluruuhkassa. Tämä on Interille toiseksi viimeinen ottelu Paavo Nurmi- Stadionilla, sillä Jaro-ottelun jälkeen päästään takaisin Kupittaalle.

Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 77% – 16% – 7%


15. AC Oulu – KooTeePee 1 kerroin 1,70
Kummatkin pelanneet ykkösessä kuusi ottelua – Oulu on kerännyt 6 pistettä ja KooTeePee 5 pointsia. Oulu voitti edellisessä ottelussaan sunnuntaina kotonaan Viikingit 5-0 lukemin. KooTeePee pelasi edellisen ottelunsa torstaina ja hävisi kotonaan sarjakärki SJK:lle 0-1 lukemin. Viime kaudella keskinäisissä otteluissa joukkueet voittivat toisensa kotikentällään kahden maalin erolla.

Oulun terveystilanne on hyvä. Toppari Juho Meriläinen loukkasi itseään eilen ja hänen pelikuntonsa ratkaistaan tänään. KooTeePeestä ei ole tiedossani tuoreita poissaolijoita.

KooTeePeellä on nyt allaan kolme peräkkäistä tappiota, tosin kaksi niistä on sarjan kärkiduon joukkueita vastaan. Kotkalaiset lähtivät Oulun reissulle jo eilen, joten matkan rasitukset ovat vähäisemmät kuin ottelupäivänä matkustettaessa. Oulu piti edellisessä ottelussaan ekaa kertaa tällä kaudella verkkonsa puhtaana ja merkkejä on olemassa paremmasta. Uskon kuitenkin, että Oulu, jolla on runkona kokeneita tähtipelaajia tulee taistelemaan tosissaan noususta Veikkausliigaan.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 57% – 24% – 19%


16. SJK – OPS 1 kerroin 1,55
SJK on kerännyt kuudesta ottelustaan 16 pistettä ja johtaa Ykköstä, OPS on pelannut viisi ottelua ja saanut niistä kasaan 8 pistettä. Edellisesssä ottelussaan torstaina SJK haki pisteet KooTeePeen vieraana 0-1 lukemin. OPS voitti lauantaina sarjajumbo- Hämeenlinnan 4-0. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan viimevuosina.
SJK:lla on pelaajarintamalla lähes pelkkää hyvää kerrottavaa, tosin hyökkääjä Toni Lehtinen (4 maalia, neljässä ottelussaan) on pitkään sivussa. Keskikentän Chris Cleaver ja puolustaja Matti Lähitie ovat tervehtyneet vammoistaan ja todennäköisesti palaavat kokoonpanoon. Brassihyökkääjä Daniel Caumon saattaa tehdä tänään ensiesiintymisensä Ykkösessä. Kovanluokan jenkkitoppari Patrick Phelan on saanut pelilupa-asiansa kuntoon ja tehnee nyt debyytin SJK:n paidassa. OPS:lta ovat edelleen sivussa: Puolustaja Nikola Prebiracevic (1 maali kaudella) ja hyökkääjä Kenniel Hyde, loukkaantumisten vuoksi.

SJK:lla on nyt tilillään viisi peräkkäistä voittoa, avauskierroksen tasapelin jälkeen ja joukkue on vakuuttava, vaikka kauden suurin voittomarginaali on ollut vain kaksi maalia. OPS on hyvä joukkue, mutta en millään saata uskoa, että SJK sille luovuttaisi nyt pistettäkään. OPS hävisi reilu viikko sitten toiselle sarjan kärkijoukkueelle eli RoPS:lle kotikentällään 0-1. SJK:lla on uusien miesten myötä entistäkin kovempi kilpailu pelipaikoista ja kaikki antavat näinollen täyden panoksen kentällä. Ottelu on kauden ensimmäinen Seinäjoen Keskuskentän luonnonnurmella, tähän asti SJK on pelannut kotimatsinsa keinonurmikentällä.

Ennuste: 44% – 24% – 22%

Paavo Nurmen Stadion