Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 26. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 26.5.2012

39. OPS – Hämeenlinna  1 kerroin 1,50
OPS on pelannut Ykkösessä neljä ottelua ja saanut niistä kasaan 5 pistettä. Hämeenlinna on pelannut viisi ottelua ja ottanut niistä vain yhden pisteen. Viimeksi OPS hävisi kotonaan RoPS:lle 0-1. Hämeenlinna hävisi viime kierroksella sarjakärki SJK:lle kotikentällään 0-2. Viime kaudella keskinäisissä otteluissa pelattiin ensin Oulussa maaliton tasapeli ja Hämeenlinnasta OPS vei pisteet 0-2 voitollaan.
OPS:lta loukkaantuivat viime ottelussa: Puolustaja Nikola Prebiracevic (1 maali kaudella) ja hyökkääjä Kenniel Hyde (0 maalia) – nämä kaksi ovat edelleenkin poissa. Puolustajat: Juhani Koponen ja Pekka Räisänen todennäköisesti palaavat kokoonpanoon. Hämeenlinnalta ovat loukkaantuneina: Keskikentän Koroma, hyökkääjä Tuomenoja ja keskikentän Nieminen. Ykkösmaalivahti Kalervon pelikyky ratkaistaan vasta tänään, mutta matkalle hän on ainakin lähtenyt mukaan.
Hämeenlinna ei ole niin huono kuin sarjataulukko näyttää, mutta Ykkösen taso on tänä vuonna kova ja säilyäkseen sarjassa heidän voittosarakkeeseensa pitäisi tulla ensimmäinen merkintä pian. Uskon, että OPS:n muukalaislegioona pääsee ottelu otelulta paremmin selville pelikavereidensa aivoituksista ja joukkue on aika korkealla sarjan loputtua.
Voimasuhteet ennakolta: 63% – 24% – 13%

50. Sheffield United – Huddersfield  2 kerroin 2,55
Englannin League Onen nousukarsintafinaali Wembleyllä. Huddersfield sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja United kolmanneksi – eroa oli näiden välillä 9 pistettä. Huddersfield kukisti MK Donsin näiden nousukarsintojen välierissä yhteismaalein 3-2. United puolestaan kaatoi välierissä Stevenagen yhteistuloksella 1-0. Huddersfieldin neljän tappiottoman ottelun putki katkesi edelliseen otteluun, jossa he hävisivät Donsille kotikentällään 1-2. Unitedilla on puolestaan allaan neljä tappiotonta ottelua, edellisessä ottelussaan he voittivat kotikentällään Stevenagen 1-0. Tämän kauden keskinäisissä otteluissa kummatkin voittivat toisensa vieraskentillä.

Huddersfieldin ykkösmaalivahdilla, Ian Bennettillä on käsivamma ja hänen pelaamisensa on epävarmaa – hänen tilalleen olisi tulossa Alex Smithies, joka on pelannut 14 ottelua tällä kaudella. Muutoin Huddersfieldillä on muuttumaton kokoonpano viime otteluun verrattuna. Unitedin skotlantilainen keskikenttämies Kevin McDonald (3 maalia kaudella) on todennäköisesti sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hänen tilalleen tulee todennäköisesti toinen skotti, Nick Montgomery, jolla on vain yksi ottelu allaan tältä kaudelta.
Huddersfieldin hyökkääjä Jordan Rhodes on tehnyt tällä kaudella jo 40 maalia seuralleen ja semifinaalien kummassakin osassa hän myös onnistui kerran. Hän on Skotlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen pelaaja ja lähes mahdoton pideltävä, luulisin että Wembleylläkin vähintään yksi maali hänelle tulee. United päätti kauden hyvin tuloksin, sillä viimeisestä 14:sta ottelustaan se hävisi vain yhden. United teki sarjassa 92 maalia, mikä on eniten koko liigassa, mutta kuitenkin ratkaisuhetkillä paikalliskilpailija Wednesday nappasi toisen suoran nousupaikan sen nenän edestä. Runkosarjan ratkaisuhetkillä United sortui kahteen tasapeliin. Katselin noita semifinaaleita netistä ja kyllä Huddersfield oli niissä vakuuttavampi.
Vedonlyöntitoimistojen ennuste:  36% – 29% – 35%


