Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pitkävetovihje 20.5.2012

49. Luton – York  2 kerroin 2,60
Englannin Konferenssin nousukarsintafinaali Wembleyllä, palkintona paikka Englannin Liigaan jo nousunsa varmistaneen Fleetwood Townin seuraksi. York sijoittui runkosarjassa neljänneksi, Luton oli viides – eroa oli 2 pistettä. Lutonin seitsemän ottelun tappioton putki katkesi edellisessä ottelussa, kun he hävisivät vieraissa Wrexhamille 2-1, semifinaalien toisessa osassa – tulos riitti Lutonille finaalipaikkaan. Yorkilla on allaan 8 peräkkäistä tappiotonta ottelua. Viimeksi York voitti FA Trophyn finaalissa Wembleyllä 12.5. Newportin 2-0. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa peräti neljästi tänä kautena; kummatkin sarjaottelut York voitti ja FA Trophyssa York voitti toisen matsin ja toinen päättyi tasan.
En ymmärrä, mikä tekee Lutonista suosikin vedonvälittäjien silmissä tähän otteluun. York voitti kolme neljästä keskinäisestä ottelusta tällä kaudella, York sijoittui runkosarjassa paremmin, York on saavuttanut hiukan enemmän voittoja viime kuukausina ja York pelasi voitokkaasti viikko sitten Wembleyllä. Luton on seurana nimekkäämpi, koska se pelasi pääsarjassa 80-luvun alun ja 90-luvun alun välisenä aikana. Liigacupin se voitti 1988 – tuolloin kaatui Arsenal finaalissa 3-2. Nämäkö vanhat meriitit tekevät Lutonista suosikin päivän otteluun?
Lutonilla ei ole tuoreita poissaolijoita. Keskikentän Godfrey Poku (0 maalia kaudella) saattaa olla jo sen verran toipunut nilkkavammastaan, että pystyy pelaamaan. Yorkillakaan ei ole tuoreita poissaolijoita. Puolustaja Chris Doig on tervehtynyt vammastaan, joka piti hänet poissa tuosta FA Trophyn finaalista.
Olen katsonut viime aikoina netistä pari Yorkin matsia ja vaikka he eivät välttämättä näytäkään paremmalta joukkueelta kentällä kuin vastustajansa, niin voittavat he silti. Joukkue näyttäisi säilyttävän pelisuunnitelmansa hyvin tiukoissakin paikoissa – siitä osoituksena paitsi tuo Wembleyn voitto, niin myös näiden pudotuspelien semifinaalin toinen osa Mansfieldin kentällä, jolloin he tekivät ratkaisevan maalin ajassa 111 minuuttia eli jatkoajalla. Luton sensijaan pudotti Wrexhamin semifinaalissa 3-2 yhteistuloksella.
Vedonlyöntitoimistojen arvio: 38% – 29% – 33%

52. Horsens – AGF  2 kerroin 3,05
Horsens on Tanskan sarjassa kolmantena ja AGF viidentenä – eroa 6 pistettä. Horsensin kolmen ottelun voittoputki katkesi torstaina, kun se hävisi cupin finaalin Kööpenhaminalle 0-1. AGF on voittanut kolme viimeisintä otteluaan, viimeksi kaatui kotikentällä Bröndby 5-1. Tämän kauden keskinäisissä otteluissa, kumpikin on voittanut kerran vieraissa. AGF voitti tämän vastaavan ottelun elokuussa 0-3 lukemin.
Tanskan sarjaa on jäljellä 2 kierrosta ja molemmat näistä selviytynevät Eurooppa-Liigaan, AGF pitää hallussaan viidettä sijaa kuuden pisteen erolla Silkeborgiin ja viidennellä sijalla ko. kilpailuun pääsee osallistumaan. Horsens ei pääse ylöspäin, mutta tarvitsee todennäköisesti vielä voiton tai kaksi säilyttääkseen kolmannen sijansa. Horsens ja Aarhus sijaitsevat lähellä toisiaan, joten kyseessä on lähes paikallisottelu.
Horsensilta loukkaantui cupin finaalissa tärkeä pelaaja, joukkueen maalintekijätilaston kakkosnimi, keskikentän pelimanni, Spelmann (8 maalia kaudella). Aarhus Gymnastikförening joutuu lähtemään tähän otteluun ilman loukkaantunutta keskikenttämiestään, Povlsenia (0 maalia kaudella). Muita tuoreita poissaoloja ei tiedossani ole kummastakaan joukkueesta. Horsens pelasi torstaina turhauttavan ja ehkäpä nöyryyttävänkin cupin finaalin , koska Kööpenhamina lähti peliin  kakkosmiehistöllään. Horsens pelasi parhailla pelaajillaan ja silti tuli selvästä ottelun hallinnasta huolimatta tappio.
Arvio: 43% – 28% – 29%

