Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

sunnuntai 13. toukokuuta 2012


Pitkävetovihjeet 13.5.2012



13. Motherwell – Dundee United  1  kerroin 2,35

Motherwell Skotlannin sarjassa kolmantena, Dundee United neljäntenä – eroa 6 pistettä. Motherwell on pelannut 3 edellistä otteluaan ilman tappiota, viimeksi se pelasi 0-0 sarjakakkosen, Rangersin vieraana. United on pelannut viime ajat vaihtelevin tuloksin, viimeksi se voitti kotonaan mestari-Celticin 1-0. Tämän kauden keskinäisissä Motherwell voitti kerran vieraskentällä ja kaksi kertaa on pelattu tasan.

Tämä on kauden viimeinen peli, eikä siinä ole mitään panosta – kummankin sijoitus säilyy nykyisenä. Motherwellin kapteeni, puolustaja Stephen Craigan palaa joukkueen kokoonpanoon, pelaamaan uransa viimeisen ottelun ammattilaisena. Joukkueen ykköstykki, hyökkääjä Michael Higdon ( 14 maalia kaudella) todennäköisesti jättää pelin väliin selkäkipujen vuoksi ja jos hän saisi keltaisen kortin tässä ottelussa, missaisi hän ensi kauden alun pelikiellon vuoksi.

Dundee Unitedin puolustaja-trio: Neilson, Gunning ja Douglas luultavasti jättävät tämän merkityksettömän ottelun väliin, koska kärsivät loukkaantumisista. Hyökkääjä Miros Lacny (1 maali) ei pysty pelaamaan tänään.

Vedonlyöntitoimistojen ennuste: 39% - 28% - 33%



52. Swansea – Liverpool  1  kerroin 3,00

Swansea Valioliigassa 12., Liverpool 8. – eroa 8 pistettä. Swansea on pelannut viimeiset 3 otteluaan voitoitta, viimeksi se hävisi vieraissa sarjakakkoselle, Manchester Unitedille 2-0. Liverpool katkaisi viime kierroksella kahden ottelun tappioputkensa, kun se voitti Chelsean kotonaan 4-1. Marraskuussa Liverpoolissa nämä joukkueet pelasivat maalittomasti.

Kun viime toukokuussa Swansea kukisti Wembleyllä nousukarsintafinaalissa Readingin levisi jalkapallopiireissä läppä, että on suurempi todennäköisyys pongata aito Elvis elossa, kuin että Swansea pystyisi säilyttämään paikkansa Valioliigassa. Nyt Swansea on pyytänyt fanejaan pitämään Elvis-rekvisiittaa yllään tämän päivän matsissa muistuttaakseen ihmisiä tästä ihmeestä. Tällä ottelulla ei ole suurempaa merkitystä kummallekaan, paitsi että Liverpool haluaisi varmasti sijoittua paremmin, kuin pisteen sen edellä oleva paikalliskilpailija Everton. Swansea on voittanut vain yhden kahdeksasta viime matsistaan. Liverpool hävisi lauantaina cupin finaalin ja pelasi ylimääräisen ottelun tiistaina. Swansea saanut pelata ottelu/viikko tahtia pitempäänkin. Swansea on ottanut enemmän voittoja tällä kaudella sarjataulukon yläpuoliskon joukkueita vastaan.

Swansean keskikentän Leon Britton (0 maalia kaudella) palaa kentälle polvivammansa jälkeen. Swansealla ei uusia poissaolijoita. Liverpoolin kapteeni, keskikenttämies Steven Gerrard (5 maalia) on todennäköisesti taas pois, selkävaivojensa vuoksi.

Ennuste: 27% - 27% - 46%



75. Getafe – Zaragoza  1  kerroin 5,00

Getafe Espanjassa 13., Zaragoza 18. – eroa 7 pistettä. Getafe pelannut kaksi edellistä otteluaan tasan, viimeksi vieraissa Bilbaota vastaan 0-0. Zaragoza voittanut kolme viimeisintä matsiaan, viimeksi se kaatoi kotikentällään sarjajumbo-Santanderin 2-1. Tammikuussa nämä pelasivat Zaragozassa 1-1.

Miksi korkeammalla oleva joukkue saa kotikertoimeksi 5? No, tämä on viimeinen kierros ja Zaragoza on juuri putoamisviivan alapuolella, tasapistein yläpuolella olevan joukkueen kanssa – myös kaksi muuta viivan yläpuolella olevaa joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä. Zaragoza meinaa tehdä Houdinit ja pelastua lähes toivottomasta tilanteesta, jossa he olivat kuukausi tai parí kuukautta sitten. Yhdeksästä viime pelistä heillä on 6 voittoa ja 3 häviötä – melko hyvä tilasto koko ajan putoamisviivan alapuolella olleelle porukalle. Getafelle ei ottelulla ole mitään merkitystä. Mutta niin kuin usein on saatu todeta, pakkovoitto on vaikea ottaa. Zaragozan pelaajilla on hirveät paineet, kyseessä on sentään melko suuri seura, jolta odotetaan aina menestystä – tosin Zaragoza on ennenkin käynyt hakemassa vauhtia sarjaa alempaa.

Getafelta puuttuvat: puolustaja Masilela (0 maalia kaudella) ja keskikentän Castro (7 maalia), loukkaantumisten vuoksi. Keskikentän Michel (1 maali) lähestyy pelikuntoa. Zaragozalta on puolustaja Lanzaro (1 maali) pelikiellossa ja hyökkääjä Aranda (2 maalia) on loukkaantuneena.