68. Houston – Los Angeles  1 kerroin 1,90
Houston on kerännyt MLS:ssä kymmenestä ottelustaan 13 pistettä, Los Angeles on pelannut kaksitoista ottelua ja saanut niistä 11 pistettä. Houston on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan tasan, viimeksi se pelasi sunnuntaina 2-2 New Englandin vieraana. Los Angeles ei ole voittanut kuuteen otteluun, viimeksi se hävisi torstaina kotonaan San Joselle 2-3. Viime kaudella nämä kohtasivat kolmasti; kummatkin voittivat runkosarjassa kotonaan ja koko liigan loppuottelussa Los Angeles oli vahvempi kotikentällään 1-0 lukemin.
Houstonilta puuttuu keskikentän Geoff Cameron, joka on USA:n maajoukkuetehtävissä. Los Angelesin keskikenttämies Hector Jimenez (1 maali kaudella) on pelikiellossa. Kokeneet hyökkääjät: Landon Donovan (2 maalia ) ja Robbie Keane (3 maalia) ovat USA:n ja Irlannin maajoukkueiden matkassa.
Los Angelesilla tuskin huonommin voisi mennä; vaikka ohjaksissa on USA:n paras valmentaja Bruce Arena – ei tähtimiehistön otteissa näy yritteliäisyyttä.Taitaa viime vuoden liigamestaruuden jälkeen olla vaikea motivoida kokeneempaa kaartia uuteen kauteen. Voi olla hyvä, että kaksi legendaa (Donovan ja Keane) puuttuvat, sillä heidän tilalleen tulevat miehet ovat varmasti nälkäisempiä. Houstonista on huomattavaa, että joukkue on pelannut vähemmän kotipelejä kuin muut, koska heidän uusi areenansa valmistui vasta hiljan. Huomattavaa on myös, että Los Angeles pelasi vastustajaansa verrattuna ylimääräisen pelin torstaina, joten taitaa Bruce nyt tehdä aika paljon muutoksia kokoonpanoon. Game Guide
Arvio: 48% – 28% – 24%


92. Toronto – Philadelphia  2 kerroin 2,80
Toronto ei ole saanut pistettäkään yhdeksästä pelaamastaan MLS-ottelusta, Philadelphia on kerännyt kymmenestä ottelustaan 8 pistettä – nämä ovat kaksi heikointa joukkuetta koko liigassa. Toronto hävisi viimeksi vierasottelun DC Unitedia vastaan 3-1, Philadelphia pelasi 1-1 Dallasissa. Viime kaudella Philadelphia voitti Torontossa peräti 2-6 ja Philadelphiassa pelattiin tasan 1-1.

Torontolla ei uusia poissaolijoita tiedossa, mutta molempien joukkueiden pitkäaikaispotilaiden määrä on suuri. Philadelphialta puolustaja Carlos Valdes löi viime ottelussa päänsä ja on epävarma tähän matsiin. Ykkösmaalivahti Zac MacMath oli jo edellisestä ottelusta loukkaantumisen vuoksi sivussa ja saattaa olla edelleenkin. Puolustaja Porfirio Lopez on Panaman maajoukkueen matkassa.

Toronto on outo joukkue; sarjassa se on hävinnyt kaikki 9 peliään, mutta keskiviikkona se voitti Kanadan mestaruuden kukistamalla Vancouverin 1-0 ja aiemmin se selvisi paikallisen Mestareiden Liigan välieriin. Toronto ei siis ole missään nimessä niin huono joukkue, kuin sarjataulukosta voisi päätellä. Joukkuetta luotsaa Aaron Winter ja jos nyt ei avauspisteitä tule, niin lähtöpassit seurasta saattavat olla lähellä, vaikkakin MLS:ssä vaihdetaan valmentajia erittäin harvoin kesken kauden. Erittäin tasainen ottelu tulossa, mutta Torontossa vallalla oleva häviämisen kulttuuri kääntää vaa’an heikon Philadelphian eduksi.  Game Guide
Arvio: 40% – 30% – 30%


97. USA – Skotlanti  1 kerroin 1,55
Ystävyysottelu, joka pelataan Jacksonvillessä, Floridassa. USA pelasi viimeksi maaottelun helmikuun karkauspäivänä, jolloin se yllätti vieraskentällä Italian 0-1. Skotlanti pelasi samana päivänä vierasottelussa Sloveniassa 1-1 tasurin. Joukkueiden edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta on jo 7 vuotta aikaa, mutta kaksi viimeisintä kohtaamista päättyivät tasan.