67. Örebro – Syrianska  1 kerroin 1,90
Örebro on Ruotsin sarjassa viimeisenä eli kuudentenatoista, Syrianska on kolmantenatoista – eroa 6 pistettä. Örebro katkaisi viiden ottelun tappioputkensa pelaamalla tasan kotonaan AIK:a vastaan edellisellä kierroksella. Syrianskan kahden voiton putki katkesi viime kierroksella, kun se hävisi vieraissa Åtvidabergille 1-0. Viime kauden keskinäisissä kummatkin voittivat kotiottelunsa. Maaliskuun ystävyysottelussa Örebro voitti kotonaan Syrianskan 3-1.
Örebrossa pidettiin kriisikokous ennen edellistä ottelua ja esitys olikin yksi kauden parhaista. Voittoa Örebro ei ole vielä tällä kaudella kokenut, mutta nyt olisi sen paikka, kun se kohtaa kotonaan ehkäpä sarjan heikoimman joukkueen. Nyt Örebron täytyisi nousta omalle tasolleen, koska se on materiaaliltaan parempi kuin tämänkertainen vastustajansa. Syrianska näytti juuttuneen pohjalle vielä vähän aikaa sitten, mutta kaksi peräkkäistä voittoa nostivat sen putoamisviivan yläpuolelle. Syrianskan edellinen ottelu oli pelillisesti joukkueelta heikko – se ei luonut tekopaikkoja ja puolustus teki paljon virheitä.
Syrianskalta edellisessä ottelussa ajettiin ulos tärkeä keskikenttäpelaaja ja joukkueen paras maalintekijä Touma (4 maalia kaudella). Muita tuoreita poissaolijoita ei tiedossani kummaltakaan ole. On Örebrolla ollut yksi huippusuorittajakin joukkueessa; nimittäin hyökkääjä Atashkadeh on jo tehnyt viisi maalia, kun seuraavaksi parhaat joukkueessa ovat tehneet vain yhden maalin.
Ennuste: 50% – 27% – 23%

71. Lilleström – Sogndal  2 keroin 4,00
Lilleström on Norjan sarjassa 14., Sogndal 10. – eroa 5 pistettä. Lilleström on pelannut hyvin vaihtelevin tuloksin viime viikot, viimeksi se voitti vieraissa Vikingin 1-2. Sogndal on hävinnyt neljä edellistä otteluaan, viimeksi se kärsi 5-0 murskatappion, Brannin vieraana. Viime kaudella Sogndal voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset, yhteismaalein 5-0.
Lilleströmillä on kaksi tuoretta loukkaantumista; keskikentän Toindouba (0 maalia kaudella) ja puolustaja Kippe (1 maali) missaavat tämän ottelun. Sogndal jatkaa samalla miehityksellä, kuin edellisissäkin otteluissaan.
Lilleström otti kenttätapahtumiin katsottuna ansaitsemattoman voiton viime kierroksella – voitto oli seuralle ensimmäinen voitto sarjassa sitten elokuun. Yllättävää kyllä, vaikka Sogndal hävisi 5-0 viime kierroksella oli sen pelissä nähtävissä positiivistä kehitystä; se hallitsi ekaa puoliaikaa täysin ja oli epäonnekas, että ottelu oli puoliajalla 0-0 lukemissa. Toisella puoliskolla joukkue sitten romahti. Tuollaista hyvää peliä, niinkuin tuo eka jakso oli ei joukkue muutoin ole viime viikkoina esittänyt – se jopa tippui cupista kolmosdivarijoukkueelle. Ottelun lopputulosta on vaikea ennakoida, kun kaksi surkeaa kohtaavat – mutta tuo neljän kerroin on liian houkutteleva, koska tässä voi käydä ihan miten vaan.
Arvio: 52% – 26% -22%

