Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

maanantai 21. toukokuuta 2012

Pitkävetovihjeet 21.5.2012


03. SalPa – EIF  2  kerroin 3,30


 

SalPa kakkosen etelälohkossa kolmantena, EIF viidentenä – eroa 3 pistettä. SalPa voitti viimeksi sarjajumbo-Lohjan vieraissa 1-4 EIF voitti  paikallismatsin sarjajohtaja-Karjaata vastaan 1-0, katsomossa oli 1370 katsojaa. Nämä joukkueet eivät viime kaudella pelanneet samassa lohkossa.


 

SalPa on pelannut alkukauden yllättävän hyvin, joukkue ei talvella heikentynyt, mutta ei vahvistunutkaan, kun muutama mies vaihtui. Suurin muutos joukkueessa on ehdottomasti valmentajan vaihtuminen. SalPan entinen pelaaja John Allen otti joukkueen valmennusvastuun, pudotettuaan Veikkausliigan RoPSin divariin, tosin hän nosti sen seuran edeltävänä kautena sinne. EIF:llä näyttää olevan jalkeilla myös kilpailukykyinen joukkue. Nimekkäin pelaaja on puolustaja Sampsa Timoska, joka pelasi Championshipissä 21 ottelua, QPR:n paidassa 07-08. SalPalaisille tuttu mies EIF:n paidassa on kekikentän yhdysvaltalainen Gerry Lewis, joka pelasi viime vuonna alkukauden SalPan paidassa, mutta näytöt jäivät vaatimattomiksi.


 

SalPalta loukkaantui edellisessä matsissa kolme miestä. Hyökkääjä Juho Väinälä nousi ekaa kertaa avaukseen ja on todennäköisesti pois tästä ottelusta. Toppari Robert Lang on tärkeä mies tällä kaudella ja hänet todennäköisesti nähdään tänään kentällä. Kaikkein tärkein pelaaja SalPalle on joukkueen maalipörssin kärkinimi, hyökkääjä Antti Hakala (5 maalia kaudella)  ja  hänen osallistumisprosentit tähän otteluun ovat 50-50. Hakala työskentelee SalPan toimistolla ja on keskeinen pelaaja lähes kaikissa SalPan hyökkäyksissä – jos hän on pois voi joukkue olla tehoton.

SalPan kotiotteluissa peli aaltoilee päästä päähän, olipa vastustaja kuka tahansa – heikommillakin on aina useita mahdollisuuksia pelin aikana laittaa pallo SalPan maaliin. Jos SalPa ei riskeeraa takareisivaivaista Hakalaa tähän otteluun ovat puntit aika tasan ennakkoon ajatellen. Vihjaan nyt kotikaupunkini joukkuetta vastaan, koska näen, että vierailijan kerroin on liian suuri tässä tasaisessa ottelussa.

Arvio: 53% – 21% – 26%


42. Sundsvall+1 – Elfsborg 2 kerroin 3,10

    Sundsvall on Ruotsin sarjassa kymmenentenä, Elfsborg johtaa sarjaa – eroa joukkueiden välillä on 12 pistettä. Sundsvall ei ole kärsinyt tappiota kahteen otteluun, viimeksi se voitti vieraissa GAIS:n 1-2. Elfsborgin seitsemän peräkkäisen voiton putki katkesi viime kierroksella, kun se hävisi vieraskentällä Malmölle 1-0. Joukkueet eivät ole kohdanneet muutamaan vuoteen, koska Sundsvall on sarjanousija.

Noista Elfsborgin seitsemästä peräkkäisestä voitosta neljä tuli vain yhden maalin erolla. Sundsvall on kuitenkin joukkue, joka todennäköisesti loppukaudesta kamppailee putoamista vastaan. Huomioitavaa on että kun Elfsborg on voittanut kahdeksan, kymmenestä pelaamastaan otteluista, niin kaikki voitot ovat tulleet keinonurmilla ja molemmat tappiot luonnonnurmilla. Nyt pelataan taas keinonurmella. Sundsvallilta on pelikiellossa tärkeä keskikenttämies Skulason (1 maali kaudella).

Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 28% - 28% - 44%


 

46. GAIS – IFK Göteborg 2 kerroin 1,90

GAIS on Ruotsin sarjassa 14., IFK 9. - eroa 5 pistettä. GAIS on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi se kärsi tappion Sundsvallille kotonaan 1-2. IFK on pelannut kaksi edellistä otteluaan tasan, viime kierroksella lukemat olivat Mjällbyn vieraana 1-1. Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kerran.

