Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 19. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 19.5.2012

22. West Ham – Blackpool  1 kerroin 1,85
Nousukarsintafinaali Wembleyllä, palkintona paikka Valioliigassa. West Ham sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, Blackpool oli viides – eroa oli 11 pistettä. West Ham pudotti välierissä Cardiffin yhteistuloksella 5-0 ja Blackpool kaatoi Birminghamin 3-2 yhteistuloksella. West Ham voitti kummatkin keskinäiset ottelut tällä kaudella; kotonaan 4-0 ja Blackpoolissa 1-4.

West Hamin leiristä kantautui ottelun alla  hyviä uutisia, kun keskikentän Jack Collison julistettiin pelikykyiseksi. Hän kärsi välieräottelussa  paikoiltaan pois  luiskahtaneesta olkapäästä. Hän teki ne arvokkaat kaksi maalia ekassa välierässä Cardiffin kentällä, joista Cardiff ei enää noussut. Blackpoolilla ei tuoreita poissaolijoita. Tässä todennäköiset aloitukset otteluun:

Blackpool: Gilks, Baptiste, Eardley, Evatt, Crainey, M.Phillips, Ferguson, Angel, Ince, Dobbie, Taylor-Fletcher.

West Ham: Green, Demel, Reid, Tomkins, Taylor, Collison, Noble, Nolan, O’Neil, Vaz Te, Cole.
Eri lähteistä yritin kaivaa tämän ottelun voiton arvoa punnissa ja löysin lukemia 45:stä miljoonasta, 90:een miljoonaan puntaan, parin vuoden periodilla. Tämä taitaa olla kansallisten sarjojen taloudellisesti merkittävin yksittäinen, vuotuinen ottelu koko maailmassa. Nämä joukkueet putosivat viime kaudella Valioliigasta ja nauttivat edelleen ns. kipurahoja, jotka on määrätty Valioliigasta putoaville seuroille. Tuo voittajan saama raha on pääasiassa TV-korvauksia. No, kyllähän sitä rahaa valioliigassa palaakin ihan eri tavalla, paitsi jos operoi kengännauhabudjetilla, kuten Blackpool teki kauden 2010-11. West Hamin piti muuttaa ensi kaudella Lontoon uudelle olympiastadionille, mutta asiat ovat mutkistuneet ja kukaan ei tiedä mitä asian suhteen tapahtuu.

West ham on suursuosikki – sen pelaajamateriaali on Valioliigatasoa. Mielestäni 1,85 on jopa liian suuri kerroin West Hamin voitolle, niin vakuuttava joukkue oli välierissä. Blackpool sen sijaan otti hieman yllättävän taisteluvoiton Birminghamista välierissä ja muistettakoon, että sen luotsina on edelleenkin, seuran kaksi vuotta sitten play-offien kautta Valioliigaan johdattanut Ian Holloway. West Hamin managerinä on Blackburnista 18 kuukautta sitten potkut saanut Sam Allardyce – tuo päätös Blackburnin uusilta omistajilta johti seuran putoamiseen Valioliigasta tällä kaudella.
West Ham on nyt pelannut kahdeksan peräkkäistä tappiotonta ottelua (6 v., 2 t.). Blackpool ei ole sen sijaan hävinnyt yhdeksään viime otteluunsa (5 v, 4t.). Blackpool on viimeksi voittanut West Hamin tammikuussa 1971.
Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 51% – 26% – 23%

23. Hibernian – Hearts 2 kerroin 2,00
Skotlannin Cupin loppuottelu, puolueettomalla areenalla, Hampden Parkissa, Glasgow’ssa. Hearts sijoittui Skotlannin Liigan yläloppusarjassa viidenneksi ja Hibernian oli alaloppusarjan viides eli toiseksi viimeinen koko sarjassa, mutta säilytti kuitenkin paikkansa ylimmällä tasolla ensi kaudeksi. Kummatkin hävisivät viidestä viimeisestä ottelustaan kolme ja pelasivat siis eri tasolla. Hearts voitti kaikki kolme keskinäistä kohtaamista tällä kaudella kahden maalin erolla.

Heartsin hyökkääja Craig Beattie(1 maali kaudella) on ollut loukkaantuneena kolmen ottelun ajan, mutta päässee nyt vaihtopenkille.  Heartsilta ovat sivussa: kkp. Ian Black (2 maalia) ja puolustaja Jamie Hamill (2 maalia), loukkaantumisten vuoksi. Hibernianilla on täysi miehistö käytössä.