106. St.Etienne – Bordeaux  1 kerroin 2,40
St.Etienne on Ranskan liigassa kuudentena, Bordeaux viidentenä – eroa yksi piste. St.Etienne ei ole voittanut kolmeen otteluun, viimeksi se hävisi vieraissa Nancylle 3-2. Bordeax on voittanut viisi edellistä otteluaan, viimeksi kaatui kotona Lorient 1-0. Elokuussa sarjassa St.Etienne haki vieraspisteet Bordeaux’sta 1-2 lukemin. Tuon jälkeen he ovat kohdanneet eri cupeissa kahdesti ja kumpikin on kerran poistunut kentältä voittajana.
Tämä on Ranskan sarjan viimeistä kierrosta ja viides saa osallistumisoikeuden Eurooppa-Liigaan. Saavuttaakseen tuon viidennen sijan kotijoukkueen pitää tänään voittaa viidentenä majaileva Bordeaux. St.Etiennen puolustus teki viime ottelussa tukuttain pahoja virheitä ja tuo ottelu hävittiin niiden vuoksi. Bordeaux on kulkenut vakuuttavasti voitosta voittoon viime viikkoina. Edellisessä ottelussaan bordeax kuitenkin näytti väsyneeltä ja voitto tuli vasta viime hetkien rangaistuspotkulla.
St.Etienneltä ei tiedossani ole uusia poissaolijoita. Bordeaux’lta puuttuu sensijaan kolme erittäin tärkeää miestä: Keskikentän Maurice-Belay (4 maalia kaudella) on pelikiellossa, brassipuolustaja Henrique (2 maalia) on myös pelikiellossa ja hyökkäävä brassikeskikenttämies Jussie (6 maalia) loukkaantui, eikä todennäköisesti pelaa. Näille miehille ei löydy läheskään vastaavia korvaajia Bordeaux’n rosterista. Tämä on se syy, miksi kallistun kotivoiton kannalle ja toinen syy on kotijoukkueen pakkovoiton tarve eli tasuri ei tyydytä heitä.
Ennuste: 39% – 29% – 32%

120. Portland – Chicago  1 kerroin 2,20
Portland on kerännyt MLS:ssä kymmenestä ottelusta 9 pistettä ja Chicago on haalinut yhdeksästä matsista 15 pistettä. Portland on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan tasan, edellisessä ottelussa tulos oli maaliton vierastasuri Houstonia vastaan. Chicago ei ole hävinnyt kolmeen otteluun, viimeksi se voitti kotonaan Kansasin 2-1. Viime kaudella Portland voitti molemmat keskinäiset ottelut.
Portlandin sairastupa on melko tyhjä, mutta puolustaja Mamadou Danso on pelikiellossa. Chicagon saksalainen puolustaja Arne Friedrich joutui jättämään viime ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi ja on seuraavat neljä viikkoa sivussa. Myös pari muuta pidempiaikaista loukkaantumista joukkueella on.
Portland on pelannut nyt 321 minuuttia tekemättä maaliakaan, mikä on tämän kauden ennätys MLS:ssä. Joukkue ei myöskään ole päästänyt maalia kahteen viimeiseen otteluun. Joukkueessa on kyllä maalintekijä vailla vertaa, skotti Kris Boyd, mutta monista yrityksistä huolimatta pallo ei ole uponnut verkkoon viime peleissä. Chicago on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan aivan sarjan parhaimmistoon kuuluvia joukkueita vastaan; tuloksena tasuri ja voitto. Huomioitavaa on myös, että Chicago pelasi viimeksi tasan viikko sitten, kun taas  Portland pelasi vierasottelun keskiviikkona. Tasainen ottelu tulossa, mutta uskon, että Portland tekee vihdoin maalin, koska joukkue siihen varmasti nyt kotikentällään panostaa – puolustushommat on joukkueella kyllä hoidossa.
Ennuste: 40% – 29% – 31%