Tämä on Göteborgin paikallistaisto; molemmilla joukkueilla on sama kotikenttä, joten kotikenttäetu mitätöityy tässä kohteessa. GAIS kohtasi kahdella edellisellä kierroksella sarjan heikompiin lukeutuvat: Syrianskan ja Sundsvallin – kumpaakin vastaan tuli tappio. IFK on viime aikoina pelannut huomattavasti kovempia vastuksia vastaan ja on niistä muutama pistekin irronnut. IFK on näistä selvästi parempi joukkue ja paremmassa kunnossakin, mutta paikallisväännössä voi sattua mitä vain. IFK:lta on pelikiellossa keskikentän Haglund (0 maalia kaudella), muita tuoreita poissaolijoita kummastakaan joukkueesta ei ole tiedossani.


 

Ennuste: 27% - 29% - 44%


 

51. Drogheda – Cork  1  kerroin 2,35


 Drogheda on Irlannin sarjassa neljäntenä, Cork on seitsemäntenä – eroa 4 pistettä. Drogheda ei ole voittanut neljään otteluun, viimeksi se hävisi Shamrockille vieraissa 3-1. Cork ei ole hävinnyt neljään otteluun, viimeksi se voitti kotonaan UCD:n 4-2. Maaliskuussa Drogheda haki Corkista pisteet 2-3 tuloksella.

 Tässä ovat vastakkain suurinpiirtein yhtä vahvat joukkueet, mutta kotijoukkueen käyrä on ollut viime viikkoina alaspäin ja vieraillijoilla ylöspäin.Viime aikojen tulokset selittyvät osittain kotijoukkueen kovemmalla otteluohjelmalla. Tämä on jo toisen kierroksen ottelu Irlannissa ja kun nämä kohtasivat ensimmäisen kerran toisensa Drogheda hallitsi selvästi tuota Corkissa pelattua ottelua ja voittikin sen. Corkin viimeaikainen menestys on ollut yllättävää, koska siltä on ollut pidempään jo useita miehiä loukkaantuneina: Puolustaja Mulcahy, puolustaja Kevin Murray, puolustaja Horgan, hyökkääjä Murphy, puolustaja O'Connor, sekä kapteeni, puolustaja Dan Murray. Uusia poissaolijoita heillä ei tähän peliin ole. Droghedalta palaavat pelikiellosta: Puolustajat Gannon ja Quigley.


 

Ennuste: 39% - 29% - 32%


 

 53. Shelbourne – Bohemians  1  kerroin 1,80

Shelbourne Irlannin sarjassa kuudentena, Bohemians yhdeksäntenä – eroa 7 pistettä. Kummatkin joukkueet ovat hävinneet kolme, viimeisistä viidestä otttelustaan. Shelbourne hävisi viimeksi sarjajohtaja Sligolle 3-0 vieraskentällä. Bohemians hävisi kotonaan Derrylle 1-2. Maaliskuussa Shelbourne voitti Bohemiansin vieraskentällä 0-2.


 

Taas yksi Dublinin paikallisottelu. Tuota joukkueiden edellistä kohtaamista todisti alle 2 700 katsojaa ja nyt jäädään vähän senkin alle, Irlannin liiga on vertailukelpoinen kaikin puolin veikkausliigan kanssa – sekä yleisömäärien, että pelin tason suhteen. Tässä on taas kaksi tasavahvaa joukkuetta vastakkain, jotka todennäköisesti sijoittuvat lopullisessa taulukossa sarjan puolenvälin paikkeille, tosin Bohemians voi pärjätä paremminkin, silloin kun parhaat miehet ovat kaikki käytössä.
Shelbournelta on kaksi pitkäaikaispotilasta päässyt jo harjoituksiin, mutta eivät ole vielä täydessä kunnossa. Neljän pelaajan pelikunto ratkeaa maanantaina. Puolustaja Sean Byrne palaa Shelbournen vahvuuteen tähän peliin, pelikieltonsa jälkeen. Bohemiansilta puolustajat Barker ja Byrne ovat Irlannin alle 19-vuotiaiden maajoukkuetehtävissä. Puolustaja Harney kärsii infektiosta ja kapteeni, puolustaja Heary ei ole myöskään pelikykyinen.Ykkösmaalivahti McNulty on edelleen Bohemiansilta sivussa, kuten myös hyökkääjä, joukkueen ykköstykki Corcocan (3 maalia kaudella). Viime ottelussa loukkaantuneiden puolustaja McMillanin ja keskikentän O’Connorin pelikunto päätetään vasta maanantaina.

Ennuste: 49% – 29% – 22%

                          Salon Urheilupuisto (SalPa), Pahkavuoren puoleinen sivu.