Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

torstai 24. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 24.5.2012

74. KooTeePee – SJK  2 kerroin 2,25

KooTeePee on pelannut viisi ottelua Suomen Ykkösessä ja saalistanut niistä viisi pistettä, SJK johtaa sarjaa ja on saanut viidestä matsistaan 13 pistettä. Viimeksi KooTeePee hävisi vieraskentällä Viikingeille 1-0. SJK voitti viimeksi vieraissa Hämeenlinnan 0-2. Reilu vuosi sitten joukkueet kohtasivat cupissa ja sen ottelun SJK voitti kotikentällään 3-0.
KooTeePeestä ei tiedossani ole tuoreita poissaolijoita. Joukkue pelasi kenttätapahtumilla mitattuna hyvän vierasottelun viime kierroksella Viikinkejä vastaan, mutta viitisen varmaa maalipaikkaa jäi käyttämättä – pallo kävi tolpissakin kaksi kertaa.
SJK kaipaa eniten sivussa olevaa hyökkääjäänsä, Toni Lehtistä, joka on tehnyt  neljässä ottelussaan jo neljä maalia. Topparit Chris Cleaver ja Matti Lähitie lienevät myös sivussa illan ottelusta. Amerikkalaispuolustaja Pat Phelanin pelilupa-asiat pitäisivät järjestyä ja näin hän pääsisi tekemään tänään debyyttinsä Suomessa. Hän ei ole mikään turha mies, vaan häneltä löytyy 80 pelattua ottelua MLS:ssä New England Revolutionin paidassa. KooTeePeellähän on amerikkalaiskolossi Aaron Wheeler riveissään, joten nähdäänkö tänään amerikkalaisten taisto SJK:n maalin edustalla. SJK matkusti Seinäjoelta jo keskiviikkona Kotkaan – tämä on yksi osoitus siitä, että kuinka tosissaani asiat otetaan tälläkin tasolla.
Vedonlyöntitoimistojen ennuste:  32% – 27% – 41%

75. Elfsborg – Häcken  1 kerroin 1,75


Elfsborg johtaa Ruotsin sarjaa kuuden pisteen erolla, Häcken on kolmantena – eroa 7 pistettä. Elfsborg on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä, viimeksi se voitti Sundsvallin vieraissa 0-3. Häcken on voittanut kolme, viidestä viimeisestä ottelustaan, edellisellä kierroksella se pelasi 1-1 kotikentällään Djurgårdenia vastaan. Viime kauden keskinäisissä kummatkin voittivat kotiottelunsa ja helmikuussa pelattiin Elfsborgin kotikentällä joukkueiden välinen harjoitusottelu, joka päättyi 0-0 tulokseen.
Elfsborgilla ei uusia poissaolijoita. Häckeniltä puuttuu tärkeä keskikenttämies, Martin Ericsson (2 maalia kaudella), siitä syystä, että hän on lainalla juuri Elfsborgista, eikä saa sopimuksen mukaan pelata omaa seuraansa vastaan. Myös hyökkääjä Joel Johansson (0 maalia) missaa tämän ottelun.
Elfsborg on voittanut kaikki yhdeksän pelaamaansa ottelua keinonurmilla ja hävinnyt molemmat luonnonnurmella pelatut ottelunsa. Häcken on yksi niistä harvoista, jotka voisivat nykykuntoisen Elfsborgin voittaa, mutta tuskinpa se tapahtuu Elfsborgin keinonurmella.
Arvio: 52% – 26% – 22%