Ennuste: 17% - 24% - 59%



102. Fredrikstad – Haugesund  2  kerroin 2,40

Fredrikstad on kerännyt Norjassa seitsemästä ottelusta 5 pistettä, kun taas Haugesund on kerännyt 12 pistettä saman ottelumäärän aikana. Fredrikstad hävisi viimeksi sarjassa vieraskentällä Vålerengalle 3-2. Se lisäksi tippui viikolla cupista, alasarjajoukkueelle. Haugesund pelasi edellisen ottelunsa liigassa tasan 1-1 kotonaan Lilleströmiä vastaan. Viikolla se otti 1-5 vierasvoiton alasarjajoukkueesta cupissa. Viime kaudella kummatkin voittivat toisensa kotiottelussaan.

Fredrikstadilla on ihan hyvä hyökkäyspää, mutta puolustus tekee paljon virheitä, niinpä maaliero esimerkiksi kahdessa viime sarjaottelussa on yhteensä 5-7 vastustajien hyväksi. Joukkue saattaa olla putoajien joukossa, ellei puolusta saada tilkittyä. Fredrikstadin tärkeä keskikenttäpelaaja Etzaz Hussain (2 maalia kaudella) on pelikiellossa.Joukkueessa on myös paljon loukkaantuneita: p. Dure (1 maali), kkp. Rafn, kkp. Holm (1 maali), kkp. Ramberg ja p. Horn.

Haugesund pärjää yllättävän hyvin, mutta peli kulkee paremmin kotona kuin vieraissa. Joukkue on varmaan tyytyväinen, jos se sijoittuisi Euroopan kentille oikeuttavalle sijalle. Haugesundilla ei uusia poissaolijoita.

Arvio: 38% - 27% - 35%



107. Philadelphia – New York  1  kerroin 2,60

Philadelphia on kerännyt MLS:ssä kahdeksasta ottelusta 7 pistettä, New York on saanut kymmenestä ottelusta 19 pistettä. Philadelphia on hävinnyt kaksi edellistä sarjapeliään maalilla, viimeksi se kärsi tappion Seattlen vieraana. Torstaina se voitti ystävyysottelussa saksalaisen Schalken 2-1. New York on voittanut kaikki kolme edellistä otteluaan 1-0 lukemin, viimeksi torstaina kaatui kotona Houston. Viime kauden keskinäisissä otteluissa kummatkin voittivat toisensa kotonaan 1-0 lukemin.

Tässä ottelussa Veikkaus on laittanut vastoin yleistä trendiä New Yorkin suosikiksi. Philadelphia on tehnyt vähiten maaleja sarjassa. Se on jäänyt maaleitta puolessa pelaamistaan otteluista. Edellisessä ottelussaan Philadelphia sai vain yhden laukauksen kohti maalia. Philadelphian maalivahti, Zac MacMath sai edellisessä ottelussa tällin päähänsä, mutta pystyi jatkamaan pelin loppuun. Nyt hän ei saa pelata, koska MLS:ssä on aivotärähdysoireprotokolla, joka kieltää tietyistä oireista kärsineen pelaajan pelaamisen päähän kohdistuneen iskun jälkeen. Joukkueen muut maalivahdit eivät ole pelanneet vielä tällä kaudella. Keskikenttäpelaaja Gabriel Farfan (0 maalia kaudella) on tämän ottelun pelikiellossa.

New York on edelleen Thierry Henrytön ja Teemu Tainioton, ko. pelaajien loukkaantumisista johtuen. NY on nyt pelannut sarjassa 293 minuuttia päästämättä maaliakaan. New Yorkilla on ollut viime aikoina nuori puolustuslinja ja nuori maalivahti, mutta erinomaisesti ovat puolustuksen hoitaneet. Legendaarinen meksikolainen 33-vuotias puolustaja Rafa Marquez olisi ollut jo viime ottelussa käytettävissä, pelikieltonsa jälkeen, mutta hän sai tiistaina harjoituksissa nilkkavamman, eikä pelannut. Nyt hänen paluunsa on mahdollinen, mutta epätodennäköinen.

Arvio: 37% - 30% - 33%



135. Caen – Sochaux  2  kerroin 3,40

Caen on Ranskan Liigassa 15., Sochaux 17. – eroa 2 pistettä. Caen on pelannut viime viikot vaihtelevin tuloksin, viimeksi se hävisi vieraissa Lillelle 3-0. Sochaux katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se voitti viime kierroksella kotonaan Nancyn 1-0. Elokuussa Caen haki vieraspisteet Sochaux`lta 1-2.

Ranskan Liigaa on pelaamatta kaksi kierrosta ja nämä kaksi ovat juuri putoamisviivan yläpuolella; Caenilla matkaa viivaan on kolme pistettä – Sochaux`lla vain yksi. Caen pelaa todella varovaista, erittäin passiivista ja puolustusvoittoista peliä. Sochaux`lla on ollut poissaoloja runsaasti viime aikoina; tärkein asia on, että pelintekijä, keskikentän Martin (2 maalia kaudella) on saanut pelikieltonsa suoritettua, kuten myös puolustajat Sauget ja Mikari, jotka kaikki palaavat nyt kentälle. Puolustaja Peybernes (1 maali) sen sijaan loukkaantui ja on poissa.

Ennuste: 44% - 30% - 26%
                        Coliseum Alfonso Pérez, Madrid (Getafe)