Oma suosikkisivustoni futisvihjeisiin on Hong Kong Jockey Club

Loukkaantuneiden ja pelikieltoisten pelaajien lista Euroopan futiksen pääsarjoista, NFL:stä, MLB:stä, NBA:sta ja NHL:stä löytyy Betinfosta.

Saksan, Englannin, Espanjan, Norjan ja Tanskan futiksen loukkaantuneet ja pelikieltoiset löytyvät täältä.

Englannin Valioliigan loukkaantuneista vielä vähän tarkemmin Physioroomissa.

Älkääkä unohtako futiksen tilastojen perussivustoa Soccerwaytä ja kertoimet ilmoittavaa Wettportallia.

Brittiläisistä joukkueista laajalla skaalalla löytyy uutisia joukkuekohtaisesti englantilaisesta Newsnow-palvelusta.

NFL-vihjeet helposti ESPN:ltä (jos vain tuntee joukkueiden logot).

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012


Pitkävetovihjeet 4.4.2012



05. Pelicans – Blues  2  kerroin  4,05

Hyvä kerroin pikku yllätykselle, melko tasaisessa parissa. Kummatkin joukkueet pelasivat täyden 7 ottelun sarjan puolivälierissä. Pelicans nousi Kärppiä vastaan tilanteesta 1-3 otteluvoitoissa. Blues nousi historiallisesti Kalpaa vastaan otteluvoittoista 0-3. Espoolaiset joutuivat aluksi pelaamaan säälipleijareissa kolme ottelua Lukkoa vastaan. Kummallakin on siis hyvä taistelumeininki päällä.



Tällä kaudella Blues on ollut keskinäisissä kohtaamisissa selvästi parempi; sillä on viisi voittoa ja Pelicanseilla vain yksi. Lahdessa on pelattu kahdesti ja kummatkin ovat päättyneet Bluesin maalin voittoon.



Molemmilta sivussa vain yksi äijä: Platil ja Camillo Miettinen.



Kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen arvio: 57% - 22% - 21%





22. HJK – TPS  2  kerroin  3,20

Liigacupin finaali Helsingin Sonera Stadionilla. TPS on esittänyt koko tämän vuoden vakuuttavia otteita ja voitti helposti alkulohkonsa liigacupissa. Välierissä se voitti ulkokentällä Turussa VPS:n 2-0, molemmat maalit teki ”Ärtsi” Ääritalo. HJK on pelannut hieman takkuisemmin ja lohkovaiheesta se pääsi niukasti jatkoon. Välierissä kaatui Inter, Turussa pelatussa ottelussa vasta rangaistuspotkujen jälkeen. TPS kävi vielä liigacup välierän jälkeen Tukholmassa, häviämässä Hammarbylle 1-2.



Viime vuonna Veikkausliigassa TPS voitti mestari-HJK:n kahdesti ja HJK voitti vain kerran. Huomioi, että HJK:n voitti kotikentällään 6-0 ja siellä nytkin pelataan. Sää voi olla liian kylmä huippupalloilulle, mutta kumpaa olosuhteet suosii?



HJK: pelaajaluettelo muuttui paljon jo viime syksynä – pelaajia lähti suuremmille areenoille ja korvaajia tuli. Myös talven aikana on kokoonpano kokenut isoja muutoksia. TPS on säilynyt aika hyvin siinä, mihin viime kausi päätettiin. Heinikangas ja Uronen pois -  Tanska ja Hyyrynen tulivat.

Arvio: 46% - 26% - 28%


27. Loimaa – Kotka  2  kerroin 4,10

Koripallon runkosarjan päätöskierrosta. Loimaa varmistaisi voitolla kakossijan ja täten kotiedun mahdollisiin välieräotteluihin asti. Kotka sijoittuu sarjassa kuudenneksi ja Kotkan voittaessa nämä joukkueet todennäköisesti kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Kummatkin ovat viimeaikoina pelanneet sarjasijoituksensa edellyttämällä tasolla.



