Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 28. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 28.5.2012

74. Sandnes Ulf – Haugesund 2 kerroin 2,25
Sandnes on Norjan tippausliigassa yhdeksäntenä, Haugesund kolmantena – eroa 6 pistettä. Sandnesilla ei ole voittoa neljään otteluun, viimeksi se pelasi tasan vieraskentällä Sogndalin kanssa 0-0 lukemin. Haugesund on pelannut liigassa yhdeksän ottelua peräkkäin ilman tappiota, viimeksi se pelasi kotonaan 1-1, Hønefossin kanssa. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan muutamaan vuoteen.

Sandnesin joukkueen paras pelaaja tällä kaudella, hyökkääjä Tommy Høiland (2 maalia kaudella) loukkaantui hiljan ja on poissa tästä ottelusta. Haugesund joutuu lähtemään matsiin ilman pelikiellossa olevaa keskikenttäpelaajaansa, Geir Ludvig Fevangia (1 maali).

Sandnes ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkoja, edellisessä pelissään Sogndalin vieraana. Kotona peli on kuitenkin sujunut paremmin ja vain Molde on lähtenyt täysien pisteiden kanssa pois. Haugesundilla oli puolestaan lukemattomia paikkoja voittomaalin tekoon Hønefossia vastaan, joka pelasi toisen puoliajan jälkimmäisen puoliskon kymmenellä miehellä. Haugesund vaikuttaisi ryhmältä, jolla on mahdollisuuksia sijoittua aivan sarjan kärkipäähän, kauden loputtua.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 32% – 28% – 40%

75. Stabaek – Lillestrøm 2 kerroin 2,20
Stabaek on Norjan sarjassa viimeisenä ja Lilleström kolmanneksi viimeisenä – eroa 10 pistettä. Stabaek ei ole voittanut tällä kaudella ainoatakaan matsia ja on saanut vain yhden pisteen pussiinsa, viimeksi se hävisi vieraissa Vikingille 1-0. Lillestrøm ei ole hävinnyt kolmeen otteluun, viimeksi se pelasi kotonaan maalittoman tasapelin Aalesundin kanssa. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi peräti 0-7 lukemin Lillestrømin voitoksi, mutta Lillestrømissä joukkueet tasasivat pisteet.
Stabaekin keskikenttämies, Herman Stengel on pelikiellossa. Lillestrømiltä puuttuu loukkaantunut keskikenttämies Vaagan Moen (1 maali kaudella).
Stabaekin nuori joukkue on melko varmasti putoajien joukossa sarjan päätteeksi. Joukkueen kotiotteluiden maaliero on 0-11 ja sillä on nyt allaan kaikkiaan yhdeksän peräkkäistä tappiota sarjassa. Viime ottelussa ei ollut tietoakaan otteiden parantamisesta, mutta tappiolukemat säilyivät onnekkaasti pieninä. Nyt heillä olisi hyvä mahdollisuus avausmaaliin kotikentällä, kun vastaan asettuu häntäpään Lillestrøm. Lillestrømin Islantilainen hyökkääjä Sigurdarson ei tehnyt maalia edellisessä ottelussa, mutta muutoin hän on tehnyt 7 maalia kymmenessä liigaottelussa ja taitaa olla nyt ylivoimainen pideltävä Stabaekin heikolle puolustukselle.

Ennuste: 30% – 27% – 43%

77. Tromsø – Brann 1 kerroin 1,60
Tromsø Norjan sarjassa viidentenä, Brann yhdentenätoista – eroa 5 pistettä. Tromsø on voittanut kolme, viimeisistä viidestä ottelustaan, viimeksi se hävisi kovalle Moldelle vieraissa 3-2. Brann on voittanut neljä, viimeisistä viidestä ottelustaan, viimeksi kaatui kotikentällä heikko Fredrikstad 2-0. Viime vuonna vastaava ottelu päättyi 4-0 Tromsølle ja Brannin kotona, Bergenissä pelattiin tasan. Maaliskuun harjoitusottelussa, Tromsøn kotona pelattiin tasan 1-1.

Tromsø joutuu otteluun ilman tärkeää Senegalilaista puolustajaansa, Karaa (2 maalia kaudella), koska hän on pelikiellossa. Keskikentän Kind Bendiksen on epävarma tapaus, koska hän ei ole vielä täysin kuntoutunut vammastaan. Brannilta puuttuu puolestaan tärkeä keskikenttämies Kristoffer Barmen (2 maalia kaudella), loukkaantumisen vuoksi.

Tromsøn kotisaldo on liigassa: 5 voittoa, 1 tasuri ja ei tappioita. Brannin vierassaldo on: 1 voitto, 0 tasuria ja 4 tappiota. Tämä kertoo jo selvän suosikin tähän matsiin.Vaikkakin Brann on aloittanut nousunsa kohti kärkipäätä on viime kotiottelussaan Vikingin 5-1 lukemin kukistanut Tromsø nyt liian kova vastus. Tromsø on maailman pohjoisin huippuseura ja sijainti on sille näköjään etu, ainakin kotiotteluita ajatellen.
Alfheim Stadion
Voimasuhteet ennakoituna: 59% – 23% – 18%

78. Hønefoss – Molde 2 kerroin 2,15
Hønefoss on Norjan sarjassa kuudentena, Molde toisena. Hønefoss ei ole kärsinyt tappiota kolmeen viimeiseen peliin, edellisessä ottelussaan se pelasi 1-1, kovan Haugesundin vieraana. Molde on voittanut nyt viisi peräkkäistä liigaottelua putkeen, viimeksi kaatui kotikentällä Tromsø 3-2 lukemin. Viime kaudella nämä joukkueet kohtasivat ainoastaan cupissa ja siinä Molde oli vahvempi kotikentällään 3-1 lukemin.

Hønefossin puolustaja Kristjan Orn Sigurdsson (1 maali kaudella) on sivussa pelikiellon vuoksi, koska hän katseli punaista edellisessä ottelussa. Molden joukkueesta ei ole tiedossani tuoreita poissaolijoita.

Hønefoss oli onnekas, kun sai kovan puolustustaiston jälkeen pisteen Haugesundilta edellisellä kierroksella, toisella puoliajalla he taistelivat kymmenellä miehellä, ulosajon johdosta. Joukkue on kuitenkin voittanut kotonaan kovia joukkueita tällä kaudella kuten Vålerengan ja Aalesundin. Solkjaer on saanut Molden aikamoiseen lentoon ja tuskin ainakaan tappiota nyt tulee. Molden voitto Tromsøstä edellisellä kierroksella olisi voinut olla paljon suurempikin kuin 3-2, koska joukkue tuhlaili tekopaikkoja varsinkin ekalla puoliajalla.

Arvio: 32% – 28% – 40%