Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

13. Viking - Stabaek  2 kerroin 10,00


Viking Norjan sarjassa 12., Stabaek viimeinen eli 16. - eroa 10 pistettä.  Viking on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi se kärsi tappion vieraskentällä Tromsølle 5-1. Stabaek ei ole voittanut ainoatakaan tämän kauden yhdeksästä matsistaan, tuloksena ainoastaan yksi tasuri. Viimeksi Stabaek hävisi kotonaan Haugesundille 0-2. Viime kaudella Viking voitti kummatkin keskinäiset ottelut 1-0 lukemin.







Vikingin keskikenttämies King Osei Gyan (0 maalia kaudella) liittyi joukkueen loukkaantuneiden listalle, jossa jo entuudestaan ovat puolustaja Johan Laedre Bjørdal ja hyökkääjä Nery Cardozo (0 maalia kaudella). Stabaekilla ei ole uusia poissaolijoita.







Vikingin ongelma on maalinteko; edellistä kotiotteluaan sarjan neljännettätoista, Lillestrømiä vastaan he hallitsivat, mutta hävisivät kuitenkin 1-2. Joukkueen paras maalintekijä kymmenen pelatun kierroksen jälkeen on keskikenttämies André Danielsen, joka on tehnyt 2 maalia. Stabaekilla on nuori joukkue ja he ovat melko varmoja putoajia kauden loputtua. Stabaek kyllä napsii kauden aikana muutaman voitonkin ja tässä olisi hyvä mahdollisuus toista heikkoa joukkuetta vastaan. Vihjaan tämän siksi, että jos nämä pelaavat kymmenen kertaa peräkkäin tämän pelin, niin varmasti Stabaek niistä yhden voittaa, luultavasti useammankin.




Arvio: 74% - 17% - 9%




17. Sogndal - Sandnes Ulf  2 kerroin 3,60


Sogndal on Norjan tippausliigassa 11., Sandnes 10. - eroa piste. Sogndal on hävinnyt viisi viimeisintä otteluaan, viimeksi tuli tappio Lilleströmille vieraskentällä 1-0. Sandnes ei ole voittanut kolmeen otteluun, viimeksi se hävisi kotonaan Moldelle 0-2. Nämä pelasivat talvella kaksi harjoitusottelua toisiaan vastaan omituisin tuloksin; ensin Sogndal voitti kotonaan 4-3 ja sitten Sandnes voitti kotonaan 8-0.



Sogndalilta puuttuu loukkaantumisten vuoksi: Puolustaja Flo, puolustaja Mecinovic, puolustaja Røed sekä hyökkääjä Rudolfsen (0 maalia kaudella). Hannu Patronen on joukkueen yksi harvoista terveistä puolustajista. Sandnesilta ei puutu ketään.



Tätä voisi ajatella hyvin tasaiseksi otteluksi, mutta kertoimenasettajat ovat valinneet kotijoukkueen selväksi suosikiksi. Sandnes on esiintynyt vahvasti viime viikkoina kovia vastuksia vastaan: Voitto Hønefossista kotona, kotitasuri Rosenborgia vastaan ja vierastasuri Oddia vastaan tekevät Sandnesista jopa hienoisen suosikin, viiden peräkkäisen tappion joukkuetta vastaan. Sogndal on koko kautena saanut aikaiseksi vain 3 tekopaikkaa/ottelu, mikä on tuon tilaston huonoin lukema Norjan pääsarjassa.


Ennuste:  51% - 27% - 22%




28. SönderjyskE - AaB 1 kerroin 2,15


SönderjyskE Tanskan sarjassa kahdeksantena, AaB kuudentena - eroa 3 pistettä. SönderjyskE on pelannut kolme edellistä otteluaan tasan, viimeksi se pelasi 1-1 vieraskentällä Silkeborgia vastaan. AaB on voittanut viidestä viimeisimmästä ottelustaan kolme, viimeksi se päihitti kotonaan jumbo-Køgen 1-0. Elokuussa vastaava ottelu päättyi 0-0 ja maaliskuussa SönderjyskE haki vieraspisteet AaB:ltä 1-2 lukemin..