Joukkueista 5-8 on Kotka omasta mielestäni ainoa, jolla on koossa joukkue, joka pystyy voittamaan mestaruuden. Esimerkkinä Kotkan hyvyydestä on se, että se on voittanut näiden joukkueiden keskinäisistä otteluista kaksi ja Loimaa yhden. Loimaa voisikin olla Kotkan haluama vastus, eikä mestari Pyrintö.



Kotkan korinteko on pitkälti amerikkalaiskaksikko Blue – Crockerin varassa; nämä löytyvät korintekotilaston ykkös- ja kolmossijoilta.

Loimaan valkoihoinen kolossi, jenkki Ryan McDade on ollut jonkin aikaa loukkaantuneena ja nyt taitaa tehdä paluun, mutta tuskin on täydessä tikissä ja saattaa aiheuttaa sisäänajovaiheessa enemmänkin hallaa joukkueelle. Lempinimensä ”RyanAir” saattaa olla osuva tälle päivälle.

Arvio: 71% - 29% (ei ristiä)



29.AaB – Mitdjylland  X  kerroin 3,10

Kotijoukkue Tanskan Superliigassa seitsemäs, vierailija neljäs – eroa neljä pistettä. Kumpaisenkin edellinen voitto on neljän ottelun takaa ja AaB:llä on kaksi peräkkäistä tappiota alla. Mitdjylland pelasi viimeksi vierastasurin sarjakutosen, Silkeborgin kanssa. Marraskuussa AaB voitti tämän vastaavan ottelun vieraissa 1-3.



AaB:n kotisaldo 12 joukkueen sarjassa top-6 joukkueita vastaan tällä kaudella: 3 voittoa – 1 tasuri – 2 tappiota. Mitdjyllandin vierassaldo pohjakutosen porukoita vastaan: 3 voittoa – 1 tasuri – 1 tappio.

Vetotoimistojen puntaroinnin tulos: 36% - 30% - 34%





33. Chelsea – Benfica+1  1  kerroin 2,55

Mestareiden liigan puolivälierä. Ensimmäisen osan Chelsea voitti vieraissa 0-1. Chelsea Englannissa viides, Benfica Portugalissa kakkonen. Molemmat hyvässä vireessä kotimaan sarjoissa viime aikoina. Chelsea voitti viimeksi Aston Villan vieraissa 2-4 ja Benfica ohitti Bragan, voittamalla tämän 2-1 kotonaan.



Drogba ja Meireles missasivat tuon viikonlopun ottelun Chelsean riveissä, loukkaantumisten johdosta ja Luiz vaihdettiin luokkaantuneena kentältä. Kaikkien näiden tärkeiden miesten pitäisi olla tänään käytettävissä. Benfican keskuspuolustaja Luisao sai viikonloppuna polvivamman ja on epävarmaa, pystyykö pelaamaan.



Chelsea on paljon parempi seura materiaaliltaan kuin vastustajansa – valinnanvaraa riittää joka pelipaikalle. Esimerkiksi Torres teki viikonloppuna ensimmäisen maalinsa 1035:een minuuttiin Valioliigassa ja voi olla, että niitä rupeaa syntymään oikein urakalla, kun itseluottamus palautuu.



Arvio peruskohteelle, ilman tasoitusta: 57% - 25% - 18%





45. Godoy – Universidad  1  kerroin 2,40

Copa Libertadoresin lohkovaihe 4/6 ottelua pelattu. Kotijoukkue kolmantena 5:llä pisteellä, vierailija toinen 7:llä pisteellä ja muistetaan, että kaksi pääsee jatkoon. Godoy Argentiinassa 18., Universidad de Chile johtaa maansa pääsarjaa kolmella pisteellä. Argentiinan sarja on kuitenkin selvästi parempi kuin Chilen. 23.2.12 Chilessä pelatun vastaavan ottelun voitti Universidad peräti 5-1. Viime aikoina Godoy on pelannut kotimaassaan pelkkiä tasapelejä. Viimeisessä Copa Libertadoresin ottelussa he venyivät 2-2 tasapeliin sarjajohtaja Nacionalin kotikentällä. Kumpainenkin janoaa nimenomaan voittoa ja Universidadille se varmistaisi jatkopaikan. Tiedossa paljon maaleja.
Ennuste: 37% - 28% - 35%
                                                Sonera Stadium