Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

lauantai 12. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 12.5.2012





16. MK Dons – Huddersfield  1  kerroin 2,15

Englannin League Onen nousukarsinnan semifinaalin eka osa. Dons sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja Huddersfield neljänneksi – eroa oli vain piste. Dons katkaisi runkosarjan viimeisellä kierroksella neljän ottelun voittoputkensa, kun hävisi kotonaan Walsallille 0-1. Huddersfield pelasi sarjan päätteeksi kolmen tappiottoman ottelun putken, viimeisellä kierroksella se voitti kotonaan Yeovilin 2-0. Keskinäisissä otteluissa tällä kaudella pelattiin kaksi 1-1 tasuria.

Donsin puolustaja Gary MacKenzien (1 maali kaudella) pitäisi olla terve, sairautensa jäljiltä. Huddersfieldiltä puuttuvat loukkaantuneet hyökkääjät: Lee Novak (13 maalia) ja Kallum Higginbotham (0 maalia). Hyökkääjä Alan Lee (7 maalia) on tervehtynyt polvivaivoistaan. Joukkueen ykköstykkiä, Skottihyökkääjä Jordan Rhodesia (35 maalia) on lepuutettu peräti kahden kierroksen ajan, hänen pitäisi ainakin olla virkeä ja täynnä energiaa.

Milton Keynes Dons on yksi Englannin vihatuimmista seuroista, sillä se osti liigapaikkansa aikoinaan Wimbledonin jouduttua vaikeuksiin. Wimbledon häipyi liigakartalta ja Dons sai sen paikan . Milton Keynes oli tuolloin Britanian nopeimmin kasvava kaupunki ja suurin kaupunki, jossa ei ollut ammattilaisseuraa jalkapallossa. No, aikaa on kulunut niin kauan siitä, että Wimbledonkin pääsi taas viime keväänä takaisin liigaan, aloitettuaan uudestaan amatöörisarjojen alaportailta. Huddersfield vaihtoi valmentajaa helmikuussa Simon Grayson tuli ruoriin, mutta suora nousu jäi haaveeksi. Joukkueet ovat tällä hetkellä juuri niin tasavahvat, mitä sarjataulukkokin näyttää, mutta kotikenttäetu on merkittävässä asemassa. Luulen, että Huddersfield olisi tyytyväinen jopa yhden maalin tappioon tässä eka osassa.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 43% - 28% - 29%



18. Horsens – Midtjylland  2  kerroin 2,50

Horsens on Tanskan sarjassa neljäntenä, Midtjylland kolmantena – eroa vain piste. Horsens on voittanut kaksi edellistä peliään, viimeksi kaatui Silkeborg vieraskentällä 0-1. Midtjylland on nyt pelannut kahdeksan tappiotonta ottelua peräkkäin, viimeksi se pelasi vieraissa SönderjyskE:n kanssa 1-1. Midtjylland on voittanut 7 joukkueiden edellistä kohtaamista, maaliskuussa se voitti kotikentällään 4-1.

Horsensilla on pari hyökkääjää, jotka ovat loukkaantumisten takia epävarmoja osallistujia tähän otteluun. Horsensin puolustaja Nöhr sai viime ottelussa punaisen kortin ja on nyt pelikiellossa. Midtjyllandilta epävarmoja: puolustaja Afriyie ja kuuden maalin hyökkääjä Janssen.

Ottelu tärkeä kolmannen sijan ratkaisun kannalta. Horsensilla saattaa kuitenkin jo olla mielessä ensi torstaina pelattava cupin loppuottelu. Kummatkin ryhmät hyvässä vireessä ja vaikka kirkkaammat mitalit ovat karanneet ulottumattomiin, käydään näiden joukkueiden välillä kova kamppailu kolmannesta sijasta.

Ennuste: 36% - 29% - 35%



52. Dunfermline – Kilmarnock  1  kerroin 2,75

Dunfermline on Skotlannin putoamissarjan viimeisenä ja on varma putoaja, koska tämä on viimeinen kierros. Kilmarnock johtaa putoamissarjaa. Joukkueiden välistä piste-eroa on 19 pojoa. Dunfermlinen kolmen tappiottoman ottelun putki katkesi viime pelissä, kun se hävisi tuon putoamisensa varmistaneen kamppailunsa Hibernianille vieraskentällä 4-0. Kilmarnock on pelannut viime viikot vaihtelevasti ja viimeksi se pelasi 1-1 kotonaan, Aberdeeniä vastaan. Tämän kauden keskinäisissä, kummatkin voittivat yhden ottelun Kilmarnockissa ja Dunfermlinessä pelattiin tasan.

Dunfermlineltä puuttuu loukkaantunut puolustaja Austin McCann (1 maali kaudella). Toinen puolustaja eli Alex Keddie (0 maalia) palaa pelikieltonsa jälkeen kentälle. Kilmarnockilta on poissa 5 pitkä-aikaispotilasta. Kilmarnockin manageri on luvannut antaa parille nuorelle pelaajalle peliaikaa ja vihjannut vaihtavansa maalivahtiaan tähän peliin, Kyle Letheren saa luultavasti torjuntavastuun, hänellä on vain yksi matsi tältä kaudelta alla. Kilmarnockin riveissähän torjuu myös TP-47:ssä miesten uransa aloittanut Anssi Jaakkola, jolla on 5 esiintymistä tällä kaudella.