Ottelussa ei ole hirveän suurta panosta, tosin jos SönderjyskE voittaa suurinumeroisesti, se saattaa nousta jopa kuudenneksi, mutta sillä sijoituksella ei Eurooppaan päästä. Ensi kautta ajatellen tuo kuudes sija toisi kuitenkin yhden ylimääräisen kotiottelun ja lisää TV-rahaa seuralle. SönderjyskE:n tärkeä pelintekijä Hansen (4 maalia kaudella) palaa pelikiellostaan, mutta puolustaja Storbaek (3 maalia) on loukkaantunut. AaB:ltä puuttuu loukkaantuneet: Kkp. Würtz (2 maalia), p. Petersen (1 maalia), p. Ahlmann ja kkp. Andersen (1 maali).








AaB esitti viime ottelussaan sarjajumboa vastaan hirvittävän huonoa jalkapalloa. SönderjyskE on sen sijaan pelannut tasan viime viikkoina kovia vastustajia vastaan eli Kööpenhaminaa ja Midtjyllandia. Uskon, että kotiryhmältä löytyy vielä puristusta ja halua parannella asemiaan sarjataulukossa, etenkin kun nyt pelataan kotiyleisön edessä.




Arvio: 43% - 27% - 30%




29. AGF - Midtjylland 2 kerroin 2,60


Tanskan sarjan viimeinen kierros. AGF sijoittuu  sarjassa viidenneksi, Midtjylland on neljäntenä - eroa 7 pistettä. AGF:n kolmen ottelun voittoputki katkesi, kun se hävisi edellisessä ottelussaan vieraskentällä Horsensille 3-1. Midtjylland on saavuttanut kolme voittoa, viidestä edellisestä matsistaan, viimeksi se voitti kotonaan  Kööpenhaminan 1-0 ja ehkä ratkaisi mestaruuden tällä tuloksella Nordsjaellandille. AGF on voittanut kummatkin joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella, kahden maalin erolla.








AGF saa tähän otteluun mukaan tärkeän keskikenttäpelaajansa, Povlsenin (0 maalia kaudella) - hän on ollut pelikiellossa. Puolustaja Kirkeskov on nyt pelikiellossa. Loukkaantumiset saattavat pitää englantilaispuolustaja Eckersleyn(1 maali) ja joukkueen maalintekijätilaston ykkösnimen, Larsenin (8 maalia) sivussa. Midtjyllandilta on kaksi tärkeää keskikenttämiestä pelikiellossa: Izunna ja joukkueen maalipörssin ykkösnimi, Igboun(8 maalia kaudella). Kapteeni Nielsen loukkaantui ja on poissa tositoimista.








Tässä Veikkaus on laittanut yleisestä linjasta poiketen kotijoukkueen suosikiksi. Kumpikin on jo varmistanut osallistumisensa Eurooppa-Liigaan, sillä viideskin sija oikeuttaa siihen. AGF oli edellisessä ottelussaan selkeästi Horsensia heikompi kenttätapahtumissa. Midtjylland saattaa kivuta vielä pronssille, jos voittaa tämän matsin ja Horsens häviää omansa. Midtjylland on asiantuntijoiden mielestä ollut pelillisesti kevään paras joukkue - viime kierroksenkin voitto Kööpenhaminan tähtisikermästä oli ansaittu.




Arvio: 31% - 28% - 41%




41. Chicago - Dallas 1 kerroin 1,85


Chicago on kerännyt kymmenestä ottelustaan MLS:ssä 15 pistettä, Dallas on pelannut 13 matsia ja saanut niistä 13 pojoa. Chicagon kolmen tappiottoman ottelun putki katkesi maanantaina, kun se hävisi vieraissa Portlandille 2-1.  Dallas ei ole voittanut seitsemään otteluun, viimeksi se pelasi sunnuntaina 1-1 kotikentällään Philadelphiaa vastaan. Viime kaudella nämä pelasivat Dallasissa tasan ja Chicagossa Dallas voitti 1-2.