81. Sundsvall – Malmö  1 kerroin 4,20


Sundsvall on ruotsin sarjassa kahdentenatoista, Malmö toisena – eroa 9 pistettä. Sundsvall on hävinnyt kolme, viimeisistä viidestä pelistään, viimeksi se hävisi maanantaina kotikentällään sarjakärki-Elfsborgille 0-3. Malmö pelasi viimeksi tasan viikko sitten, jolloin se voitti kotonaan samaisen Elfsborgin 1-0. Nämä eivät ole kohdanneet toisiaan vuosikausiin, koska Sundsvall on sarjanousija.
Sundsvallin tärkeä keskikenttämies Skulason (1 maali kaudella) palaa pelikieltonsa jälkeen kentälle. Malmön puolustajat: Albornoz ja brassi Ricardinho ovat nyt pelikiellossa. Keskikentän brassi Figueiredo (2 maalia kaudella) ja toinen keskikenttäpelaaja Friberg ovat todennäköisesti poissa, loukkaantumisten vuoksi.
Sundsvall esitti sarjajohtajaa vastaan surkeita otteita kotikentällään – kulmatkin olivat vieraille 1-11. Malmö on saanut huilata viikon, kun taas Sundsvall pelasi maanantaina. Malmön keskuspuolustajat ovat pelikiellossa ja se varmasti sekoittaa joukkueen peliä. Nyt pelataan keinonurmella  ja Malmöllä on kotikentällään luonnonnurmi. Malmö on selvästi parempi näistä kahdesta kaikin puolin, mutta Sundsvallilla on mahdollisuutensa kotikentällään – tästä ei tule niin selvää vierailijoiden näytöstä, kuin tuosta Sundsvallin Elfsborg-pelistä.
Ennuste: 22% – 26% – 52%

85. Molde – Tromsö  1 kerroin 1,70


Molde on Norjan sarjassa toisena, Tromsö neljäntenä – eroa 3 pistettä. Molde on voittanut kuusi peräkkäistä peliään, viimeksi kaatui Sandnes vieraissa 0-2. Tromsö on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme. Edellisellä kierroksella se voitti kotonaan Vikingin 5-1. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 2-2 ja Tromsöstä Molde haki pisteet 0-2 lukemin.
Moldella ei ole tuoreita loukkaantumisia. Tromsöltä on todennäköisesti edelleenkin poissa luova keskikenttämies Bendiksen, saatuaan kolhun toukokuun alussa.
Niin kävi Molden valmentaja Solskjaer Aston Villan omistajan, Lernerin kanssa jutustelemassa, mutta sopimukseen ei ManU-legendan kanssa päästy, tosin asiat saattavat vielä muuttua ja kyllähän tämä Molden menestys on ollut niin vakuutavaa, että eiköhän Ole Gunnar vielä kesän aikana johonkin isoon seuraan lähde valmentamaan. Molde on tässä kamppailussa selvä suosikki siitä syystä, että Tromsö on yksi sarjan huonommista vierasjoukkueista. Vaikka joukkue on sarjassa neljäntenä, niin on se neljästä vierasottelustaan kerännyt vain 2 pistettä.
Arvio: 54% – 26% – 20%

87. Lilleström – Aalesund  2 kerroin 3,05


Lilleström on Norja sarjassa neljäntenätoista, Aalesund kahdeksantena – eroa 3 pistettä. Kummatkin joukkueet ovat voittaneet kolme, viimeisistä viidestä otteluistaan. Lilleström voitti viimeksi Sogndalin kotonaan 1-0. Aalesund voitti kotonaan Brannin 2-0. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi 1-1 ja Aalesund voitti Lilleströmin kotonaan 1-0.
Lilleströmille erittäin huono uutinen oli heidän pelintekijänsä Petter Vaagam Moenin (1 maali kaudella) tuore loukkaantuminen. Aalesundin täytyy edelleen pärjätä ilman tärkeää puolustajaa, Jo Nymo Matlandia (1 maali), mutta keskikentän Fredrik Karlsen ja hyökkääjä Kjell Rune Sellin (0 maalia) palaavat loukkaantumistensa jälkeen kokoonpanoon.
Aalesund ei ole koskaan voittanut ottelua Lilleströmin kotikentällä. Lilleström aloitti kautensa surkeasti, mutta nyt viime aikoina on voittoja ruvennut tulemaan. Islantilaishyökkääjä Sigurdarson on varsinkin ollut kovassa vireessä ja tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa yhteensä kuusi maalia. Aalesund on hyvä joukkue, joka saattaa olla lopullisessa sarjataulukossa korkealla. Peli sujuu paremmin kotona kuin vieraissa, mutta yleisesti joukkueen pelissä on nähtävissä paranemisen merkkejä. Aalesund on kovempi nippu ja jos Siguarson saadaan pidettyä kurissa, voi kauden ensimmäinen vierasvoitto Aalesundille nähdä päivänvalon.
Ennuste: 45% – 27% – 28%

Norrporten Arena, Sundsvall (linkki josta löytyy mm.77 stadionia Ruotsista ja 12 Suomesta)