USA valmistautuu MM-karsintaan, joka sen osalta alkaa jo 8. kesäkuuta ottelulla Antiguaa ja Barbudaa vastaan. Myös Skotlanti valmistautuu MM-karsintoihin, koska se jäi rannalle EM-kisoista. Skotlannin futis ei ole tällä hetkellä niin korkealla tasolla, kuin se ennen oli, mutta uusia hyviä pelaajia on tulossa lähivuosina maajoukkueeseen ja pian Skotlanti on taas arvokisoissa. Jürgen Klinsmann on ollut USA:n maajoukkueluotsina viime heinäkuusta lähtien ja siinä ajassa on tullut 5 voittoa, 4 tasuria ja yksi häviö – kaikki nämä ystävyysotteluissa. Viimeisimmässä kaatui siis Italia ja maalin teki Clint Dempsey, joka ei ole käytettävissä tähän otteluun. Muuten kummatkin lähtevät lähes vahvimmalla mahdollisella kokoonpanolla otteluun. Ottelu pelataan Jacksonvillessä, jossa ilmasto on hieman erilainen kuin Skotlannissa. Isoa yleisömäärää odotetaan 67 000 katsojaa vetävälle stadionille, jossa on keinonurmi. Tässä vielä rosterit illan peliin:
USA
 GOALKEEPERS (3): Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton), Nick Rimando (Real Salt Lake)
 DEFENDERS (7): Carlos Bocanegra (Rangers), Geoff Cameron (Houston Dynamo), Edgar Castillo (Club Tijuana), Steve Cherundolo (Hannover 96), Clarence Goodson (Brondby), Oguchi Onyewu (Sporting CP), Michael Parkhurst (Nordsjaelland)
 MIDFIELDERS (7): Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Michael Bradley (Chievo Verona), Joe Corona (Club Tijuana), Maurice Edu (Rangers), Fabian Johnson (Hoffenheim), Jermaine Jones (Schalke 04), Jose Torres (Pachuca)
 FORWARDS (6): Jozy Altidore (AZ Alkmaar), Terrence Boyd (Borussia Dortmund), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (LA Galaxy), Herculez Gomez (Santos Laguna), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)
Scotland
 GOALKEEPERS (3): Allan McGregor (Rangers), Craig Gordon (Sunderland), Matt Gilks (Blackpool)
 DEFENDERS (8): Steven Whittaker (Rangers), Phil Bardsley (Sunderland), Charlie Mulgrew (Celtic), Christophe Berra (Wolves), Andy Webster (Heart of Midlothian), Gary Caldwell (Wigan), Russell Martin (Norwich), Lee Wallace (Rangers)
 MIDFIELDERS (7): Barry Bannan (Aston Villa), Scott Brown (Celtic), Craig Bryson (Derby), Don Cowie (Cardiff City), James McArthur (Wigan), Matt Phillips (Blackpool), Shaun Maloney (Wigan)
 FORWARDS (4): David Goodwillie (Blackburn), Kenny Miller (Cardiff City), Craig Mackail-Smith (Brighton and Hove Albion), Johnny Russell (Dundee United)
Ennuste:  59% – 25% – 16%

103. Portland – Vancouver  1 kerroin 1,95
Kummatkin ovat pelanneet MLS:ssä 11 ottelua. Portland on kerännyt 12 pistettä ja Vancouver 18 pojoa. Viimeksi Portland voitti Chicagon kotonaan 2-1. Vancouver pelasi viimeksi sarjassa tasan kotonaan Seattlen kanssa 2-2, se myös hävisi torstaina Kanadan mestaruusottelun Torontolle 1-0, mutta se matsi ei ollut osa tätä sarjaa. Viime kaudella Portland voitti kummatkin keskinäiset ottelut maalin erolla.
Portlandin puolustaja Mamadou Danso palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon. Kummatkin ovat säästyneet aika hyvin loukkaantumisilta ja Portlandin miehistöstä ei välttämättä puutu yhtään pelaajaa tämän ottelun alkaessa.
Viime ottelussa päästettyä maalia edelsi Portlandin neljän ottelun mittainen päästettyjen maalien nollaputki eli puolustus pelaa. Vancouver on puolestaan päästänyt kahdessa viimeisessä sarjaottelussaan kuusi maalia yhteensä, eikä vastus ole ollut aivan pahin mahdollinen. Portland kontrolloi hyvin peliä ja lähtee toimivan puolustuksen kautta rakentamaan peliään ja joukkue on toteuttanut pelisuunnitelmaa viime viikkoina hyvin eli kotivoitto.  Game Guide                              Ennuste: 48% – 29% – 23%

                                                                        EverBank Field, Jacksonville