Chicagolta ovat edelleen loukkaantuneina molemmat keskuspuolustajat (Gibbs ja Friedrich), joten uudet miehet ovat tulleet heidän tilalleen ja vakituisen kaksikon paluuta saadaan odottaa ainakin kuukauden päivät. Tämä heijastuu ehdottomasti heikentyneenä puolustuksena. Dallasin hyökkääjä Brek Shea (3 maalia kaudella) on edelleen pelikiellossa. Joukkueen viimeaikaiset ongelmat ovat luultavasti johtuneet loukkaantuneiden keskikenttäpelaajien määrästä; tähänkin otteluun Dallas lähtee ilman neljää tai viittä keskikenttäpelaajaansa. Keskikentän Rodriquezilta lähti olkapää paikoiltaan ja hän on se viides noista loukkaantuneista keskikenttämiehistä, mutta hän saattaa jo tänään pelata. Puolustaja Loyd (1 maali) palaa pelikieltonsa jälkeen nyt kentälle.




Dallas ei ole tällä hetkellä se MLS:n kestomenestyjä, jollaisena joukkue on totuttu tuntemaan, mutta varmasti peli paranee, kunhan loukkaantuneita saadaan takaisin. Chicago Firen peli sen sijaan näyttää hyvältä ja vaikka edellisessä ottelussa tappio tulikin ei joukkue huonosti pelannut. Nyt ottelutahti on tiivis ja joukkueiden edellisistä otteluista on vain muutama päivä aikaa, joten uskon tämän suosivan kotijoukkuetta. Chicagon puolustuslinja ei ole tällä hetkellä sarjan parhaimmasta päästä, mutta Dallasin hyökkäykset eivät ole kovin vaarallisia nykyään.




Ennuste: 51% - 27% - 22




40. New York - Chivas  2 kerroin 6.05


New York johtaa MLS:n Itäistä Konferenssiä; se on saanut kahdestatoista ottelustaan 25 pistettä, Chivas on pelannut yksitoista ottelua ja kerännyt 13 pistettä. New York on nyt voittanut viisi peräkkäistä peliä, viimeksi kaatui Montreal vieraissa 1-2. Chivas ei ole kärsinyt tappiota kahteen peliin, viimeksi kaatui paikalliskilpailija, Los Angeles, seurojen yhteisellä stadionilla 1-0. Viime kaudella Chivas voitti New Yorkissa 2-3 ja Chivasin stadionilla pelattiin tasan 0-0.




New Yorkin islantilainen keskikenttämies Victor Palsson (0 maalia kaudella) on pelikiellossa. Thierry Henry (9 maalia 8:ssa matsissa) todennäköisesti palaa loukkaantumisensa jälkeen kentälle. Hänen pelikuntoaan ei voitu alkuviikolla testata, koska kentällä oli liikaa vettä. Teemu Tainio on edelleen polvivaivaisena poissa. Chivasin sairastupa on yhtä peluria lukuunottamatta aivan tyhjä, mutta hyökkääja Juan Agudelo (0 maalia) on USA:n maajoukkuetehtävissä, eikä pelaa tänään.




Chivas ei ole edes sarjan keskikastia vaan yksi heikoimmista etukäteen ajatellen, mutta sen pelityyli sopii juuri kovia joukkueita vastaan, kun hallinta on vastustajalla ja itse kontrataan nopeasti. Joukkue on täynnä teknisiä espanjaa puhuvia pelaajia. Tässä on Chivasilla yllätysmahdollisuus, koska Henry on taas sisäänajovaiheessa ja New York on myös parhaimmillaan vastahyökkäysjoukkueena - nyt he varmasti pitävät palloa hallussaan suurimman osan ajasta.




Arvio: 60% - 25% - 15%


Fosshaugane Campus, Sogndal