Ennuste: 31% - 28% - 41%



59. Stabaek – Molde  2  kerroin 1,70

Norjan tippausliigaa on pelattu seitsemän kierrosta ja Stabaek on kerännyt vasta yhden pisteen – Molde on haalinut 12 pistettä. Viimeksi liigassa Stabaek hävisi vieraissa Rosenborgille 3-1. Molde voitti viimeksi liigassa Aalesundin kotonaan 2-1. Kummatkin tiputtivat keskiviikkona alasarjalaisen jatko-ajan jälkeen cupissa. Viime kaudella tämä vastaava ottelu päättyi tasan ja Molde voitti kotiottelunsa 3-2.

Stabaek ei ole vielä voittanut sarjassa ja Molde on hävinnyt kaikki vierasottelunsa liigassa. Tällä hetkellä Stabaekiä veikkaillaan yleisesti putoajaksi, niin heikolta sen peli on näyttänyt.  Molde ei ole tyytyväinen esityksiinsä vieraskentillä ja nyt sillä on iso nälkä ottaa ekat pisteet myös vieraissa. Varmaan joku muistaa Molden valmentajan pelaajauraltaan, hän on Ole Gunnar Solskjär – 255 ottelua ManU:n paidassa, joissa 93 maalia.

Stabaekilta puuttuu loukkaantunut hyökkääjä Aase (0 maalia kaudella). Moldelta puuttuvat mitä suurimmalla todennäköisyydellä: kkp. Ekpo (0 maalia) ja p. Steenslid (0 maalia), loukkaantumisten johdosta.

Ennuste: 21% - 27% - 52%



89. Crewe – Southend  X  kerroin 3,15

Englannin League Twon nousukarsinnan semifinaalin eka osa. Crewe sijottui runkosarjassa seitsemänneksi ja Southend neljänneksi – piste-eroa oli 11 pointsia. Crewen peräkkäisten tappiottomien otteluiden putki on jo kuudentoista peli mittainen (7 v., 9 t.). Viimeksi se pelasi 2-2 kotikentällään Aldershotin kanssa. Southend on voittanut kolme edellistä peliään, viimeksi se kaatoi kotonaan Macclesfieldin 2-0. Southend voitti tällä kaudella kummatkin keskinäiset ottelut.

Crewen kapteeni, puolustaja Dave Artell (2 maalia kaudella) tervehtyi vammastaan, joka oli pitänyt hänet sivussa kolmen ottelun ajan, mutta sai uuden vamman heti palattuaan harjoituksiin ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Southendilta on neljä miestä ollut jo pitempään sivussa. Kummallakaan joukkueella ei pitäisi olla uusia poissa-olijoita.

Southend johti sarjaa vielä helmikuussa, mutta sitten käyrä on osoittanut alaspäin – suoran nousun se missasi yhden pisteen erolla. Southendia luotsaa Paul Sturrock, joka oli puoli vuotta Southamptonin managerinä Valioliigassa 2004. Crewen käyrä on ollut toisensuuntainen, mutta vaikka tappioton putki on pitkä, se sisältää 9 tasapeliä. En usko, että Crewe häviää tänäänkään, voi olla jopa hiukan varovainen 0-0 ottelu – kummatkin kunnioittavat toistensa saavutuksia.

Arvio: 39% - 29% - 32%



106. Montreal – Los Angeles  2  kerroin 2,15

Montreal kerännyt MLS:ssä kymmenestä ottelustaan 11 pistettä. Los Angeles ottanut yhdeksästä ottelustaan 10 pistettä. Montreal on sarjassa pelannut tappioitta kolme viimeisintä otteluaan, viimeksi se voitti vieraissa yhden sarjan kovimmista joukkueista eli Kansasin, 0-2 lukemin. Torstaina joukkue kuitenkin hävisi Kanadan mestaruuskilpailun semifinaaleissa Torontolle vieraskentällä 2-0 ja putosi finaalista, johon selviytyivät Vancouver ja Toronto. Vancouver pudotti toisessa semissä Edmontonin. Los Angeles on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan, viimeksi se hävisi sunnuntaina kotonaan New Yorkille 0-1. Montreal on liigatulokas, joten keskinäisiä otteluita ei ole edelliskausilta.

Montrealin valmentaja, Jesse Marsch otti kahdeksan uutta pelaajaa kentälle tuohon voitokkaaseen Kansas-otteluun, verrattuna edelliseen otteluun. Uskomatonta, että silti pystyivät kaatamaan huippujoukkueen vieraskentällä. Montreal pelaa yhdeksässä päivässä neljä ottelua, joten kierrätystä tarvitaankin. He vaikuttivat kauden alussa sarjan heittopusseilta, mutta viimeaikaiset otteet ovat olleet MLS:ssä mahtavia. Nyt kuuluisa vastustaja sytyttää varmasti pelaajat, mutta uskon, että Los Angelesin tähtienkin nälkä on kasvanut, kun helppoja voittoja ei näytä tulevankaan. Losin tunnetuimmat pelaajat ovat: Landon Donovan, Robbie Keane ja David Beckham. Paras taitaa olla kuitenkin tällä hetkellä keskikentän taituri Juninho. Edellisessä ottelussa Losin maalivahti ei tehnyt yhtään kunnon torjuntaa, mutta joukkue hävisi silti 0-1. Beckham, Donovan ja Keane näyttävät vaisuilta kentällä – he eivät jaksa syttyä joka otteluun, mutta nyt voi Montrealin Olympiastadionilla olla suuri ihmismäärä ja siten suuren ottelun tuntua. Los Angels on pienoisessa kriisissä, esimerkiksi se pelasi koko vuoden 2011 häviämättä kertaakaan kotona – tänä vuonna se on hävinnyt kotonaan jo neljästi. Joukkueilla ei tuoreita poissaolijoita ole.

Arvio: 28% - 30% - 42%

                                        Taustalla Crewen rautatieasema, etualalla paikallisen
                                        futisjoukkueen päätykatsomo. (Gresty Road)