Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

perjantai 25. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 25.5.2012

Tänään on taas tosi köyhä pitkävetopäivä, jotenka tämän enempää en löytänyt sanottavaa, koska kohteina on  pääasiassa itselleni outoja lajeja. No, vihjaan toukokuun loppuun ja sitten pidän tauon, kunnes Euroopan futissarjat alkavat taas elokuussa.




6. SalPa - EsPa  1 kerroin 1,30


Kakkosen Etelälohkoa. SalPa on kerännyt kuudesta ottelustaan 11 pistettä ja EsPa viidestä ottelustaan 10 pistettä. Viimeksi SalPa hävisi maanantaina EIF:lle kotikentällään 2-3. EsPa pelasi oman ottelunsa toissapäivän eli keskiviikkona ja voitti vieraskentällä Klubi-04:n 0-1. EsPa on sarjanousija eivätkä joukkueet ole aiemmin ainakaan virallisesti kohdanneet.


Tässä SalPan kotisivujen ennakko ottelusta:


Pirteä sarjanousija perjantaina Saloon

SalPa pelaa jo toisen kotipelinsä tällä viikolla, kun perjantai-iltana Urheilupuiston ylänurmella vastaan asettuu Etelä-Espoon Pallo. Maanantaina EIF:lle harmillisen 2-3 -tappion kokenut SalPa saa jälleen vahvuuteeensa Jussi Haijasen ja myös Antti Hakalan takareiden pitäisi olla 90 minuutin kunnossa.

Molempia pelureita perjantaina varmaan tarvitaankin, sillä sarjanousija EsPa on yllättänyt kaikki vahvoilla otteillaan; joukkue on kerännyt sarjassa jo kymmenen pistettä viidessä pelissään. Joukkue on kaatanut LoPan 4-2, GrIFK:n 2-1 ja Klubi-04:n 0-1 sekä pelannut EIF:n kanssa 1-1 tasan. Ainoa tappio on tullut sarjakärki BK-46:lle maalein 3-1.

Espoolaiset tuskin kovin keveällä jalalla Saloon kuitenkaan pääsevät, sillä joukkue pelasi voittoisan Klubi-04:ä ottelunsa vasta keskiviikkona.

- 90 peliminuutin jälkeen pitäisi olla 72 tuntia palautumisaikaa. Vähintään. Järjetön tämä pelitahti on, enkä tiedä kuka tästä on vastuussa. Emme pysty varmaankaan peluuttamaan aivan parasta kokoonpanoa, sillä rotaatiota on pakko olla. Toisaalta ei voi aivan kahta eri porukkaakaan peluuttaa. Kokoonpanon julkistaminen jätetään aivan viime tinkaan, sillä kuunnellaan vielä perjantaina, mitä pelaajien kropat sanovat, espoolaisten luotsi Tuukka Uimonen kertoo.

Joukkueen maaleista neljä on viimeistellyt Masar Ömer ja kaksi Joonas Vilkki. EsPan yllätystä lisää se, ettei joukkue ole paljoakaan muuttunut viime kaudella Kolmosta pelanneesta ryhmästä.

- Se on myös eräs vahvuutemme. Ainoastaan Granista tullut Eetu Klingberg on sellainen uusi pelaaja, jolla on kokemusta Ykkösestä ja Kakkosesta ja hänkin on EsPan kasvatti. Olemme treenanneet talven hyvin, ja kun porukka on hieman sellainen, ettei aiemmin välttämättä juurikaan näin kovaa ole harjoiteltu, niin kehitystä tapahtuu nyt, vaikkei enää ihan junnuja ollakaan, Uimonen naurahtaa.

EIF iski kolme maalia SalPan verkkoon maanantaina, mutta SalPan päävalmentaja John Allen ei ole huolissaan joukkueen puolustuslinjan iskukyvystä.

- Olemme päästäneet yhdeksän maalia, ja niistä kaksi on tullut kevyesti vihelletyistä rangaistuspotkuista, kolme vapaapotkuista, yksi kehnosta syötöstä alaspäin...Maanantainakaan EIF ei saanut kovin paljon paikkoja luotua, vaikka vahva joukkue onkin. Yksilötasolla pitää puolustajien olla hieman huolellisempia, mutta joukkueena olemme puolustaneet varsin hyvin.

- Toisaalta olemme itse tehneet jo 15 maalia kuudessa pelissä. Se on keskiarvoltaan sarjan paras lukema. Ainakin yleisöystävällistä peliä olemme siis esittäneet, walesilainen naurahtaa.

SalPa-EsPa alkaa Urheilupuistossa perjantaina klo 18.30.

Vedonlyöntitoimistojen arvio: 61% - 20% - 19%


19. Athletic Bilbao - Barcelona  X kerroin 5,40


Espanjan Cupin loppuottelu, joka pelataan Atletico Madridin kotikentällä, Vicente Calderónilla.  Bilbao sijoittui Espanjan sarjassa kymmenenneksi ja Barcelona oli toinen - eroa oli 42 pistettä. Bilbao päätti varsinaisen kautensa viiteen voitottomaan otteluun, viimeksi se hävisi Levantelle vieraissa 3-0. Barcelona päätti kautensa viiteen tappiottomaan otteluun, viimeisellä kierroksella he pelasivat Betisin vieraana 2-2 tasurin. Tämän kauden keskinäisissä pelattiin ensin Bilbaossa 2-2 ja Barcelona oli kotonaan parempi 2-0 lukemin.


Bilbaolta ei ole tiedossani tuoreita poissaolijoita. Barcelonalta puuttuu tärkeitä miehiä alakerrasta; poissa ovat jo pitempäänkin sairaslistalla olleet: Eric Abidal, Dani Alves ja kapteeni Carles Puyol. Tämä on Barcelonan valmentajalle, Pep Guardiolalle viimeinen virallinen ottelu ja hänen kakkosensa, Tito Vilanova ottaa vetovastuun hänen jälkeensä.


 Bilbao floppasi Eurooppa-Liigan finaalissa ja hävisi sen ansaitusti ja heidän pelinsä sarjassakin olivat loppukaudesta heikkoja. Myös Barcelona pelasi pettymyksiä täynnä olleen loppukauden; voittoa ei tullut liigassa, eikä liioin Champions-Liigassa. Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Bilbao oli kotonaan  pelitapahtumissa jopa parempi kuin Barcelona, joka teki viime hetken tasoitusmaalin. Barcelonassa hallintatilastot olivat kotijoukkueelle vain 55-45, joten harvinaisen hyvin on Bilbao pelannut tällä kaudella Barcelonaa vastaan.


Ennuste: 10% - 15% - 75%


                                                       Estadio Vicente Calderon, Madrid