Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 27.5.2012

14. Cheltenham – Crewe  X  kerroin 3,15
Englannin League Twon nousukarsintafinaali Wembleyllä. Cheltenham oli runkosarjan kuudes, Crewe seitsemäs – eroa näiden välillä oli 5 pistettä. Cheltenham kaatoi välierissä Torquayn yhteistuloksella 4-1 ja Crewe päihitti Southendin yhteismaalein 3-2. Cheltenham on voittanut neljä viimeisintä otteluaan, viimeksi kaatui vieraskentällä Torquay semifinaalien toisessa osaottelussa maalein 1-2. Crewellä on allaan 18:sta tappiottoman ottelun putki (8v., 10t.), viimeksi he ovat hävinneet helmikuun 18. päivä. Edellisessä ottelussaan, semifinaaleissa he pelasivat vierastasurin Southendin kanssa 2-2 lukemin. Crewe voitti kummatkin tämän kohteen joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella 1-0 lukemin.
Cheltenhamin Everton-laina, puolustaja Luke Garbutt (2 maalia kaudella) on tervehtynyt vammastaan ja sai vapautuksen Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkuetehtävistä, joten hän pelaa tänään. Crewen terveystilanne on paras mahdollinen, kun keskikentän Luke Murphy (8 maalia kaudella) on parantunut vammastaan, joka piti hänet poissa semifinaalien toisesta osasta.

Eilen pelattiin sarjaa ylempänä olevien joukkueiden nousufinaali Wembleyllä – tuossa matsissa ei montaakaan vaarallista tilannetta nähty, koska helle uuvutti miehet nopeasti . Samanlaista säätä on tiedoksi myös täksi päiväksi ja ottelu alkaa samaan aikaan, joten peli on pakostakin ajoittain seisovaa. Tämä tukee tasuri-ideaa ja kyllähän tässä on kaksi sellaista porukkaa vastakkain, ettei olettaisi kummankaan häviävän. Toinen kuitenkin vain nousee League Oneen ja eilisessä helteessäkin mentiin 0-0 tuloksella jatkoajan jälkeen rankkareille.
Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 34% – 28% – 38%

36. KuPS – VPS  1 kerroin 2,10
KuPS on kerännyt pelaamastaan kymmenestä ottelusta 6 pistettä, VPS on pelannut yhdeksän ottelua ja pisteitä niistä on kertynyt 11. Kummallakin on viidestä viime ottelustaan 3 tappiota. KuPS hävisi viimeksi vieraissa Hongalle 1-0. VPS voitti kotonaan HJK:n 1-0. Viime kauden keskinäisissä otteluissa KuPS voitti molemmat kotiottelunsa ja VPS:n kentällä pelattiin tasan. Tänä talvena Liigacupissa KuPS otti vierasvoiton ja KuPS:n kotipeli pelattiin tasan.

KuPS:lta puuttuvat loukkaantumisten johdosta: h. Vjatseslav Zahovaiko (1 maali kaudella), kkp. Ali Koljonen ja p. Atte Hoivala. VPS:ltä puuttuvat ainakin koko kauden alun missannnut kkp. Tony Björk ja p. Augustine Jibrin. WBA-miehen, puolustaja Liam O’Neilin nivunen kipeytyi viime ottelussa ja hänen pelaamisensa tänään on epävarmaa. Keskikentän Jesper Engström oli poissa edellisestä matsista, mutta palannee nyt kokoonpanoon. Lisäksi mv. Janne Henriksson vapautui Kraftin lainasopimuksensa karenssista ja on taas käytettävissä, varmistamassa VPS:n maalivahtitilannetta.
Nyt pelataan Kuopion keinonurmella ja se on aina suuri etu kotijoukkueelle. Kaikilla Veikkausliigaporukoilla on ollut paljon otteluita lyhyen ajan sisään ja se suosii kotijoukkueita, jotka eivät joudu illan peliin matkustamaan. VPS:n voi olla vaikea selvitä mestari-HJK:n kaadosta viime kierroksella, koska se oli merkittävä saavutus.
Ennuste: 46% – 27% – 27%


40. Haka – Honka  1 kerroin 3,00
Kummatkin ovat pelanneet 9 peliä; Haka on kerännyt 6 pistettä ja Honka 11 pojoa. Haka on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi vierasottelun Interille 4-1. Honka on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan 4, viimeksi se kaatoi kotonaan KuPS:n 1-0 lukemin. Viime kaudella pelattiin kerran tasurit kummankin kotikentillä ja Honka haki kerran pisteet Hakan kotikentältä 0-4 lukemin.