Tämä on Edinburghin joukkueiden välienselvittely. Hearts oli tänä vuonna sarjassa selvästi parempi ja on viime vuosikymmenillä ollut näistä kiistakumppaneista selvästi menestyksekkäämpi. Hibernian on kyllä voittanut esim. tämän cupin kahdesti, mutta voitot ovat vuosilta 1887 ja 1902. Tänään pelaavassa ryhmässä ei ole jäljellä ainoatakaan pelaajaa noista cupin Hibernianille voittaneista miehistöistä. Kumpikin pääsee lähtemään poikkeuksellisen hyvästä miehistötilanteesta tähän kauden päätökseen ja kentällä nähdään kovaa taistelua, paikallispelin henkeen. Hearts on kuitenkin paljon taitavampi ja parempi ryhmä kuin Veikkausliigatasoinen Hibernian – heikomman taisteluhenki saattaa auttaa, mutta Hearts voittaa mielestäni yli 50% varmuudella, varsinaisella peliajalla.
Arvio: 27% – 28% – 45%

26.Fredrikstad – Strömsgodset  2  kerroin 2,20
Norjan tippausliigaa on pelattu 9 kierrosta ja Fredrikstad on kerännyt 6 pistettä ja sarjajohtaja Strömsgodset 19 pistettä. Fredrikstad hävisi viimeksi Moldelle vieraissa 2-0, Strömsgodset voitti Tromsön kotikentällään 2-0. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi tasan ja Strömgodset voitti Fredrikstadin kotikentällään.
Tämän ottelun kertoimia tasoittaa Strömsgodsetin ykköstykki Diomanden (5 maalia kaudella) tuore loukkaantuminen. Heiltä on myös loukkaantuneena toinen hyökkääjä, Keita (0 maalia). Fredrikstadilta ei ole tiedossani uusia poissaolijoita.
Strömsgodset on perinteisesti huono vierailija. Esimerkiksi viime kaudella he voittivat 11 kotiottelua keinonurmellaan, mutta vain yhden vierasottelun. He näyttivät todella huonolta joukkueelta edellisessä vieraspelissään, kun he hävisivät Aalesundille 3-1. Raportit muistakin vierasotteluista tältä kaudella kertovat luotujen maalipaikkojen vähyydestä ja vaikka voittoja on vieraissakin tullut ei peli ole näyttänyt siltä kuin kotikentällä. Fredrikstad ei puolestaan kahdessa edellisessä ottelussa ole saanut maalia aikaiseksi, eikä paljoa maalipaikkojakaan, lukuunottamatta viime ottelussa Martinsenin hienoa ylärimalaukausta. Heikko vastaan vahva – vahva voittaa, jopa heikentyneenäkin.
Ennuste: 35% – 28% – 37%

48. Hönefoss – Vålerenga  1  kerroin 2,30
Hönefoss on Norjan sarjassa kuudentena, Vålerenga kahdeksantena – joukkueet tasapisteissä, mutta Vålerengalla ottelu vähemmän pelattuna. Keskiviikkona Hönefoss yllätti Rosenborgin vieraskentällä 0-1. Vålerenga hävisi lauantaina vieraissa Tromsölle 3-1. Viime kaudella seurat eivät pelanneet sarjassa vastakkain, koska Hönefoss on sarjanousija.
Hönefoss yllätti suuren ja mahtavan Rosenborgin ja pelasi koko ottelun kurinalaisesti, tehden voittomaalin vasta 87:llä minuutilla. Tämä on Hönefossin kolmas peli kuuden päivän sisään, kun taas Vålerenga pelasi viimeksi 7 päivää sitten. Silloin Vålerengan esitys Tromsöä vastaan oli surkea – numerot olivat voineet olla pahemmatkin heidän kannaltaan kuin 3-1. Vålerengalla oli allaan neljä peräkkäistä voittoa ennen tuota viime oteluaan.
Vålerengan kapteeni, keskikenttäpelaaja Hästad (1 maali kaudella) ei ole pelannut toukokuussa , loukkaantumisensa vuoksi, mutta palaa nyt kentälle. Heiltä on loukkaantumisen vuoksi poissa puolustaja Muri. Hönefossin miehistöstä ei tiedossani tuoreita poissaolijoita.
Ennuste: 39% – 30% – 31%