Hakalla on loukkaantumishuolia, poissa ovat ainakin: Kkp. Dema (2 maalia kaudella), p. Sami Sanevuori, kkp. Shane McFaul ja p. Antti Ojanperä. Tiedossani ei ole Hongalta tuoreita poissaolijoita.
Nyt pelataan Veikkausliigassa otteluruuhkan viimeistä kierrosta ja sitten alkaa ns. maaottelutauko ja liigaa pelataan seuraavan kerran 16.6. Hongan alkukausi oli surkea, mutta nyt se on alkanut kipuamisensa kohti Veikkausliigan kärkisijoja. Pääseekö se tällä kaudella kolmen parhaan joukkoon? Tuskin, sillä eivät sen otteet ole vielä niin vakuuttavilta näyttäneet. Kolme viimeisintä voittoa ovat tulleet yhden maalin erolla. Valkeakoskella kenttä on huonossa kunnossa ja se ei sovi Hongan pelityyliin. Haka taistelee pisteet rampanakin kotiin, sillä kummatkin ovat otteluruuhkan väsyttämiä ja taistelutahto ratkaisee.
Arvio: 29% – 28% – 43%


60. Kansas City – San Jose  2 kerroin 4,05
Kansas on kerännyt MLS:ssä yhdestätoista ottelustaan 22 pistettä, San Jose on ollut koko sarjan paras joukkue ja on kerännyt kolmestatoista ottelustaan 27 pistettä. Kansas ei ole voittanut neljään otteluun, viimeksi se tasasi pisteet Coloradon kanssa vieraspelissä 2-2 lukemin. San Jose ei ole kärsinyt tappiota kolmeen peliin, viimeksi se haki torstaina pisteet Los Angelesiltä vierasottelussaan 2-3 luvuin. Viime kauden keskinäisissä otteluissa Kansas voitti kotonaan 1-0 ja San Josessa tasattiin pisteet 1-1 lukemin.
Kansasin keskikenttämies Roger Espinoza palaa takaisin, kärsittyään pelikieltonsa. Kansasin sairastupa on lähes tyhjä. Ottelun ratkaisu voi olla San Josen, jo 11 maalia 12:ssa ottelussa tehneen Chris Wondolowskin poissaolo matsista, USA:n maajoukkuekomennuksen vuoksi. Toisaalta hän ei pelannut Los Angelesia vastaan torstainakaan ja silti San Jose teki 3 maalia. Heidän toiseksi paras maalintekijänsä eli Steven Lenhart (5 maalia kaudella) on  myös poissa kamppailusta, varoitustilin täyttymisen vuoksi.
Tässä on kaksi tekijää, jotka ovat San Josen voittoa vastaan: Kahden tärkeimmän hyökkääjän poissaolot ja torstain ylimääräinen ottelu vastustajaansa nähden. Toisaalta San Jose johtaa sarjaa ja nousi torstainakin 2-0 tappioasemasta, 2-3 voittoon.  Joukkueesta taitaa nousta tarvittaessa muitakin maalintekijöitä, kuin nyt puuttuvat palaajat. Kansas oli aikansa sarjan paras joukkue, mutta nyt peli ei kulje tuntemattomasta syystä. Kerroin on houkuttelevan suuri ja ehkä kannattaa ottaa riski ja pelata vierasjoukkuetta, epävarmuustekijöistä huolimatta.  Game Guide
Ennuste: 52% – 27% – 21%


                                                            Tehtaan Kenttä, Valkeakoski