63. New England – Houston  1  kerroin 2,40
New England on MLS:n Itäisessä Konferenssissä viidentenä, Houston kuudentena – tasapisteet, mutta Houstonilla ottelu vähemmän pelattuna. New England on pelannut viime pelit vaihtelevalla menestyksellä, viimeksi se voitti sunnuntaina kotonaan Vancouverin 4-1. Houston ei ole hävinnyt kahteen otteluun, viimeksi se pelasi keskiviikkona kotonaan 0-0 Portlandia vastaan. Viime kaudella vastaava ottelu päättyi tasan 1-1 ja Houston voitti kotonaan NE:n 1-0.

New Englandin loukkaantumislista on kaikenkaikkiaan pidempi kuin vastustajan, mutta tuoreita poissaolijoita ei kummastakaan joukkueesta ole tiedossani. Houstonin uusi stadion valmistui hiljan ja on otettava huomioon, että Houston on pelannut vasta kaksi peliä yhdeksästä kotonaan. Huomioon on myös otettava se, että Houston pelasi vastustajaansa nähden ylimääräisen pelin keskiviikkona. Heidän valmentajansa teki keskiviikon peliin neljä pelaajamuutosta aloituskokoonpanoon ja kierrätys jatkuu tässäkin ottelussa. New England on voittanut kaksi edellistä kotipeliään ja mielestäni sille annetaan liian kova kerroin tähän otteluun, toki Houston ei ole päästänyt maaliakaan kahdessa edellisessä pelissään, jotka kummatkin olivat kotiotteluita.
Arvio: 36% – 30% – 34%

69. Chivas – Los Angeles  2  kerroin 2,00
Chivas on MLS:n Läntisessä Konferenssissä kahdeksantena ja Los Angeles seitsemäntenä – eroa piste. Chivas ei ole voittanut neljään otteluun, viimeksi se pelasi tasan 1-1 vieraissa San Josen kanssa. Los Angeles ei myöskään ole voittanut neljään otteluun, viimeksi he pelasivat 1-1 vieraissa Montrealin kanssa. Viime kaudella Los Angeles voitti kummatkin keskinäiset kohtaamiset 1-0.

Tämä on kahden Los Angelesilaisjoukkueen kohtaaminen – joukkueilla on myös yhteinen kotikenttä Carsonissa, joten kotietua ei ole ja katsomossa on luultavasti enemmän Los Angeles Galaxyn kannattajia. Los Angelesissahan pelaavat Beckham, Robbie Keane ja Landon Donovan – kaikki tuttuja Englannin Liigasta ja maajoukkueista. Joukkueilla ei suurempia loukkaantumisongelmia ole, mutta Los Angelesin viime ottelussa torjuneen maalivahdin, Brian Perkin pelikunto on kyseenalainen – toisaalta heillä on jo kolme torjujaa tällä kaudella käynyt tolppien välissä. Keskikentän Oswaldo Minda (1 maali kaudella) palaa Chivasin joukkueeseen pelikieltonsa jälkeen. Torstaina Chivas vaihtoi miehiä Philadelphian ja New Yorkin kanssa, kuten amerikkalaisissa urheilujoukkueissa on tapana – joukkue antoi pois puolustajan ja keskikenttämiehen ja sai tilalle puolustajan ja hyökkääjän.

Los Angeles on kriisissä – olen katsellut netistä heidän kaksi viimeisintä matsiaan; heidän pelinsä on hengetöntä  ja yritteliäisyys puuttuu – oletetaan, että otetaan nimettömimmiltä vastustajilta pinnat helpolla, antamatta kaikkeaan peliin. Yleensä ainoat vaaralliset tilanteet mitä he luovat, tulevat Beckhamin erikoistilannepotkuista. Chivas on sen sijaan nimetön joukkue, lukuunottamatta konkarihyökkääjä, Juan Pablo Angelia (1 maali). Joukkueesta ei kukaan ole tehnyt tällä kaudella yhtä maalia enempää. Yritteliäisyyttä joukkueesta löytyy, mutta uskon, että Los Angeleskin syttyy tähän paikallistaistoon ja vie pisteet.
Ennuste: 25% – 30% – 45%